Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2412.83
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Ocak 2020

FETÖ’cü beynamazlar

Türkiye’yi çevreleme projeleri olan Libya ve Suriye sorunları bir de Berlin Masası’nda ele alınacak. Dış politikanın kaynadığı şu günlerde MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırladıkları FETÖ dosyasını savcılığa teslim edeceklerini duyurdu.

CHP’nin, Sözcü’nün FETÖ ile hiçbir alakası olamayacağını savunanların ana argümanları, beynamazların toplandığı yer olarak gösterilen CHP ile dindarları sömüren FETÖ’nün hayat tarzlarının birbiriyle taban tabana zıt olduğudur.

ABD projesi FETÖ’nün, tıpkı Libya’daki maşa Hafter CİA tarafından korunup kollandığını herkes biliyor. FETÖ Kasım Gülek irtibatı olayın başka bir boyutu. CHP’nin eski genel başkanları Bülent Ecevit ve Deniz Baykal’ın ABD bağlantıları hakkında da araştırma yaparsanız birçok dokümana ulaşırsınız. Mesela Deniz Baykal’ın Rochefeller Foundation bursu ile ABD’de okuduğu gizli ve saklı bir bilgi değil. 1999 yılında FETÖ’nün kamuoyuna yansıyan ilk ÖSYM sınav yolsuzluğunda, Baykal’ın çocuğunun ÖSYM’de sınav hizmetleri biriminde çalıştığını da duymuşsunuzdur. Ha keza Baykal’ın kızı Aslı Baykal Ataman’ın 2006 yılında Akdeniz Üniversitesi’nde FETÖ soruşturmasına isminin karıştırılması dönemin adalet bakanının girişimleriyle önlenmişti. 2010 yılında Baykal FETÖ’nün kaset komplosuyla koltuğunu Kılıçdaroğlu’na devretti.

2002 yılından itibaren AK Parti ile yol yürüdüğü belirtilen FETÖ’yü tabanı ibadet, ortası ticaret başı ihanet diye tarif edilen katmanlarını, FETÖ’cüler, Fethullahçılar ve Gülenistler diye ayırabiliriz. Bu Gülenistler Nurcu Camia’dan beslenen dini hassasiyetlerle FETÖ’ye sempati besleyen kesimler. Fethullahçılara gelince, bunlar FETÖ örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı elemanlar. Gazetesinde, televizyonunda, ajansında, ders hanesinde, okulunda, yurdunda, bankasında, sendikasında, derneğinde, işadamları kulübünde legal görünümle illegal işler çeviren kesim. Potansiyel FETÖ’cü adayı olan bu kesimin Gülenistler gibi dini hassasiyetleri olup olmamaları da pek önemli değil. FETÖ’nün amaçları doğrultusunda çalışan, neyi niçin yaptıklarını bilen elemanlar.

Halkanın en üst katmanında ise FETÖ terör örgütü bulunuyor. Gülenistleri de Fethullahçıları da amaçları doğrultusunda kullanan, ABD’ye hizmet ettiğinin bilincinde, çıkarları gereği örgütle çalışan elemanlar. Devletin kadrolarına zamanı gelince kullanılmak üzere yerleştirilen kesim. Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile ortak çalışma süreci Gezi olaylarıyla netleşmiştir. 2013 yılı ABD ziyareti sonrasında yoğunlaşmıştır. Dershanelerin kapatılmasıyla başlayan hükümet-cemaat kavgasında FETÖ’den yana tavır alan Kılıçdaroğlu’nun sık sık ABD Büyükelçiliğini ziyaret ettiğini görürsünüz. Her ziyaret sonrasında da FETÖ’ye desteğini açıkça beyan etmiştir. Mesela 17-25 Aralık FETÖ operasyonu sırasında 19 Aralık’ta Kılıçdaroğlu, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francigs Ricciardone ile 1,5 saatlik görüşme yapıyor ve FETÖ’nün operasyonuna sonuna kadar destek veriyor. John Bass ve Satterfield ile görüşmeleri de ne tesadüfse Fethullahçı terör ile mücadelede atılan her adım öncesi veya sonrasına denk geliyor.

ABD’siz iktidar yüzü göremeyeceğini bilen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı iktidardan indirmek için, ABD’nin aparatları FETÖ ve PKK/HDP ile ortak çalışmakta bir beis görmemektedir. ABD ve aparatlarıyla ortak çalışmazsa koltuğunda bir dakika bile duramayacağının bilincindedir. FETÖ ile mücadelede örgüt elemanlarının direncinin devam etmesinin en önemli sebebi, siyasetin (CHP, İYİ Parti çizgisinin) terör örgütüne verdiği psikolojik destektir. Kılıçdaroğlu ABD’ye göbekten bağlı olduğu için Libya’da Hafter, Mısır’da Sisi, Suriye’de Esed ve PKK/YPG, Irak’ta Şia-Barzani, Akdeniz’de Rum-İsrail-AB politikalarına destek vermektedir. Kılıçdaroğlu’na PKK/PYD katliamlarını temizleme, canlarını kurtarmak için kaçan çoluk çocuğa ise terörist dedirten şey Türkiye’nin değil ABD’nin menfaatleridir.

CHP ve sol cenah her ne kadar biz beynamazız diyerek din düşmanlıklarını terör örgütüne karşıtlığın delili olarak gösterseler de, ABD çıkarlarının, dini, imanı, ideolojisi olmadığını en iyi onlar biliyordur. Cübbeli Ahmet’e bile Çavuşbaşı külliyesine destek karşıtı Afganistan’dan birilerini eğitme ihalesi vermek isteyen CİA-MOSSAD’ın kullanmak istemeyeceği yapı yoktur. Yeter ki, siz kendinizi satılığa çıkartın. Devlet Bahçeli’nin hazırladığı yeni dosyanın Beynamaz Fetöcüleri ifşa etmesi açısından değerli olduğunu biliyoruz. Vesselam…..