Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2400.14
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Temmuz 2015

Gamze Akkuş'un Kanapesi 'Altın' Çıktı


'Uyarılmasına' gerek olmadan kendiliğinden 'kalkıyor'. Bunun bir de 'sağ mı yoksa sol mu' olduğu 'sorunsalı' vardır yoldaş.

Öyledir, önemli olan sağ yahut sol olduğu değil 'işlevi', kime karşı olduğu yahut kimin tepesine ineceğidir, derler. Bunu göğüs hizasında öne doğru yaparsanız(pek tavsiye edilmez!) halk nazarında başkaca 'cinsel' anlam içerir.

1917 Bolşevizmin mutlak zaferi sebebiyle, ister istemez tüm dünya komünist hareketi bunu benimsemiş. Dirsekten bükük kolun, 'sağ' eli yumruk yapıp kaldıracakmışsın! Ama 'yemin töreninde' de gördük ki vekillerimiz de Thkp-c, Thko, Dev-Yol gibi 'silahlı mücadele' yolunu tecih edenler gibi aksine 'sol' yumruğunu kaldırırlarmış. Elbet sağ el de 'göğsünde' olacak ha!

Neredeyse hiçbir konuda anlaşamayan 'sol fraksiyon' bu konuda da çetin tartışmalara girmiş. Hem de ta 1910'larda yapılan toplantılarda hatta daha bile öncesinde 'işçilerin üretmekten gelen 'büyük gücünü' isterlerse makineleri 'ossaat' durdurabileceklerini, ve yine isterlerse 'yumruk' gibi bir olup tüm dünyaya karşı durabileceklerini 'sembolize' etmek için ortaya çıkmış' bir hareketmiş.

Bunun ötesinde 'teori' olan Soyalizmin temeli 'halk' görünse de geleceği nokta komünizm, 'tek parti diktasının faşist yönetimi', dolayısıyla Devletleştirme politikasıdır. 5 net uygulamalı prensibi/politikası vardır.
1- Üretim araçlarının Devletleşmesi. Özel sektör üretim yapamaz. Zaten 'özel sektör' olabilemez!
2- Sermaye tamamen devletindir.
3- Binalar, 'evler', arsalar, arziler Devletindir 'özel mülk sahibi' de olunamaz. Gamze Akkuş İlgezdi 'Mülkiyet edinmek suç mu?' diye sormuşdu da o bakımdan! Çünkü bu 'sömürüye' yol açıyormuşdu da, o açıdan!
4- Devlet halkına bunları 'karşılıksız' tahsis eder. İç çekip 'Devrimin yollarını' gözlemeye başladım. Acaba bu taksimde Gamze hanımın şeyinden, 'evlerinden biri' bize de düşer mi!
5- Su elektrik üretimi, işletmesi falan da Devletindir ve de bedavadır tabiiu2026

Evet Sovyetler yıkıldı ama mesela en yakın örneği malum yanı başımızda komşumuzda görebilirsiniz. Yunanistan ve yağız delikanlı lideri Çipras tamemen sosyalizme geçti, komünizm hakim şu an, 'fakirlikte eşitlik' sağlandı nihayet. Toplu taşıma bedava, çünkü millette para yok, maaş yok, 'kapitalizmin zindanları' sömürü aracı bankaları falan hepten kapattılar!...

Atlamayalım, bir takım 'yumuşak' solculuk da vardır. Bunların öyle katı kuralları, eşit fakirlik söylemleri olsa da 'tatlı su solcuları' olarak 'kapitalizmin her türlü nimetlerinden' yararlanıp öbür taraftan 'solculuk' oynama merakıyla gösterirler kendilerini. Türkçesi 'Şark Kurnazlığıdır'.

Örnek ve 'derin analiz' isterseniz, 'Sözcü' gazetesi yazarlarına şöyle bir göz atın ve yazılarında işaret edilen noktaları birleştirin kimlerin kast edildiğini anlarsınız!...

Topyeku00fbn HDP vardır ama benim 'favorim' hiç şüphesiz 'son çıkışıyla' Gamze hanım!

Dişhekimliğinden biriktirdiği parayla 3 daire almış, tam da 'sol' kolunu havaya kaldırdığında. Meğer 'millete kol gibiu2026' demek istermişu2026

İddiaysa iddia, madem Mimarlar odası tahmin ediyor, ben de Gamze'nin resimlerine baktım ve 'tahminim' kanepeleri, koltuk takımı hepten 'som altındır'u2026 Değilse 'ispatlasın'.