Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Haziran 2015

Enseyi karartmayalım

Aslında 'acaba mı' diye başlıyordum yazıya. Ancak gerek haberlerden, gazetelerden yapılan siyasilerin açıklamalarından, gerekse bunlara yakın medya mensupları ve diğer eşhasdan anladığım, henüz o noktaya yahut 'olgunluğa' gelinmemiş.


Hoş, ilk günlerdeki çıkışlar 'yumuşamış' görünüyor amau2026.

AKP'den olumlu sinyaller alınmaya başladı ve fakat seçmeninde hala sitem ağırlık görüş hakim. Şunları söylemek elzemdir.

Artık ağlaşmanın, bağrışmanın anlamı yok! Olan oldu giden gitti ve önümüze bakma zamanı.

Hep altını çizdiğimiz gibi, 'halkın tercihine' herkes 'saygı duymak' zorunda. "Bak gördün mü, şu oldu bu oldu, yahut şu olacaktı, böyle olmalıydı" sözleri için çok geç! Söylenmesi ve yapılması gerekenler seçim öncesinde kaldı ve istikbale yelken açıldı.

Bundan sonra AKP de, seçmeni de 'Türkiye'nin hayrına' ne yapmalı, ona bakacak.

Sular duruldukça partilerden daha sıcak koalisyon açıklamaları belli belirsiz gelse de, benim de pek ciddi bir beklentim yok aslında.

Çünkü partilerin hiçbiri kaybettiğini düşünmüyor ve de tavize, uzlaşıya yanaşmıyor. Doksanları hatırlayan pek kimse de kalmadı. Buna siyasiler de dahil. Hatırlayan olsa bile bunun çok kötü tecrübeler olarak anımsıyordur. Bütün bunlar da durumu daha da güçlestiriyor.

Kaldı ki, CHP, Doğan Medya kalemşörleri de ısrarla AKP ile CHP'nin koalisyonuna şiddetle karşı çıkıyorlar ve CHP'nin önderliğinde HDP ve MHP'nin içerden yahut dışardan destekleneceği hükümet peşinde! Bunun olasılığı hiç şüphesiz AKP-CHP koalisyonu olasılığından daha düşük!

AKP-HDP yine en makulu görünüyor! Çünkü çözüm sürecinin iki kanadı. Üstelik HDP koalisyona girer yahut dışardan vereceği destekle çözüm sürecinin devamının ötesinde 'yeni anayasa' yapımında da etkili olabilecektir ve en makul birliktelik de budur!

Bütün bunlar günlerce hatta belki haftalarca indirilip kaldırılacak ama en iyi ihtimalle oluşabilecek koalisyon bile en uzun 1 sene gidecektir. Ve 2016 bahar yahut yaza, erken genel seçim olur! Zira hiçbir parti, eğer yapılacak erken seçimle buna benzer netice alınmadıkça, gücüne gerçekçi yaklaşmamakta ısrarcı olacaktır!

Bu arada, seçimin asıl galibi 'Akbabalar' ise çoktan kendi koalisyonunu kurmuş, kenarda ellerini oğuşturup bekliyor tabii!


@yusufserce twitter.com/yusufserce