Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.54
Gram Altın
2407.28
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 May 2015

Dua taşları

Hz. İmran'dan:

u2013 Allah'ın kitabında nazar (göz değmesi) için 8 ayet vardır. Bir evde bir kul onu okursa, o gün ona insan ve cin nazarı değmesi söz konusu olmaz. Bu 8 ayet: Fatiha Su00fbresi (7 ayet) ve Ayetü'l-Kürsu00eedir.

(Deylemi)

* * *

Bizim apartmanın girişinde Suffa Vakfının kültürel etkinlik yeri vardır. Haftanın belli günlerinde orada kitap okunur, dini sohbetler yapılır.

Bir sohbet akşamı, ders bitmiş, mecliste bulunanlara çaylar dağıtılmıştı. Herkes çayını yudumlarken, cemaatten genç birisi yanıma yaklaştı.

Hocam, bir sorum var, sorabilir miyim? diye izin istedi.

Bu genci tanıyordum. Cemaatimizin en sık soru soranlarından biriydi.

Buyur, sor! dedim.

Hocam, göz değmesine ve insan üzerinde olumsuz enerji birikimine karşı bazı taşları boyna kolye gibi takmayı tavsiye ediyorlar. Tv'lerde bu hususta açıklama yapanlar var. Bunlar enerji uzmanı geçiniyorlar. Bu konuda siz ne dersiniz? Bu taşların gerçekten bir faydası olur mu? Takmamı tavsiye eder misiniz?

Cemaatimizden soru rekortmeni gence, sorusuna tebessüm ettikten sonra:

Sen boynuna dua taşları as, başka taşları kafana takma, diye cevap verdim:

Hangi dua taşlarını takayım, diye sordu gencimiz.

Taştan kastım Kur'an ayetleridir. Nazarla ilgili okunacak 8 ayetten bahsediyor Peygamberimiz. Fatiha Su00fbresi 7 ayet ve Ayetül Kürsi de 8. ayet. Bu 8 ayeti 8 taş gibi okuyup boynuna takabilirsin. Her türlü olumsuz enerjilere ve nazar değmelerine karşı kalkan görevi görür.

Muavvizeteyn dediğimiz Felak ve Nas su00fbreleri okumak da bu konuda faydalıdır. Peygamberimiz bu 2 su00fbreyi, şerlerden Allah'a sığınma duası niyetine okumayı da tavsiye etmiştir.

Muhatabım, verdiğim cevabı çok iyi anlamıştı.

Teşekkür ederim hocam, gidip dua taşlarını hemen boynuma takayım, diyerek meclisten ayrıldı.

Yanımızda bulunanlar, bu diyalogu merakla dinliyorlardı. Böyle bir cevabı nereden esinlenerek verdiğimi kendilerine arzettim.

Mevlana Hz.lerinin hanımı, bir gün efendisinin cübbesinde bir yırtık görmüş. Mevlana da alelacele camiye çıkmak üzereymiş.

Dur da, hemen 2 dakikada üstündeki şu söküğü dikeyim demiş kadın.

Ama bir şart ileri sürmüş hemen.

Ne olur, şu çöpü de, söküğü dikerken ağzında bulundur.

Mevlana bu teklifin sebebini biliyormuş. Hanımlar arasında yaygın bir hurafeden kaynaklanıyormuş bu. Güya ki, birinin elbise üstünde iken, elbisenin söküğü dikilirse, ağza bir çöp veya kürdan almak, boş bırakmamak gerekirmiş. Yoksa, söküğü dikilen kişinin aklı başından gidermiş.

Kendine yapılan bu saçma teklife karşı Mevlana, şu güzel cevabı vermiş:

Telaşlanma hanım! söküğü korkmadan dik. Çünkü ben ağzıma alacağımı aldım. Şu anda İhlas suresini okuyorum. Dolayısıyla ağzım dolu...

Mevlana'nın ağzına aldığı çöp olayından esinlenerek bizim gence nazar değmesine karşı boynuna dua taşlarını takmasını tavsiye etmiştim.

Birkaç gün sonra, bizim gence yolda rastladım.

Allah razı olsun hocam, verdiğin dua taşlarını boynuma taktım. Çok iyi geldi bana, dedi.