Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2432.91
BIST 100
9986
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Nisan 2014

Dert mizah ta yaptırır

AYM ne Açık Dilekçe

AYM Başkanlığına Ankara

Pek möhterem AYM üyeleri her nevi bireysel başvuru dilekçelerini kabul ettiğinizi öğrenmiş bulunuyorum. Sadece ulusal değil, kimi uluslararası vakaları da azami bir haftada çözüveriyomuşsunuz. Allah (cc) sizden razı olsun. Kız kızan bilcümle evlatlarınızı adil hakimler eylesin.

Şinci başta möhterem Haşim Kılıç cenapları olmak üzere cümle yüce mahkememizin pek değerli üyeleri! Benim de Anadolu'nun has bir evladı olarak, sizlere bireysel bir başvurum var. Kimi eski kimi yeni; ciğerimi cızlatan, yüreciğimi hoplatan, saçlarımı ağartan bazı şikayetlerim var. Emmim oğlu ebukat xhello'ya sordum: "Bunlar möhüm, memleket meseleleridir zaman aşımına uğramaz" dedi.

Özellikle şu amarikan mavi kuşunun şikayetini bile onca memleket meselelerinin arasından en adil şekilde karara bağlayınca, bendeniz iyiden iyiye ümitlendim, "işte mahkeme işte karar" dedim ve başladım arz-ı halimi yazmayau2026 Ha benim bu dilekçemi de üç günde olmasa da üç haftada karara bağlayacağınıza güvenim ve de inancım tamdır.

Bu güvenimdendir ki, kılıçdarzade çarkçı Kemal cenaplarını dahi aracı yapmadan sizlerin hanu00een ve de müşfik vicdanlarınıza direkmen başvuruyorum. Malum çarkçı cenapları da siz gibi, fakir fukara, garip gureba hamisidir. Bu kasım paşalı ifadesini kullanmamdan da alınmayın lütfen. Bendeniz, gariban partiliyim ezelden, gönlüm geçmez gazeldenu2026 Gariban dedim çünkü bizim parti dipçik ve namlu korkusu olmadan koalisyon ortağı bile olabilmez garibim.

Gelelim şikayetlerimeu2026

Köyde beş yaşlarımdayken komşumuz Hösün emminin oğlu İrbeem henüz beş günlük civcivimi boğarak öldürdü. Kara memetlerin Ali de ekinlerine girdi diye kınalı kuzularımı taşladı, birinin sol gözünü, birinin de sağ arka ayağını telef eyledi. Antebe yeni göçtüğümüzde mahalleli çocuklar köylüyüm diye beni sek sek oynatmadılar. İlle de aşağı komşumuz mıstava dayının oğlu cemalu2026

Diğer bir şikayetim ha bu Başbakanımızdandır. Eskiden hastaneye bir muayene için üç gün gider gelir, böylece kafadan üç gün izinli olup farbıkaya gitmezdik. Bazan hastanenin eczanesinde ilaç tükenirdi bizim istirahat beş güne çıkardı alimallahu2026 Bu adam geldiğinden beri bizim hastanelere girip çıkmamız bir oluyou2026 Her yer hastane, her yer eczane. Yarım gün bile istirahat edemiyoh.

Kasımpaşalı'nın diğer bir suçu, kısa zamanda memleketin her yanına duble yollar döşemesidir. Eskiden yollarımız kıvrım kıvrım ve tek şeritti. Yolculuk yapmaya hatta araba lamaya korhardık. Şimdi zırt pırt yolculuğa çıkıyoruz. Dolayısıyla mebzul miktarda yakıt tüketiyok ve milli serveti heba ediyok... Hava kirliliği falan da cabasıu2026 Gerçi trafik kazaları eskiye göre azaldı ama ben yine de şikayetçiyim.

Kasımpaşalı ve hükümetinden bir şikayetim de hayat standardını kişi başı bin dolardan on bin dolara çıkarmasıdır. Eskiden üç beş kıyafetimiz olurdu, yırtılmadıkça atmazdık. Hatta bazen yırtıklarını yamayarak bir müddet idare ederdik. Şimdi babam; bir ayağımız evde diğeri giyim mağazasında. Bir ayağımız işte diğeri, AVM lerde, süper marketlerde, beyaz eşya, elektronik veya mobilya mağazalarında. Yani alış veriş manyağı olduk, sayın hakimlerim. Bizim de bazan soğan ekmek, bazen yavan ekmek yemeye hakkımız yok mu? İsrail oğulları gibi her gün kebap ve kudret helvası yemek gibi bir şey, halimizu2026

Eskiden bir kara beyaz TV ile idare ederdik. Şimdi her evde iki üç tane LCD televizyon, bir o kadar bilgisayar, laptop, tablet, cep telefonu vs. öyle ki ev halkı sayısı kadar tomofil bile kesmiyo sayın hakimlerim. Kişi başı 2-3 tomofil alanlar var. Şikayetçiyim.

Tüm bu konforlu hayat başta ben gariban olmak üzere birçoğumuzu şişmanlık hastalığına bulaştırdı. Artık ölümlerimizin çoğu şişmanlık sebebiyle olmaktadır. Eh, bu kadar, tomofil yetmiyormuş gibi bir o kadar toplu ulaşım araçları. Halk otobüsleri, dolmuşlar, metrolar, metrobüsler, Marmaraylar, hızlı trenler, deniz otobüsleri ve hatta uçaklaru2026 Yani Sayın AYM hakimlerim bu iktidar bize yürüyecek imkan bırakmadı. Hangisini sayam kiu2026 Yakıt israfı, hava kirliliği vs.

Birkaç tane de küresel şikayetim var. Hadi üç haftada olmasa da üç ayda karara bağlayacağınızdan eminim ve şimdiden her tür ihtiramlarımı arzı şahane eylerim. Efem, kanada yine fok katliamına başladı. Özellikle de yavru foklaru2026 Japonya balına avlamaya devam ediyor. Avlamak ne ki soykırım yapıyor. Şikayetçiyim. Bu hayvancağızların Amerikan mavi kuşu kadar hayat hakkı yok mu?

Bu arada sevabına şu şikayetimi de geciktirmeden karara bağlayıverin. Suriye'de, Myanmar'da, orta Afrika'da insanlık dışı bir katliam ve soykırım yapan yamyamlardan şikayetçiyim. Mısırı da aylardır kapkara bir sis sarmış bulunmaktadır. Yüce mahkemenin ivedi bir kararıyla bu SİSİ de kaldırıverin. Özellikle idama mahku00fbm edilen 529 Müslüman, hapisteki 21 000 mahku00fbm vd. sisler. Her bireysel başvuruya ivedilikle karşılık vermenize medyun ve minnettarız. Ben garibin de bu basit şikayetlerim hal ve fasl olundukta kalan diğer şekvalarımı da arzı hal eyleyeceğim. Gereğini arz ederim efem. (yani efendim)