Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2440.97
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Aralık 2023

​Fatih Altaylı'ya suç duyurusu, işte dilekçe

O gün ben de Ankara’daki Dev Yürüyüş ve Miting’deydim.

Şehitlerimize Rahmet, Gazze’ye Destek, Terörizm’e, Siyonizm’e Lanet Mitingi.

Ankara yavaş şehir, bürokrasi şehri, Başkent.

Pazar günü, hem de o soğukta katılımın çok düşük olmasından endişe ediyordum.

Star Ankara Temsilcisi Fadime Özkan’la Anadolu Meydanı’na ulaştığımızda, “Eyvah!” dedik, "Birkaç bin kişi ancak gelmiş."

Meğer, büyük kitle, birkaç kilometre ötedeymiş.

Biz oraya ulaşana kadar, oradaki kitle daha da büyüdü.

Yüzbini aştı.

PKK ve İsrail terör örgütlerine tepkimizi gür sesle haykıracağımız için, Şehit ve Gazi Aileleri’nin yüreklerine bir damla olsun su serpeceğimiz için.

Konuya dair haberlerimizi, videolarımızı görmüşsünüzdür.

Ve…

Bugünkü konumuz:

Fatih Altaylı’ya suç duyurusu.

Bizlere, ne iftiralar attığını, ne hakaretler ettiğini biliyorsunuz.

Yüzbinlere, milyonlara…

Can Ataklı’nın ağzından çıkanlar da malûm, o da son derece çirkin ifadelerle “Şehit Babası”nı hedef aldı.

Ankara’daki Büyük Yürüyüş ve Mitingi Organize eden Ankara Sivil Platformu’nun hukukçuları..

2 No’lu Baro, bir dilekçe hazırlamış…

Suç duyurusunda bulunmak isteyenler için kolaylık...

Biz de istedik, gönderdiler.

Ve dün gittik, Savcılığa teslim ettik.

O dilekçeyi buradan vereyim de, Kanuni Hakkını kullanmak isteyen vatan evlâtlarına kolaylık olsun.

Buyurunuz efendim:

………….. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ŞİKAYETÇİ :…..

ŞÜPHELİ :Fatih ALTAYLI

Mernis adresi

SUÇ : Hakaret (T.C.K m.125), Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama (TCK. M.216), Türk Milletini aşağılama (TCK. m.301)

SUÇ TARİHİ :25.12.2023

KONU : Youtube adlı internet sitesi üzerinden herkesin görebileceği şekilde hakaret eden, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip aşağılayan, Türk Milletini aşağılayan şüpheli hakkında soruşturma açılarak cezalandırılması istemidir.

AÇIKLAMALAR :

1-Tüm dünyanın gözü önünde İsrail Devleti'nin Filistin Halkı'na işlemiş olduğu savaş suçlarını ve katliamları protesto etmek amacıyla ülkemizde birçok STK'nın ve vatandaşın katılımıyla protesto ve yürüyüşler düzenlenmektedir. En son da yine birçok STK'nın ortak çalışması ile 24.12.2023 tarihinde Ankara ''Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi''organize edilmiştir. Ben de ayladır Filistin'de yaşanan insanlık dramına tepki göstermek amacıyla birçok vatandaş gibi …………. Yapılan yürüyüşe ve mitinge katıldım.

22.12.2023 ve 23.12.2023 tarihleri arasında gelen şehit haberleri ile milletimiz yasa boğulmuş, 12 vatan evladı toprağa verilmiştir. Söz konusu etkinlik, acı haberlerden günler öncesinden organize edilmiş ve günler öncesinden ilan edilmiştir. Gazze gösterileri, Irak’ın kuzeyinden gelen şehit haberlerinin ardından hem Filistin’e destek hem PKK terörünü kınama yürüyüşlerine dönmüştür. Yüzlerce insan hem şehitleri anmak hem de İsrail'in katliamına "dur" demek için bir araya gelmiştir. Ankara’da yapılan yürüyüşte “Ankara’dan Gazze’ye direnişe bin selam” “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atılmıştır. Şüpheli, bahse konu etkinliklerde halkın, şehit olan 12 askerimizi andığı, şehitlerin ruhuna fatiha okuduğu, PKK aleyhine sloganlar attığını görmezden gelerek bu hakaretleri yaptığı

https://twitter.com/yenisafak/status/1739217330557608062?t=d5SYd02w0Olw_BGKW9wKQw&s=08

adresindeki linkte görülebilir.

2-Tüm bu yaşananlar üzerine şüpheli Fatih Altaylı, sahibi olduğu Youtube kanalına yüklemiş olduğu video ile benim de bizzat katılmış olduğum mitingdeki insanları hedef alarak birçok hakarette bulunmuştur. Fatih ALTAYLI ülkemizde tanınan bir gazeteci olup Youtube'ta da kendi kanalı üzerinden videolar yayınlamaktadır. 24 Aralıkta gerçekleşen yürüyüşün ardından 25 Aralık 2023 saat 05.30 sıralarında " Fatih Altaylı Yorumluyor: 12 Şehit" isimli videosunu yayınlanmış ve milyonlarca kişi tarafından izlenmiştir. ( https://www.youtube.com/watch?v=sKtNwtXwlug)

3-Fatih ALTAYLI'nın videosunun 18'30'' da başlayan ifadelerinde; "Gazze yürüyüşü yapılıyor, İsrail kınanıyor. Bugün aynı şey okumuşsundur gazetelerde Ankara'da olmuş. Abi çıkın da bir de PKK'yı kınayın. Şu üzüyor beni kendi evlatlarımıza Gazze kadar üzülmüyor bunlar. Bunlar benim asabımı bozuyor...

Ama ULAN ALÇAKLAR, ULAN ŞEREFSİZLER, ULAN AŞAĞILIK HERİFLER.. Bizim evladımızın Gazze'dekiler kadar değeri yok mu? O da değerli o da değerli hiçbir şey demiyorum. Ulan bir gün de onları kınayın be , bir gün de onlar için yürüyün be. Gazze için ortalığı ayağa kaldırdınız. Bir gün de kendi şehitlerinize üzülün ya. Hala 12 şehidimiz var , Gazze diyorlar. Ben buna deliriyorum. "

demiştir.

Yapmış olduğu paylaşımda sanki Filistin'de yaşanan olayları şehitlerimizden daha çok önemseniyormuş, kendi evlatlarımıza Gazze kadar üzülmediğimiz gibi bir algı oluşturmak için kin ve nefret içeren söylemlerde bulunmuş, halkı bölmeye çalışmıştır. Oysaki şehit haberlerinin gelmesi ile söz konusu yürüyüşler Filistin'e destek ve şehitlerimizi anma yürüyüşlerini dönüşmüş, şehitlerimiz için Kur'an okunmuştur. Fatih Altaylı tarafından Ankara’da, İstanbul’da ve Türkiye’nin bir çok ilinde sokakları '‘Kahrolsun PKK’' sözleri ile inleten, içlerinde benim de olduğum on binlerce kişiye çok ağır hakaretler edilmiştir.

Söz konusu videoda şüpheli, beni ve binlerce vatandaşı hedef alarak ''ULAN ŞEREFSİZLER'' , '' ULAN ALÇAKLAR'', ''ULAN AŞAĞILIK HERİFLER'' şeklinde hakaretlerde bulunmuştur. Söz konusu videoya ''https://www.youtube.com/watch?v=sKtNwtXwlug '' linki üzerinden ulaşılabilir. Söz konusu videonun 18:57 -19:04 dakika arasında söz konusu sözleri sarf ederek alenen bana ve binlerce kişiye hakaret etmiştir.

2- Paylaşıma ilişkin görüntülerle de sabit olmak üzere şüpheli tarafından bana ve binlerce kişiye karşı hem hakaret (TCK 125) suçu, hem halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama suçunu, hem de Türk Milletini aşağılama suçu işlenmiştir.

TCK’ nun 125. Maddesi:

“Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ... veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. ” hükmünü amirdir. Linkini paylaşmış olduğum videodan da görüleceği üzere şüpheli tarafından şeref ve saygınlığımı rencide edebilecek somut fiil ve isnatlarda bulunulmuştur. Şüpheli tarafından hakaret suçunun işlendiği sabittir.

İnternet üzerinden yazı, yorum veya görüntü yoluyla işlenen ve hakaret teşkil eden fiilde mağdurun ismi açık bir şekilde belirtilmemiş olabilir. Mağdurun isminin kim olduğunun belli olmadığı hallerde, mağdurun nasıl belirleneceğine ilişkin kanuni karineler mevcuttur. Kanuni karineye göre; hakaret suçunun işlenmesinde mağdurun ismi açıkça belirtilmemiş veya isnat üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile, eğer niteliğinde ve mağdurun şahsına yönelik bulunduğunda duraksanmayacak bir durum varsa, hem ismi belirtilmiş ve hem de hakaret açıklanmış sayılır (TCK m.126). Somut olayda şüpheli tarafından benim de aralarında bulunduğum söz konusu mitinge katılan tüm vatandaşlar terredüte yer vermeyecek şekilde hedef alınmıştır.

Ayrıca söz konusu video Youtube adlı internet sitesi üzerinden paylaşılmış olup alenen hakaret suçu işlenmiş olduğundan TCK md. 125/4 uyarınca verilecek cezanın artırılması gerekmektedir.

Şüphelinin kullandığı ifadelerin hakaret teşkil ettiği aşağıda bir iki örnek sunduğumuz yerleşik yargı içtihatları ile de sabittir;

Yargıtay Onsekizinci Ceza Dairesi 02.06.2016 tarih 2015/28830 E.ve 2016/12180 K. Sayılı; Tanık xxx'ın AA Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki beyanında ''resmi üniformalı şoför abime belamısın ulan şerefsiz diyerek, eliyle birkaç kez vurdu'' şeklindeki anlatımı ile katılan hakkında 10.04.2008 tarihli Adli Tabiplik raporundaki bulgular da değerlendirildiğinde sanığın hakaret ve yaralama eylemlerinin sabit olduğu anlaşılmasına karşın, kanuna uygun olmayan gerekçe ile sanık hakkında mahkumiyet yerine beraat kararı verilmesi kanuna aykırıdır.

Yargıtay Onsekizinci Ceza Dairesi 07.10.2015 tarih 2015/4399 E. ve 2015/6764 K. Sayılı; "Sanığın, eski eşi Talip A.'ın cep telefonuna gönderdiği mesajda yazdığı "o iftiralarını sana ve bunu yaptıran i... avukatlarına yedirmezsem asıl namussuzum..., pislik, namussuz, şerefsiz, al hadi bu mesajı da al kaç para getirir diye koş avukatına hemen" şeklindeki hakaretinin, katılanlara (mesajın gösterilmesini isteme suretiyle) iletilme kastının açıkça ortaya konulması nedeniyle, yüze karşı hakaret kapsamında değerlendirilmesi gerektiği gözetilmeden ihtilat yokluğu gerekçesiyle beraat hükmü kurulması kanuna aykırıdır."

Yargıtay Onsekizinci Ceza Dairesi 17.04.2018 tarih 2018/1949 E. ve 2018/5652 K. Sayılı; Sanığın, katılana hitaben söylediği "kafirlerin çayını içmem, şerefsiz" sözünün ne şekilde "Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı" söylendiği açıklanmadan, yetersiz gerekçeyle TCK'nın 125/3-b maddesinin uygulanması kanuna aykırıdır.

Şüpheli; eylemi ile hem “Hakaret” (T.C.K m.125), hem “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” (TCK. M.216), hem de “Türk Milletini aşağılama” (TCK. m.301) suçunu işlemiştir.

İzah edilen gerekçeler bağlamında hukuka aykırı eylemin cezasız kalmaması ve şüphelinin, şahsıma yönelik suça sebebiyet veren eylemlerinin soruşturmaya tabi tutulması ve yapılacak soruşturma sonunda dava açılması ve cezalandırılması gerekmektedir.

İzah edilen gerekçeler bağlamında hukuka aykırı eylemin cezasız kalmaması ve şüphelinin, şahsıma yönelik suça sebebiyet veren eylemlerinin soruşturmaya tabi tutulması ve yapılacak soruşturma sonunda dava açılması ve cezalandırılması gerekmektedir.

SONUÇ VE TALEP: Yukarıda arz, izah edilen ve re’sen gözetilecek nedenlerle;

Şüpheli hakkında ilgili suçlardan iddianame düzenlenerek kamu davası açılmasını ve şüphelinin atılı suçlardan cezalandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim. 27.12.2023

Müşteki