Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Şubat 2024

Fatma Şahin'in Seçim Beyannamesi

Gaziantep’in coğrafi konumu, devraldığı kültürel mirası, sosyokültürel zenginliği, her geçen gün büyüyen ve yön veren sanayisiyle öncü pozisyonunu güçlendirmeye devam ediyor.

Antep’in en güçlü yönlerinden biri de siyasetçilerinin Gaziantep aşkı diyebiliriz.

Şehir söz konusu olduğunda bir araya gelen bakanlar, vekiller, başkanlar en doğru ve yararlı kararı hep birlikte veriyorlar.

Gaziantep, her zaman AK Parti iktidarının birlik ve beraberlik durumunun en belirgin olduğu illerden biri oldu. Hal böyle olunca da Antep hem siyasi hem ekonomik hem psikolojik olarak büyüme hızını artırıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin cuma günü, başta partililer, STK başkanları olmak üzere tüm konukların hıncahınç doldurduğu salonda Gaziantep seçim beyannamesini açıkladı.

Verilen vaatler, seçmen üzerinde tatlı bir heyecana yol açtı. Bu beyanname üzerinden Gaziantep’in sıçramasının hızlı bir ivmeyle devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Fatma Şahin’inin deklare ettiği beyannamede metro, gaziray projesinin yaygınlaştırılması, yeni su barajı, atık su arıtma tesisi, çevre dostu otobüsler, yeni çevre yolu gibi müjdeler yer aldı.

Şahin, şehrin sorunlarına çözüm bulma amacı taşıyan bu projelerin seçim sonu ivedilikle başlayacağını da açıkladı.

İki dönemdir şehre verilen hizmetlerin artarak devam edeceğini görmek gerçekten heyecan verici.

Her geçen gün sayısı artan sosyokültürel merkezleri, kamp alanları, kültürel yayın ve etkinlikleri, gençlik hizmet merkezleri, engelli destek yapıları, yetim koordinasyon kurumları, devasa yeşil alanlarına yeni merkezleri, projelerin eklenecek olması sevindirici.

Görünen o ki Gaziantep yeni dönemde de büyükşehir ve iki merkez ilçesinin başarılı çalışmalarıyla diğer illere model olma durumunu sürdürecek.

Türkiye’nin en büyük ikinci ili olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun şehre bıraktıkları miras niteliğindeki eserler de ayrıca hatırlatılmaya değer.

Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi olan Şahinbey’de Tahmazoğlu’nun yaptırdığı köprülü kavşak, kültür ve kongre merkezi, külliye, yeşil vadi parkı ve açılışı geçtiğimiz günlerde yapılan ülkemizin en büyük ikinci camisi ve diğer onlarca hizmet binası şehre damgasını vuran hizmetlerden başlıcaları…

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun eserlerinden vadi park, kültür merkezi, opera ve sanat merkez, kütüphane de Antep’in simge yapılarından oldu.

Her üç belediyenin de başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere şehre ve topluma katkı sağlamak isteyen her kurum ve kişiye alan açmaları, koşulsuz destekleri ayrıca çok değerli.

Kimseyi ötekileştirmeden, değersizleştirmeden fikre ve amaca göre yaklaşıp destekleyen bu yerel irade hem şehir hem de şehir insanı için oldukça önemli.

Her üç başkanın da insan odaklı bakış açısının, yerel yönetimleri su ve kanalizasyon hizmetinden müteşekkil gören zihniyetle mukayese edince ne kadar kıymete haiz olduğu bir kez daha anlaşılacaktır.

Ustalık dönemlerini aşan başkanların icraatlarının yapacaklarına teminat olduğunun bilinciyle, kazanan Gaziantep ve bu şehrin güzel insanları, kıymetli hemşehrim olacak diye düşünüyorum.

Buna olan inancımla seçime kısa bir süre kala hem eşsiz şehrimi hem hemşehrilerimi hem de kendimi çok özel ve şanslı hissediyorum.

Sadece gastronomisi değil kültürü, mozaiği, insan odaklı bakış açısı, arkeolojik zenginliği, kadın ve genç dostu şehrim Gaziantep için bir hatırlatma yaparak sözlerimi noktalamak istiyorum! “Şimdi Gaziantep’e gelme zamanı!” bekleniyorsunuz, bekliyoruz efendim!

Twitter.com/sabihadogann