Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2408.21
BIST 100
10223.1
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ekim 2023

​Eksen

Bölgesel temelli savunma siyasetiyle Müslüman coğrafyayı yarı sömürge olarak algılayan Büyük Ortadoğu Projesi, Hamas’ın istihbarat servisleri ile övünen İsrail’e karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonu ile yerle bir edildi.

Sovyetlerin yıkılarak soğuk savaşın sona ermesi ile Varşova Paktı (Doğu), NATO (Batı) ekseninden sonra gelişmiş ülkelerle (Kuzey) gelişmemiş ülkeler (Güney) ekseni arasındaki kavga cihan harpleri sonrasında kurulan dünya nizamının sorgulanmasına sebep oldu. Medeniyetin jandarması olduğunu iddia eden ABD’nin kuyruğuna takılmış batıya karşı Asya, Afrika, Güney Amerika vedahi Türk ve İslam beldelerindeki uyanışın mimarı ise 20 yıldır bölgesel aktörlükten küresel aktörlüğe çıkma kavgası veren Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu dost düşman herkes teslim ediyor.

İslam dünyası eğer Batı’nın kurduğu Şii-Sunni eksen kavgası tuzağına düşmezse, batı sömürüsü kendiliğinden yok olarak, Adriyatikden Çin Seddi’ne kadar olan coğrafya geçmişte olduğu gibi zenginliğin ve medeniyetin merkezi haline gelecektir. Türkiye, Azerbaycan, Pakistan eksenli siyasi ve askeri ittifaka, Türk ve İslam dünyasının da katılmasıyla yepyeni bir Türk ekseni dünyanın geleceğine şekil verecektir.

Eksen kavgası bağlamında geçtiğimiz hafta, TBMM’nin açılış günü Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı saldırı girişimi ile verilmek istenen mesaj, "Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek" temasıyla tek kutuplu dünya hayalini güçlendirmek için kurgulanan Hindistan, Körfez, Akdeniz, Avrupa hattına karşı Basra, Musul, Ovaköy, İstanbul, Avrupa hattının durdurulması talebiydi. Mesaja karşı ABD’nin taşeronu PKK terör örgütünün önce Irak, sonrada Suriye’de konuşlandığı yerler bombalanarak cevap verildi. Piyonunun oyun dışı kalmasını istemeyen ABD’nin bir Türk SİHA’sını düşürerek vermek istediği mesaj ise, ‘kuş ölür sen uçuşu hatırla’ mesajı ile boşa çıkartıldı. Sosyal medya sayfasında CENTCOM’un tehdit dozunu artırması üzerine, Rusya, Suriye Hava Sahası’nı Türk uçaklarına açıverdi. SİHA’larla birlikte F-16’lar güçlü şekilde ABD-PKK mevzilerini dövmeye başladı. Sosyal medya paylaşımını silerek tükürdüğünü yalamak zorunda kalan CENTCOM 8 Ekim’den itibaren bölgede atışlı tatbikatlar yapacağını duyurdu.

CENTCOM’un Suriye hava sahasında başlatacağı tatbikat ise, 7 Ekim Cumartesi günü HAMAS’ın başlattığı Aksa Tufanı harekatıyla Ben Gurion havaalanına, İsrail’e silah ve cephane yardım malzemesi taşıma şeklini aldı.

Emperyal güçlerin İslam alemi üzerindeki tazyikleri bugün başlamadı. Rusya’nın Hindistan, Kafkaslar, İran, Körfez, Anadolu ve Balkanlar’a inme planı ile İngilizlerin Bombay-Londra hattı üzerindeki hakimiyet mücadelesi yanında Fransa’nın Akdeniz çanağını ve Afrika’yı sömürme hülyası, Hollanda, Portekiz ve İspanya’nın dünya zenginliklerinden pay kapma yarışı, Hakeza İtalyanların, Afrika ve Ön Asya’yı sömürme girişimi, Almanların üstün Irk safsatası ile farklı bir sömürü ekseni kurma girişimleri arasında bocaladı durdu İslam alemi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz gün Batı'nın kendi "tekeline" karşı gelen herkesten bir düşman yaratmaya çalıştığına dikkat çekerek, "Hindistan'ı Rusya'dan uzaklaştırma girişimlerinin anlamsız" olduğunu söylemesi 1800’lerdeki kavganın bugün de devam ettiğini gösteriyor.

1917’de Kudüs’ün düşürülmesi ile başlayıp, 1918’de Mondros ile devam eden İslam dünyasının başsız bırakılarak yarı sömürge haline getirilmesi kavgasında yeni konjonktür Türk-İslam medeniyeti lehine işliyor. Afrika’dan ABD-Fransa’nın kovulması, Karabağ’da 30 yıllık Ermeni işgalinin sona erdirilmesi, Kıbrıs Türk’ü için de Filistinliler için de umut ışığı oldu. Uluslararası Adalet Divanı’nın Azerbaycan’ın Karabağ’daki askerlerini çekmeye zorlamak için toplanacak olması dünyanın adalet beklediği kurumların sömürgeci emperyalistlerin birer aygıtları olduğunun en önemli göstergesi. Karabağ’da 30 yıldır 1 milyon Türkün vatanından edilmesine ve işgale göz yuman sözde Adalet Divanı’nın bu tavrı, Müslümanların siyasi, ekonomik ve askeri kendi kurumlarını kurmaları gerektiği gerçeğini hatırlatıyor bizlere.

Son söz olarak Gazze’de başlatılan yeni hareket emperyalist zalimlerin nihai malubiyeti ile sonuçlanacaktır. ABD, Afganistan’da, Irak’ta dünyanın birçok coğrafyasında yenildiği gibi Filistin’de de yenilecektir. İsrail-İran kayıkçı kavgası yerine İsrail’e dersini verecek gerçek bir mücadeleye bütün Müslümanların destek vermeleri boyunlarının borcudur. Kudüs kurtulursa İslam dünyasının esaret zincirleri kırılır. Terör devleti İsrail yıkılacak, emperyalist güçler İslam beldelerinden pılılarını pırtılarını toplayarak piyonlarını da yanlarına alarak defolup gideceklerdir. Yaşasın şanlı Filistin direnişi, Kahrolsun terör devleti İsrail, Yaşasın zalimler için cehennem. Yaşasın Türk-İslam birliği. Vesselam…..