Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2402.88
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Erkeğin Ezilmesi Ve Yıkılan Evlilikler

Geçen haftaki yazımızda değişen toplumsal şartlar ve özellikle de yeni çıkarılan erkek aleyhtarı kanunlarla evliliklerde erkeğin ezildiğini ve ezikleştirildiğini anlatmıştık. Bu yazımız üzerine çok tebrik ve teşekkür aldık. Gerçekten netameli bir konu olduğu için herkes uzak duruyordu. Bu tebriklerden birisi inşaat müh. E. B.'ye ait:

"SA Sefa Bey
Günümüzün kanayan önemli bir meselesine el attığınız için teşekkürlerimi arz etmek istiyorum.
Kadınları korumak maksadıyla çıkarılan yeni kanunlar ileride başımıza büyük belalar açacaktır...
Aile kurumu zedelenecek ve bundan en çok kadınlar zarar görecektir.
Siz bu durumu çok güzel özetlemişsiniz. Elinize sağlık.
Tekrar teşekkür eder saygılar sunarım
."

Ünlü bir avukatımız kadınlar hakkında çıkarılan yeni yasaları ve uygulama sonuçlarını hazırlayarak bize göndermiş. Bu metni www.son.tvsitesindeki yazımda aynen naklettim, oradan inceleyebilirsiniz. Bu yasal değişikliklerin çarpıcı sonuçlarını avukat dostumuz şöyle ifade etmiş. İncelemeye ve üzerinde düşünmeye davet ediyorum. Görüldüğü gibi bu kanunlarla evlilik yapanların sayısı düşmüş, boşanma sayısında ciddi artışlar olmuştur. Üstelik "yuvayı dişi kuş yapar" özdeyişi alt üst olmuş, "yuvayı dişi kuş bozar" şekline dönüşmüştür. Çünkü yenilerde boşanma davalarının % 70'ini kadınlar açmaktadır. Artık kocasından aldığı nafakayla veya dul maaşıyla geçinen ve evlenmeyen orta yaş bir kadın sınıfı ortaya çıkmıştır.

Üstelik 2012 verilerine göre 65 bin gibi korkunç bir sayıda kadın kocası hakkında evden uzaklaştırma kararı aldırmıştır. Yani sonuçta aileler yıkılıyor. Çocuklar arada zor duruma düşüyorlar.

Şimdi yazının sonuç kısmını aynen aktarıyoruz:

"Açıklanan yasal değişiklikler ve uygulamaları bir arada düşünüldüğünde ulaşılan sonuçlar;

EVLİLİK SAYISINDA AZALMALAR OLMAKTADIR,

BOŞANMA SAYISINDA CİDDİ ARTIŞLAR OLMAKTADIR.

BOŞANMA DAVALARI ARTIK KADINLAR TARAFINDAN AÇILMAKTADIR.(Boşanma davalarını %70 oranında kadınlar tarafından açılmaktadır.)

EVLİLİK YAŞI YÜKSELMİŞTİR. (KADINLAR 25 - ERKEKLER 30 )

DUL/BEKAR,ZENGİN ORTA YAŞ KADIN SINIFI OLUŞMUŞTUR.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ARTIŞI BU YASA DEĞİŞİKLİKLERİ VE UYGULAMALARDAN KAYNAKLANDIĞI DÜŞÜNÜLMEKTEDİR.

2012 verilerine göre 65.000 kadın kocası hakkında evden uzaklaştırma kararı aldırmıştır.13.500 kadın polis koruması istemiştir. Ailenin ve evlilik birliğinin açıkladığımız yasalar ve uygulamalar sonucu sarsıldığını ve yıkıldığını göstermektedir.

BOŞANMA DAVALARININ DİĞER BİR SONUCU BİR MİLYONA YAKIN ÇOCUĞUN AİLE BİRLİĞİNİN KORUMASI ALTINDA OLMAMASIDIR.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET MEDYA ÜZERİNDEN ABARTILARAK VERİLMEKTEDİR.BİR KISIM FEMİNİST KADIN HAKLARI SAVUNUCULARI HERGÜN MEDYA ÜZERİNDEN PROPAGANDA YAPMAKTADIRLAR."