Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2411.31
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Temmuz 2018

Ebru Özkan, neden hala kurtarılamıyor?

Turist olarak gittiği Kudüs'te 25 gündür tutuklu bulunan Ebru Özkan, bugün tekrar mahkemeye çıkarılacak olan. Özkan için Hükümetimizin ve Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesi bekleniyor. Keza aynı durum Dubai'de tutuklanan Mehmet Ali Öztürk için de geçerli.

İsrail askeri mahkemesi, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan'ın gözaltı süresini 3 Temmuz'a kadar uzatmıştı.

TARİH ve yaşananlar gösteriyor ki, zalimin anladığı tek şey güçtür! İnsanoğluna, hayvanata, toprağa, buğdaya doğaya zulmeden bir yaratığı ancak "ZOR" ile durdurabilirsiniz. Çünkü vicdan kırıntısı olmayan böyle bir mahlu00fbku güzel sözlerle, konuşmayla ve buna benzer bir yöntemle ikna edebilmek mümkün değildir. Çocuklara kıyan bir yaratığın sözden anlayacağını düşünmek hatadır en başta.

Adalet hakkı olana hakkını vererek tesis edilir. Dünyadaki adaletsizlik; zalim olanın, tamahkar olanın, ahlaksız olanın hakkı olan ceza tam verilmediği, verilemediği için hüküm sürmekte.

Emperyalist egemen güçlerin azgın ve hiçbir kural tanımaz halini durduracak yegane şey, güç maalesef. O da, haklının güçlü olduğu İLu00c2Hu00ce NİZAMu2026

Amerika başta olmak üzere, Haçlı ve Siyonist güçlerin bu kadar pervasızca zulüm yapması, mazlum ve zayıf devletleri sömürmesi ancak, Hakkın, haklının emrindeki adalet kılıcıyla engellenir.

Ebru, hala tutuklu

Kudüs'e ziyaret için seyahat eden Türk vatandaşı Ebru Özkan 11 Haziran'dan beri sebepsiz, gerekçesiz bir şekilde gözaltında tutuluyor. Düşünün genç bir Müslüman hanım, Siyonist İsrail tarafından göz altında tutuluyor ve biz buna engel olamıyoruz. İsrail'in kafasına göre turist olarak giden Türk vatandaşlarını göz altına alma sebebi özellikle Türkiye'den Filistin'e yapılan ziyaretlerin önünü kesmek, Filistin'e ziyaretlerin yoğunlaşmasını engellemek için göz korkutmak.

Ama daha ziyade İsrail, Müslümanlar özelinde Türkiye'ye ve dünyaya "Ben istediğim zaman istediğim kişiyi gözaltına alırım, hiçbir hukuki kaide tanımam ve kimse bana bir şey yapamaz" demektedir. Sadece son gözaltı için demiyorum bunları. İsrail her zaman bu pervasızlığını her durumda yapıyor ve hiçbir müeyyideyle karşılaşmıyor. Çünkü onu koruyan güçler de aynı şekilde zalim ve hukuk tanımıyorlar.

Siyonist katil çete yapılanması, bu pervasızlığından ancak gerekli şekilde cevap verilirse vaz geçer. Katil ve zalimlerin anladığı tek şey güçtür. İsrail bir vatandaşımızı gözaltına aldığında Türkiye, devlet olarak buna en sert şekilde cevap vermelidir. Güçlü ve büyük devlet olmanın göstergesi vatandaşını korumaktan geçer.

Devlet adım atmalı

25 gündür Siyonist zindanlarda tutsak edilmiş bir Müslüman kızın, bir Türk vatandaşının akıbetine dair doğru düzgün bir haber alınamıyorsa, bu zulmü yapan Siyoniste hesap sorulmuyorsa burada ciddi sıkıntı var demektir. Devletlerarası mütekabiliyet kurallarına göre şimdiye kadar İsrail kimlikli ziyarete gelenler gözaltına alınmalı ve gerekli adımlar atılmalıydı.

Devletin bu konuda en üst seviyede adım atıp Siyonist çetenin bir daha bu şekilde bir şeye tevessül edemeyeceği tavrı göstermesini bekliyoruz.

Öztürk'ten de haber yok

Türkiye, devlet olarak kendi vatandaşına sahip çıkamıyor görüntüsünden kurtulmalı bir an önce. Aynı şekilde Dubai'de gözaltına alınan ve aylardır kendisinden haber alınamayan Mersin Ülkü Ocakları eski başkanı Mehmet Ali Öztürk'ün akıbetinden de bihaberiz. Aylardır nerededir, niye serbest bırakılmıyor, devlet olarak bu meseleyi takip ediyor muyuz cevapsız. Düşünsenize, yurt dışına çıkınca geri dönüp dönemeyeceğiniz belli değil. Her an bir devlet sizi "güvenliğime tehlike" diye gözaltına alabilir ve bir daha ne arayan olur ne soran!

Türk ve Müslüman düşmanlığı

Süreç öyle gösteriyor ki Müslüman, mazlum ümmetin derdiyle bir şeyler yapma çabasında olan her insan potansiyel olarak tehlikede yurt dışına çıkınca. Darbeciyi, Türkiye'ye hainlik edeni, teröristi, ne kadar vatan millet düşmanı varsa kucağını açan ve uluslar arası hukuka göre bunları gözaltına alıp Türkiye'ye teslim etmesi gerekirken onlara sahip çıkan Batı ülkeleri, İslami kimlikli olan, vatanına bağlı, milletinin ve devletinin mazlum ümmetin yanında olan her insanı herhangi bir güvenlik gerekçesiyle gözaltına alabilir.

Bugün tekrar mahkemede

Zalim zalimliğini yapacaktır. Bizim istediğimiz devletin kendi vatandaşına sahip çıkması ve bu yapılana gereken karşılığı vererek İsrail'i bir daha bu şekilde davranamayacak hale getirmesidir.

İsrail zindanlarında tutsak olan Ebru Özkan kardeşimiz bugün tekrar mahkemeye çıkartılacak. Üçüncü kez gözaltı süresi uzatılarak yirmi beş gündür esir tutulan Özkan'ın ve Mehmet Ali Öztürk'ün derhal serbest bırakılması için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Devlet olmanın gereği bir an önce yerine getirilmelidir.