Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2440.84
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Aralık 2023

​Dini futbol olanın

M. Akif, Çanakkale Şehitlerine şiirinde “Eski dünya yenidünya bütün kavimlerin mahşer gibi, tufan gibi Çanakkale boğazına ki ufacık bir karaya saldırdıklarını söylüyordu. Ostralya, Kanada ve daha nice devletin azgınca Müslümanların üzerine çökmeye çalıştıklarını söylüyordu. Bu saldırganların çehreleri, lisanları rengârenk olsa da vahşetleri bir olduğunu söylüyordu.

Bugün Filistin işgali ve Filistin’in bir parçası olan Gazze’deki katliamın bir benzeri yüz yıl önce Çanakkale’de yapılmıştı. Ki arşivlerde Çanakkale’yi savunmak için Gazze’den Kudüs’ten, Han Yunus’tan, Ramallah’tan gelen Müslümanlar vardı. Hepsinin şehitlikleri Çanakkale’de duruyor.

Bugün ruhları işgal altında olan insanların dini elbette futbol olur, müzik festivali olur, başka bir şey olur. Allah’ı yer yeryüzünde kovma girişiminde olanlar için Gazze’de yirmi bin insan ölmüş ne fark eder.

Dini futbol olanların doksan dakikalık bir maç kadar gözünde, gönlünde yer etmiyor binlerce çocuğun katledilmesi;

Dini futbol olanların ağaca, ite, hayvana, okumayan kız çocuklarına dair ufak dokunuşları olur da ama binlerce masum çocuğun öldürülmesine ses çıkaramazlar. Aslında ne çiçeğin, ne böceğin ne de okumayan kız çocukları dini futbol olanların umurunda. Yozlaşmış, sadece bencil vicdanlarıyla bu dünyada bedenlerini sürüklüyorlar. Cesedini sürüklüyor ölene kadar.

Dini futbol olanların Gazze’de şu anda yapılan katliamlardan haberi olmuyor. Doğu Türkistan, Keşmir, Hindistan, Libya, Balkanlar, Suriye, Irak, Azerbaycan ve daha nice memleketlerde Müslümanlar zulüm görüyor. Çocuklar, kadınlar öldürülüyor, siviller öldürülüyor. Ve dini futbol olanlar, yani şu bizimkiler bu zulümlere dur demedikleri gibi oturmuş, futbolu konuşuyorlar. Futbolunuz batsın.

Dini futbol olanların; Uygur Müslümanlarından habersizdirler. Evleri yıkılmış, kendilerine bakacak evlatları hapsedilmiş, terkedilmiş binlerce Uygur dede ve ninenin ahı dini futbol olanların üzerine olsun. Gazi Mustafa Kemal, vaktiyle gazi mecliste Kudüs’te yapılan saldırıları kınamıştı. Sözüm ona bugünkü “Kemalist” zihniyet, kafasının skolastik ve arıza bir kafa olduğunu dünyaya da gösterdiler sağ olsunlar. Batıcı diye övündükleri bütün ülkelerin takımları yıllardır Suud’da maç yapıyor ve hiç kriz çıkarmadı. Sizin nefret ettiğiniz Suud yönetimi değil, sizin nefret ettiğiniz şey “İslam’dır İslam! Yoksa Suud yönetimini biz de sevmeyiz. Çünkü Suudlar da bir ay önce Gazze’de katliam yapılırken müzik festivali düzenliyordu. Buna tepki gösteren küçük bir azınlığı da toplayıp hapse attılar.

Bugün Siyonistler, Türkiye’yi kendi iç sorunlarıyla boğuşması ve Filistin meselesi ile ilgilenmemesi için PKK'yı sahaya sürüyor, olmuyor. Çöl ağası Salman'ı sahaya sürüyor, olmuyor. Ali Koç’u sahaya sürüyor, olmuyor. Suud’u sahaya sürüyor, olmuyor. Siyonistler, yüz yıl önce Çanakkale’de dünya baronlarını başımıza toplamıştı. Nasıl ki yüz yıl önce Çanakkale geçilmediyse Gazze de geçilmeyecek

Doğu Perinçek Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Suud’da yaptığı/yapmadığı maç için şöyle demişti. “Türk takımlarına Suudi Arabistan’da yakışan Filistin dayanışmasıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail Siyonizm’ine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı. O zaman Arap halkıyla yürek yüreğe çıkmalıydı.”

Biz bu Soykırımı asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Yoksa mahşerde bu Gazze’de yalınayak çarpışan mücahidler yakamıza yapışırsa kurtuluşumuz yoktur…

Gazze'ye kutlu bir zafer, bize de kutlu bir kıyam nasip olsun! Hakk razı gele...

Şimdi bunun önüne hangi gündem geçebilir?