Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2407.10
BIST 100
10272.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Aralık 2018

Ertuğrul Bey Ve Kayılar

TÜRK televizyon tarihinin en çok izlenen ve her Çarşamba gecesini iple çektiren Diriliş Ertuğrul dizisi, tüm heyecanıyla devam ediyor. Peki bu heyecanı güzel bir romanla paylaşmaya ne dersiniz…

Yazar Ufuk Tufan, “Ertuğrul Bey ve Kayılar” isimli kitabıyla dizi severlere yeni bir ufuk açtı.

Türkmenistan’dan ayrılış

Kitap, Oğuz Boyu’nun; Ertuğrul Bey’in dedesinin vefatı ve Türkmenistan’ın Merv Mahan bölgesinden ayrılışı ile başlıyor. Moğolların bitip tükenmek bilmeyen baskınları, Türk obalarını iyice yıldırmıştı. Obalar, Moğol belâsı bitene kadar, öz yurtlarından göç etmeye başlamıştı. Göç eden obalardan biri de Kayı Obasıydı.

Ertuğrul’a atılan tokat!

Ufuk Tufan, Kayı Boyu’nun Anadolu’ya geliş macerasını çok güzel romanlaştırmış. Dizide geçtiğimiz haftalarda Ertuğrul Bey’in oğlu Gündüz’e attığı tokatın aynısını Süleyman Şah’ın da yıllar evvel Ertuğrul’a attığını okuyoruz. Neden!... Tabii ki söz dinlememekten…

Zorlu yolculuk

Kayılar’ın Ahlat’tan güneye, Mardin civarına Şam diyarına ve ardından Karacahisar’a gelişi, Sögüt’e yerleşmesi kitapta o kadar sürükleyici sahnelerle anlatılıyor ki, 188 sayfalık kitap bir solukta okunuyor. Nesil Yayıncılık’tan çıkan “Ertuğrul ve Kayı Boyu’nu kesinlikle okumalısınız.

Haftaya röportaj

Bu şahane romanın yazarı Ufuk Tufan ile yaptığım söyleşiyi haftaya yayınlamayı düşünüyorum. Zira okumadığım iki kitabı daha var elimde. Ufuk Bey’e şimdiden bu güzel eserleri bizlere kazandırdığı için teşekkür ediyorum.