Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2433.08
BIST 100
10008.83
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Şubat 2014

GALATA TÜRKLERİ

Türkiye'de, 1800'lerden 1908' e kadar iktidarın güçlü ortağı, 1908' de tek başına iktidar olan, iktidarları bazen aleni, bazen de zımni seyreden, bir "Güç Eliti" bulunmaktadır.

"Elit Güç" çoğunlukla Galata yöresindeki azınlık/yabancı okullarında tahsil görmüş, tarihi olarak da Galata kökenlidirler. "Güç Eliti" ne Peyami Safa'nın Fatih-Harbiye'sindeki "Harbiye" den mülhem olarak Galata Türkleri diyorum.

"Beyaz Türkler", Galata Türkleri' nin konsantresidir.

Galata Türkleri,büyük şirketler, ordu, devlet kuruluşları, medya, sanat dünyası gibi hiyerarşik mevkileri ellerinde tutmaktadırlar. Mills, C.Wright' e göre güç elitini oluşturan kişiler, müşterek menfaatlerinin farkında olup, birlikte hareket ederler.

ÇYDD Başkanı Türkan Saylan "Bizim onaylamadığımız hiçbir şeyi, istediği kadar çoğunluğu olsun devlet veya hükümet onaylayamaz. Yapar, eder her şey geridöner"(05 Mart 2008)demişti. Hem meydan okumuş, hem zımni iktidarlarını deşifre etmişti.

Galata Türkleridevletin kozmik odasına yerleşip, sinir merkezlerini ellerinde tutup, babadan oğula aktararak iktidarlarını saltanatvari sürdürmektedirler.

Türkiye'de partiler değişse de bazı aileler hep iktidardadırlar.

Medyadan, Mehmet Ali Birand, Emin Çölaşan, Hasan Cemal, Nazlı Ilıcak, Güneri Civaoğlu siyasilerimizden Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit, Suat Hayri Ürgüplü, Mehmet Ali Aybar, Coşkun Kırca, Hamdullah Suphi, Doğu Perinçek, Kemal Derviş binlerce örnekten birkaçıdır.

Tanzimat ve Meşrutiyet lobileri, Jön Türkler, İTP (İttihat Terakki Partisi) ve CHP kadroları Galata Türkleri' nden oluşmuş ve taraftarlar bir sonraki oluşuma intikal ettirilerek iktidar kesintisiz sürdürülmüştür.

Tanzimat, Islahat, Meşrutiyetler ve Tek Parti, Galata Türkleri' nin hayata geçirdikleri kalkınma amaçlı programlardır. Hiç biri Türkiye'nin problemini çözememiş, hepsi hüsranla sonuçlanmıştır.

4 asırlık ekonomik ve siyasi çöküşü Özal sonlandırmış, kalkınmayı ve atılımları Erdoğan başarıyla sürdürmektedir.

İTP kadrolarının tamama yakını CHP'ye geçiş yapmışlardır. Bu nedenle CHP 1923 de değil, 1908 de iktidar olmuştur.

CHP kadrolarının, 1908 de iktidar olduğunu Yalçın Küçük "1908'de kurulmayabaşlanan modern Cumhuriyet, 2009 yılında çöktü"(12 Ocak 2009) sözüyle deklare etmiştir.

1908 de iktidar olan CHP, 1908-1920 arasındaki hezimetlerden, 3,5 milyon kilometre kare olan vatan topraklarının kaybından birinci derecede sorumludur.

CHP devlet kuran değil, devlet yıkan bir partidir.

1950 de demokrasiye geçişle Galata Türkleri' nin asırlık aleni iktidarları yıkılmış, zımni iktidara dönmüşlerdir. 27 Mayıs, 1950'nin rövanşı ve iktidarı ele geçirme hamlesidir.

Galata Türkleri nin ve başarısızlık ve beceriksizliklerinin bilincinde olan "Türkler" seçimlerle onları hiç iktidar yapmamışlardır.

12 Mart,12 Eylül, 28 Şubat darbeleri de arsızca iktidarı ele geçirme hamleleridir.

Galata Türkleriyabancı gözlemcilerin de dikkatlerinden kaçmamıştır.

"Laik kesim ordu sayesinde İslamcıları kontrol altında tutarken, 2001 yılında ülkeyi mali yıkımın eşiğine getirecek şekilde kendi ceplerini doldurmaktan başka bir şey yapmamışlardır."(BBC -27 Nisan 2007)

"Laik orta sınıf ülkede ayrıcalıklı bir sınıftır ve demokrasinin gelişimine engel olmaktadırlar."(8 MAYIS 2007 Washington Post)

Erdoğan'la mevzilerini bir bir kaybeden Galata Türkleri panik halinde "17 Aralık" ta Türkiye'yi kundakladılar. Bu kez direkt girmek yerine sahneye"taşeron" sürdüler.

Galata Türkleri ve "taşeron" u yine hüsran bekliyor!