Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2405.47
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Ocak 2019

Demokrasiyi bombalayanlar seçim beğenmiyorlar

Terör ve dikta yandaşları, Meclis'i bombalayanlar seçimler üzerinden darbe/ işgal planları yapıyorlar.

Emperyalistlerin yeni tehdit alğısı ( işgal bahanesi) ne terör ne de nükleer / kimyasal silahlar: Seçimler.

Cinayet, hıyanet, Pensilvanya - Kandil Konseyi (CHPKK), 31 Mart gecesine hazırlanıyor; Mahalli ve Genel seçimlerde, 24 Haziran gecesinde hareketlendiremediklerini tekrar deneyecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nu 'çete' olmakla itham eden 'Şizofrenler', Suriyeli mültecileri de hedefe koyarak seçimlerin meşruiyetini tartışmalı hale getirip darbenin, işgalin alt yapısını oluşturma çabasındalar.

Cumhurbaşkanı'nı ayaklarından asmayı, zehirlemeyi 'komiklik olsun' diye söylemiyorlar; zemin hazırlıyorlar.

FETÖ de suikast emrini 'beddua' adı altında vermemiş miydi?

16 Nisan 20017'de halk oylaması sonuçları açıklandığında ve 24 Haziran gecesinde avanelerini seçim kurullarının önünde toplanmaya, sonuçları protesto etmeye çağırmışlardı.

"Adam kazandı." tiwiti oyunu bozmuştu.

Şimdi de 31Mart gecesine hazırlanıyorlar.

Belli başlı büyükşehirleri kazanırlarsa cumhurbaşkanlığı seçimi de dahil olmak üzere erken genel seçim isteyeceklermiş. Kazanırlarsa "Sandıklara sahip çıktık, hile yaptırmadık" diyecekler. Eğer, kaybederlerse seçimleri garimeşru ilan edip zinde güçleri, Sarosçuları, Juan Guaidoları göreve çağıracaklar.

Bu darbe türünü, Devlet Başkanlığına seçilen Nicolas Maduro'nun seçimlerde hile yaptığını iddia ederek Venezuela'da deniyorlar.

Maduro, tıpkı Türk halkının 15 Temmuz'da direndiği gibi, Venezuela halkını direnişe çağırıyor.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı darbeci Juan Guaido, kendini "geçici devlet başkanı" ilan etti bile. İlk tanıyan ülke de ABD...

Avrupa Birliği adına Federica Mogherini de: "Venezuela'da anayasal düzene uygun bir şekilde, acilen güvenilir ve özgür seçimlerle sonuçlanacak siyasi bir süreç başlatılmalıdır."diyerek AB'nin darbeyi desteklediğini açıkladı. Bunlar, darbeleri bu ağızla desteklediler; Gezicileri, Sisi'yi, FETÖ'yü böyle şımarttılar.

Yine o bildik kavramlar kalkan yapılmakta: yönetimin gasp edilmesi, geçici hükümet, özgür seçimler, ulusal güç ve umut hareketi, demokrasi, su, ekmek vs.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun şu ifadeleri çok önemli :

"...Sandığı elde somut delil yokken güvensiz ilan etmek Türkiye üzerinde oynandığından zerre kadar şüphe duymadığımız, tüm Orta Doğu'yu şekillendirmeyi amaçlayanların Türkiye'yi de dahil ettikleri planın bir parçasıdır çünkü sandığı güvensiz ilan edilmiş bir memlekete uluslararası kamuoyunun desteğiyle küresel güçler gizli ya da açık müdahale yetkisi kendilerinde görmeye başlarlar. Suriye'ye müdahale böyle olmuştur, Irak'a müdahale böyle olmuştur, Libya'ya müdahale böyle olmuştur. Mısır, Cezayir böyle karışmıştır.

Benim oyumu, benim irademi kanunun korumakla görevli kıldığı yer siyasi partidir. O siyasi partiler ilçe binalarında ya da sosyal medya klavyeleri önünde dedikodu yapacağına, iktidar muhalefet beni ilgilendirmiyor, alsınlar ellerine listeleri çıksınlar sahaya tek tek tespit etsinler, tutanaklarını tutsunlar ilçe seçim kurullarına, oradan sonuç alamazlarsa YSK'ya delilleriyle birlikte götürsünler.

Sosyal medyada 'bilmem kaç bin ölü oy kullanıyor', 'bir çiftlikte 20 bin kişi yazılmış, orada 5 bin kişi yığılmış' gibi, 'dayımın oğluna bir arkadaşı söylemiş kesin bilgi yayın' gibi paylaşımların arkasında Türkiye'de sandığı itibarsızlaştırıp müdahale zemini arayan küresel güçlerin gayet planlı operasyonu vardır. O yüzden ben herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum."

Yüksek Seçim Kurulu, sahte ya da mükerrer seçmen yazımının söz konusu bile olmayacağını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise devletin seçim güvenliği için teyakkuz halinde olduğunu açıkladı.

ABD, Suriye'den çekilme planını 31 Mart'tan sonra netleştirecek. Savsaklaması bundan.

31 Mart'ta sadece mahalli idareler seçimleri yapılmayacak.

CHPKK'nın, Juan Guaidoların son seçimleri, son umutları...

Türkiye, beka mücadelesi veriyor, Venezuela da...