Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Haziran 2015

Conflict Resolution

Mesele açıktır aslında. Siyaset ilmini yüceltmeye de gerek yok, aşağılayıp yerlere çalmaya da!

Sistem belli aga, kutsal 'Parlementer Sistem' ve çıkan sonuç, koalisyon cebri yani 'kutsal ittifak' celbi!

Her parti, anasının ak sütü gibi 'çatır çatır' pazarlık yapacak ama nihayette 'uzlaşacak'.

Siz ne derseniz, ne anlatırsanız, sonuçda çıkan söz, refaransınızla ilintili, onun doğrultusundadır. Keza aktardığınız kişi de bunu alırken yine kendi mefküresinde yorum ve tasarruflarda bulunacaktır.

Mamafih, bu kadar 'felsefik' girişi niye yapıyoruz! Zira aşağıya bir hikaye paylaşıp 'tarafların' değerlendirmesine sunacağım. Ve gene herkes kendi meşrebince algılayacak da ondan!

Kimi 'üst akıl' kimi 'alt akıl' kimi yandan, kimi sağdan, kimi de 'soldan'u2026, hasılı siyasi mülahazasıyla telakki edecek.

Ben ise daha ortadan yani 'ortak akıl' nazariyesinden mutela isteyeceğim. Mümkün müdür? Bunun aksini düşününce, memleket ve millet adına kimse 'hayrına' olduğunu, söyleyemez! Çok iddialı olacağım. Herkes memnun olacak diyeceğim.

Hadi bakalım!

Bir gün Gazneli Mahmut için 'patlıcan' yemeği pişirirler. Malum, insan aç olunca 'algısı' farklı ve iştahlıu2026

- "Bu ne kadar güzel bir yemektir." der.
Bunun üzerine nigarlardan biri patlıcanın güzelliklerinden, faydalarından uzun uzun anlatır. Ancak sultan Mahmut doyunca 'algısı' değişiru2026
- "Bu nasıl bir yemek, hiç tadı tuzu yokmuş." der.
Aynı nigar bu defa patlıcanın aleyhine sayıp dökmeye başlar. Sultan Mahmut hayretleu2026
- "Yahu adam, daha demin patlıcanı öven sen değil miydin!" der
Nigar cevap olaraku2026
- "Sultanım çok yaşa. Ben sizin hizmetkarınızım, patlıcanın değil ki! O yüzden patlıcanın değil sizin hoşunuza gidecek şeyler söylerim!"

'Dale Carnegie' vardır, bilen bilir, yok 'arkadaş bulma sanatı' yok 'kendini beğendirme şeysi' falanu2026. Accık bizden biri olsun dedim yav. Ne yani, ille de saz mı çalalım!

Kıssadan hisse mi, uzun lafın kısası mı, artık ne derseniz ve nasıl yaparsanız, memleket ve millet hayrına, 'hoşuna gidecek', bir an evvel hükümeti kurup 'yola devam' edelim!

@yusufserce twitter.com/yusufserce