Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Dijital dünyadan kısa kısa…

Facebook, 3 Kasım'daki ABD başkanlık seçimlerinde sandıklar kapandıktan sonra tüm siyasi ve sosyal konu ilanlarını yayınlamayı bırakacağını söyledi. Rapor, geçici tedbirin sonuçlardan önce "kafa karışıklığı veya istismar fırsatlarını azaltacağını" belirtti. Facebook, erken seçim zaferini ilan eden reklamları zaten yasakladı. Ancak bir dijital haklar kampanya grubu, değişikliğin "sorunu hiç çözmeyeceğini" söyledi.

Gelecek İçin Mücadele, yanlış bilgilerin genellikle sosyal ağın algoritmaları tarafından desteklenen Facebook Grupları aracılığıyla yayıldığını söyledi. Salı günü Facebook, QAnon olarak bilinen bir komplo teorisini temsil eden tüm sayfaları, grupları ve Instagram hesaplarını kaldıracağını duyurdu.

Cambridge Analytica skandalında yeni perde…

Bilgi Komiseri, Cambridge Analytica'nın AB referandumuna "dahil olmadığını" söyledi. Firmanın faaliyetlerinin etrafında toplanan kişisel verilerin kötüye kullanımına ilişkin üç yıllık bir araştırma sona erdi. Soruşturma, Facebook ve Brexit yanlısı 2 kampanya grubu için büyük para cezalarına yol açtı. Cambridge Analytica, milyonlarca Facebook kullanıcısının verilerini rızaları olmadan toplamak ve 2016 ABD Başkanlık kampanyası ile 2016 Brexit referandumu dahil olmak üzere siyasi kampanyalarda kullanmakla suçlandı. ICO, 2018'deki yüksek profilli bir arama sırasında şu anda feshedilmiş firmanın genel merkezindeki malzemeleri ele geçirdi. Soruşturma, firmanın çökmesine ve patronu Alexander Nix'in İflas Servisi tarafından 7 yıllığına yönetmenlikten men edilmesine yol açtı.

Düzenleyici, Cambridge Analytica ve ana şirketi SCL Elections'ın düzenleyici incelemesinden kaçınmak için verilerini denizaşırı yeniden konumlandırma planları yaptığına dair kanıtlar gördüğünü, ancak bunu ticareti durdurmadan önce yapamayacağını söyledi.

Covid-19 sesli arama süresini arttırdı!

Covid-19 kilitlenmesinin başlamasından sonra mobil arama süresi yarı yarıya arttı. Araştırmalara göre Birleşik Krallık'taki insanlar kilitlenmenin ilk haftalarında telefonda çok daha uzun süre sohbet ettiler. Medya düzenleyicisi Ofcom, Mart ayında katı önlemlerin açıklanmasının ardından cep telefonlarında konuşmaya harcanan sürenin "önemli ölçüde arttığını", neredeyse % 50 oranına ulaştığını söyledi. Raporda, arama sürelerindeki artışın "büyük olasılıkla insanların arkadaşlarını ve ailelerini telefonla aramasının yanı sıra evden çalışan insan sayısındaki artıştan kaynaklandığını" söyledi.

Hüceresel veri kullanımı düştü, Wi-Fi kullanımı arttı!

Analiz, aynı zamanda çoğu insanın telefonlarında çoğu zaman çevrimiçi olabildiklerini ve 4G ağ bağlantısının% 80'den fazla kullanılabildiğini gösteriyor. Genel olarak, mobil veri kullanımı tüm kullanımların % 35'inden kilitlenme sonrasında % 26'ya düştüğü için, insanlar wi-fi ağlarında daha fazla zaman geçirdi. Ofcom'un piyasa istihbaratı direktörü Ian Macrae, araştırmanın "büyüleyici bir tablo çizdiğini" söyledi. "İnsanlar telefonlarında çok daha uzun süre konuştu ve şehir merkezleri eskisinden çok daha sessizken, İngiltere'deki yeşil alanlar çok daha fazla telefon kullanımına sahipti" dedi.

Araştırma, İngiltere'deki 200 bin Android telefona dayanıyordu. iPhone'lar, güvenlik ayarları arka planda veri toplanmasını engellediği için dâhil edilmedi.