Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Ocak 2023

Flashback Yapalım

Yaklaşan seçimlerle birlikte siyaset arenasında tartışmalar da artmaktadır. Bugünlerde ekranlarda ve diğer toplantılarda tartışılan konuya girmeden fikrimizi beyan edecek olursak; “Yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır”Ak Parti’nin icraatları için söylenebilecek sözlerden olup, ipi önde göğüsleyeceğinin sinyalidir.

Benzemezler zorunlu ortaklığının masasının önümüzdeki günlerde neler söyleyeceğini de milletimiz önemsemiyor. Bugüne kadar yaptıkları açıklamalar ve/veya yazılı metinleri onlara tekrar sorsanız ne dediklerini veya neye imza attıklarını dahi hatırlayamayacakları aşikârdır. Milletimizin feraseti açıktır. Kime neden, niçin veya niye ‘rey’ vereceğini gayet iyi bilmektedir. Şöyle geriye doğru filmci mantığıyla Flashback (geriye gidiş) yaparsak önümüzdeki seçimde ne yapmamız gerektiğini de görmüş oluruz.

Ak Parti’ni iktidarının maddi anlamda yaptıklarına göz attığımızda ülkemizi dünya ülkeleriyle kıyaslamaya başladığımız yıllar aklıma geliyor. Şimdilerde çok açık bir misal verecek olursak; havalimanlarımızdan yurtdışına çıktığımızda ‘büyük devlet’ olduğumuzu gidilen ülkeye indiğinizde görüyorsunuz.

Hastaneler, köprüler, yollar ve diğer gelişmeleri şöyle hafızanızı yoklarsanız göreceksiniz. Fabrikalarımızın ihraçları, mühendislerimizin icatları ve savunma sanayimizin yıldızlarını da hatırlayalım. Yapılan sağlıklı gelişmelerin yanında okullarımızın müfredat programlarındaki olumlu gelişmeleri de unutmayalım derim.

Ak Parti iktidarında olumlu kazanımlarımızı hatırlayalım mı?

12 Eylül askeri müdahalesi ve sonrasında yaşadıklarımıza ilave olarak 28 Şubat ucube rejimini ve 15 Temmuz’u yakinen yaşadık ve direkt etkilendik. Kamuda görevi olmamasına rağmen sırf tesettür giyimli olduğundan eşimize bile ayar vermeye çalıştılar. Şöyle ki; göz rahatsızlığı için gittiğimiz hastanede doktorun muayene için başını açmasını istemesi dönemin ‘faşist’ anlayışını göstermez mi?

Kız öğrencilerin okul kapılarından başörtüsünü çıkarmadıkları için ağlayarak evlerinin yolunu tutmaları. Ailelerin bu konuda diyanet dâhil başvurdukları hocalara tesettürle ilgili ayetleri tefsir çabalarının ardından sümüklü ağlayan hoca kılıklı adamın ‘başörtüsü füruattır’ söylemini de akıllarımızın bir köşesinde saklayalım. Üniversitelerde isimlerinin önünde profesör yazanların kız öğrencilerimizi‘ikna’ çabalarını da unutmadık.

TBMM Genel Kurul Salonu’na başörtüsü ile giren milletvekiline yaptıkları hakaretleri, askerî tesisler ile oğlunun yemin törenine sokulmayan annelerimizi hatırlatayım da vebal benden gitsin.

Zeytin, peynir ve pazar fiyatları mı? Bırakın Allah aşkına.

Öyle ya da böyle çözerler. Böylesi küresel etkilerle olumsuz gelişmeler olur, hükümet üstesinden gelir. Önemli olan kazanımlarımızın elden çıkmaması için çaba sarf etmektir.