Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Haziran 2015

Çin'de Zulüm

Çin'de köpeklerin katledilmesi dünyayı ayağa kaldırdı. Uluslar arası toplum haklı olarak tepki gösterdi. Biz de üzüldük. Masum hayvanları gereksiz yere öldürmek insana yakışmaz. Çok çirkin, hatta iğrenç bir davranıştır. Bu olayın hemen ardından Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine uygulanan zulmün haberleri geldi. Ramazan'da uygulanan baskı, Müslüman Uygurlara oruç yasağı, neredeyse sadece Türkiye'nin dikkatini çekti ve ülkemiz tepki gösterdi. Batı, hayvanlara yapılan işkencelere karşı çıkıyor, imza kampanyaları düzenliyor, ama nedense Uygur Türklerine, bu mazlum insanların çocuklarına, yaşlılarına, kadın ve erkeklerine haksızlık yapılınca, onlara sistemli bir şekilde sindirme hareketi uygulanınca, hatta hakkını arayanlar uluorta öldürülünce ses seda yok. Hadi Batıyı anladık, onların tabiatı öyle. Bir karabatak için dünyayı ayağa kaldıranlar, Irak'ta bir milyondan fazla Müslüman ölünce kılları kıpırdamıyor. Peki, Türk dünyası ve İslam alemi, Çin'de hunharca işlenen cinayetlere nasıl oluyor da seyirci kalabiliyor? İyi ki Türkiye var. Bu konularda masumların ve mağdurların hakkını koruyan yürekli tek ülke Türkiye. Onun için bizimle uğraşıyorlar. Türkiye'nin parçalanmasını, devletimizin diz çökmesini, milletimizin karamsarlığa düşmesini istiyorlar. Ama buna muvaffak olamayacaklar. Türkiye inşallah, yeryüzündeki bütün mazlumların biricik ümidi olmaya ilelebet devam edecektir.

İstanbul ve Ankara'da iki büyük kitap fuarı var. Pazar günü Beyazıt Meydanı'ndaki fuar çok kalabalıktı. Basının ne yazık ki ilgisizliği devam ediyor. Neredeyse sadece Milat gazetesi günü gününe fuardan haber veriyor. Diğerleri açılış haberiyle geçiştirdiklerini sanıyorlar. Köşe yazarları ise henüz uyanmadı, uyanıp da fuara gitmedi, gidip de intibalarını yazmadı. Eh bazılarının gaflet uykusu kalın demekki! Hürriyet'ten Doğan Hızlan, cumartesi günü fuarı gezmiş. Darısı, kültürü önemsediğini, edebiyatı sevdiğini tahmin ettiğim diğer köşeyazarlarının başına! Gazetemizde geçen Ramazan Kayan'ın bir fuar yazısı vardı. Bekir Fuat dostumuzla da fuar alanında karşılaştık, konuştuk. Medyanın ilgisizliğine rağmen fuara tabiu00ee bir kalabalık gidiyor. Güdümlü değil, insanlar kendiliğinden bölük bölük fuarı geziyor.

Bu sene fuar, seçim sath-ı mailine rastladı. Bu yüzden açılış törenine üst düzey katılım olamadı. Yoksa Cumhurbaşkanı'mızın, Başkanımızın kitaba ne kadar değer verdiklerini biliyorum. Bir kitap dostu olan sayın Ahmet Davutoğlu'nun gittiği yerlerde önce kitapçıları dolaştığını da. Pazar günü Sultanahmet'te gördüm. Fuarı da ziyaret eder diye bekliyordum, olmamış, inşallah önümüzdeki günlerde kitap şölenini o da yaşar. Geçen yıl İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı fuarı gezmişti. Bu sene henüz görünmediler. İki mülki amirin standları dolaşması önemlidir, vatandaşlara örnek bir davranıştır.

Doğru bildiğini her zaman açıkça söyleyen ve yazan, birlik ve beraberliğe önem veren, toplum olarak kültüre, sanata, edebiyata ve kitaba daha çok sahip çıkmamız gerektiğini belirten yazar Mehmed Şevket Eygi Beyefendi, Beyazıt Meydanı'ndaki kitap fuarında, Bedir Yayınları standında kitaplarını imzaladı. Ben de Birkaç Yazı, İslamu00ee Konular, Müslüman'ın 100 Vazifesi ve Yahudi Türkler Yahut Sabetaycılar isimli dört eserini imzalattım. Aziz münevverimize sağlıklı ve bereketli bir ömür diliyorum. İnşallah yazıları ve eserleri daha çok okunur ve millet olarak birikiminden daha çok istifade ederiz.

Fuar münasebetiyle satın aldığım ve hediye edilen kitapların bir kısmı şöyle: Allah'ın Kılıcı Halid Bin Velid - Prof. Dr. Mustafa Fayda (İFAV), Kalaycının Dediği - Bahtiyar Aslan (Okur), Hikayeler Hep Yarım u2013 Uğur Canbolat (Lore), Buz Yürekler - Gencosman Denizci (Hayat), Aslında Hüzün ve Hep İstanbul - Cansaran Kızıltaş (Akıl Fikir), Günlerin İzi - Recep Garip (Paradoks), Kabul Saati - Hikayeler (Faruk Yılmazer), Kibirli Güneş- Şenol Tombaş (Halk Edebiyatı Dergisi), Üstadın Kosturma Esaret Günleri - Abdurrahim Dede (Han Yayınları), İnşallah - Gülçin Durman (İz), Gül Efendim- Ahmet Yüter (Cihan).

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, beyne giden kan pıhtısı tedavisi sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda olan Kabaklı'ya Allah'tan şifalar diliyorum. Dr. Mustafa Tatcı'nın danışmanı olduğu "Yunus Emre" dizisi TRT1'de başarıyla devam ediyor. Tavsiye ediyor, emektarlarını kutluyorum. Beyazıt'taki fuarda bugün İstanbul Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız'ı dinleyeceğiz. "Beyazıt Ramazan Sohbetleri" Kadir Gecesi'ne kadar devam edecek. Seçkin yazarların özel sohbetlerine okuyucular davetlidir.