Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Ekim 2016

Gazi ülke, Gazi şehir

Millet, 15 Temmuz gecesi, ele geçirdikleri güvenlik bürokrasisi ile ülkeyi işgal ve iç savaşa sürüklemek isteyenleri patakladı. Pataklamak da değil ağzını, burnunu dümdüz etti.

Ve millet koluna girdiği devleti, düştüğü yerden kaldırıp makamına yeniden oturttu.

Darbecilere, tarih boyunca görmedikleri ve unutamayacakları bir şamar vurdu.

246 insan, tankların, tüfeklerin, helikopterlerin karşısında şanlı bir sancak gibi dimdik durdu, toprağa şehit olarak düştü.

İki binden fazla insan, şehit olamadığına yanarak göğsünü, vatanına, dinine, namusuna siper etti yaralanıp gazi oldu.

Her grup, her görüş, her meşrep, her köken ve her inançtan milyonlar sokaklara aktı, meydanları doldurdu, vatanı işgalciye, cuntacıya, 'Üst Akıl'dan emir alan köpeklere yedirmeyeceğini deklare etti.

***

Daha önce iradesine saldıran hiçbir darbeciye direnmeyen ve direnmeyeceğine de kesin gözüyle bakılan milletimiz, o gece tarihi ters yüz etti. Sosyolojiyi, psikolojiyi, siyaset bilimi tezlerini çöpe attı.

Darbecilerin karşısında, askeri sokakta gördüğü gibi kapısını kapatıp evinde radyo ve televizyondan gelişmeleri takip etmesine alıştıkları millet yoktu o gece.

Bütün Türkiye 79 milyon nüfusuyla "Gazi" oldu.

79 milyon millet, kendi şehrinde cuntacıları görmese de yüreğiyle buğz ederek, sela okuyarak, ellerini semaya açıp cuntacıya ah ederek, lideri Erdoğan'a dua ederek darbeyi püskürtü. Türkiye "Gaze Türkiye" oldu!

***

15 Temmuz, darbecinin, cuntacının yanı sıra yıllardır Türkiye'ye derin operasyonlar çeken yurtdışındaki tüm odakların da çanına ot tıkadı. 15 Temmuz, son yıllarda periyodik olarak Türkiye'ye yönelik saldırılarını artıran Üst Aklın rezil, kepaze olduğu gecedir.

15 Temmuz, Sultan Abdülaziz'i, Sultan ll. Abdülhamid'i, Menderes'i, Özal'ı, Erbakan'ı teslim ettiği için yıllardır bu travmayı atlatamayan milletin, Erdoğan'ı yedirmeyeceğini, teslim etmeyeceğini dünyaya ilan ettiği gecedir.

15 Temmuz'da tarih yazan bu millet, ülkesini, dinini, demokrasisini, namusunu, iradesini ve yarınlarını bir daha asla ama asla hainlere teslim etmeyeceğinin mührüdür!

***

GAZİANTEP'TE 15 TEMMUZ PANELİ

Bugün, Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Adakoğlu, Genel Yayın Koordinatörümüz Serdar Arseven, 15 Temmuz gazisi Muhabirimiz Enes Babacan ile birlikte Gazi Türkiye'nin gazi şehri Gaziantep'te olacağız inşallah.

Gaziantepli yazarımız Sabiha Doğan'ın moderatörlüğünde yapılacak "2. Kurtuluş Savaşı- Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz" Paneli'ne katılacağız.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in'de teşrif edeceği panel, saat 18.00'de Şehitkamil Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Vakti olan okurlarımızı bekleriz efendimu2026