Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Evlilik demansı önlüyor

Şimdiye kadar demansı önlemek için çeşitli tedbirler öneriliyordu. Bizim esas vurgulayacağımız ise evli olmanın demansin önüne geçmede öneminin anlaşılması ve son araştırmalarda evliliğin demansın önlenmesinde oldukça etkili olduğudur. Londra Üniversitesi’nin (UCL) 800 bin kişiyi inceleyerek yaptığı geniş araştırma sonuçları yenilerde açıklandı ve evli olmanın bunama riskini oldukça azalttığı ifade edildi.

Çiftler arasındaki sosyal etkileşimin artması, akıl sağlığını bunama gibi rahatsızlıklara karşı korumakta etkili olduğu görüldü. Evlilikte eşler birbirlerine sosyal destek sağladıkları gibi hayatın problemlerinin ve ekonomik yükünün eşler arasında paylaşılması zihinsel ve fiziksel sağlığı kuvvetlendirerek bunama riskini düşürüyor.

Araştırmacılar, “Çünkü evli insanlar bekârlara göre daha sağlıklı yaşam tarzlarına sahiptirler ve daha sosyaldirler. Yine evli olanlar mali açıdan daha iyi durumdadırlar. Ayrıca birbirlerinin sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda destek verirler. Bu yüzden evli kişilerde bunama daha az görülür” demektedirler.

Evliliğin çiftleri daha mutlu ettiği, hayattan daha fazla doyum aldıkları, ekonomik güvencelerinin daha yüksek olduğu, evlat sevgisini tattırdığı ve kendilerine güvenin daha çok olduğu biliniyordu. Şimdi ise bunamayı önlemede de etkili olduğu anlaşıldı.

Bekârlara duyurulur.