Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2433.87
BIST 100
10052.37
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​En önemli seçim ve olmadık vaatler

Son yılların en önemli seçimine şurada 1 ay kadar zaman kaldı. Ortalık kızıştı. Her aday ve seçime girecek her parti kendi görüşlerini anlatıyor.

Ancak durum itibariyle cumhurbaşkanlığı seçimi için iki güçlü aday var: Biri Sayın Erdoğan diğeri de 6’lı masanın aday gösterdiği Sayın Kılıçdaroğlu.

Cumhurbaşkanımızın görüşleri, yaptıkları, 20 yıldan fazla süredir ortaya koyduğu dev eserler ve yenilikler meydanda. Daha yapacakları olduğunu söylüyor ve elbet milletimizden yetki istiyor. Bilhassa depremzedeleri ayağa kaldırmak gayretinde olduğunu tekrarlıyor ki bunun adımlarını hızla attı, inşaatlar kesintisiz olarak devam ediyor.

Ama karşısında ilginç ve karmaşık bir birlik, daha doğrusu karmaşa var:

Bir yanda sol görüşlü CHP, tabi onun içinde de Kemalistler, mezhepçiler, sosyalistler, aşırı laikçiler ve diğerleri. Derken Saadet, Babacan ve Davutoğlu gibi eski Ak Partililer. Ayrıca oyu yüzde değil, binde ile bile ifade etmenin mümkün olmadığı Gültekin (soyadı aklıma gelmiyor) beyin partisi. Tabi bunun yanında PKK’nın Meclisteki uzantısı olduğunu gizlemeyen HDP, zaten onun desteğini almadan bir şey yapamıyor.

Baktığınızda birbirine uymayan onlarca değişik görüş.

Diyelim seçildiler, başa geçtiklerinde her kafadan bir ses çıkmayacak mıdır? Her konuda var olan aralarındaki zıtlık ve çelişkileri nasıl aşacaklardır?

Bu soruların cevabını vermiyorlar, veremiyorlar. Dedikleri, ‘merak etmeyin, iktidara gelelim her şeyi kolayca hallederiz’. Bizlere pembe bir tablo sunuyorlar. Sorulan her konuda ‘çözeriz’, ‘kolay’ diyorlar.

Nasıl çözeceklerini sorduğunuzda ise aklımızla alay edercesine ‘başa geçince görürsünüz’ cevabını veriyorlar. Çalışanların ve emeklilerin maaşına astronomik zamlar vaat ediyorlar, her hususta kesenin ağzını açıyorlar. Kaynak sorulduğunda gerçekçi olmayan sözlerle karşılık veriyorlar. Kısacası ciddiyetten uzak, demagogca kandırmacalara tevessül ediyorlar.

Ancak hesaba katmadıkları bir şey var: Milletimiz ağzına verilen elmalı şekerle aldatılacak çocuk gibi yığınlar değildir. Bilgece görür, anlar, notunu ve oyunu verir.