Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2412.51
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Nisan 2024

​Gazze acısı üzerinden rant

Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Fatih Erbakan’ın seçim arifesinde, “Türkiye İsrail’e yardım gönderiyor” iddiası sonradan anlaşıldı ki bir ajitasyondu. Amaç, Ak Partinin kaybetmesi ve birkaç belediye fazla kazanmaktı.

Şuna çok kere şahit olduk. Bir acı ve kul hakkı istismar edilirse, baştan kazanç görülen şey, zamanla büyük kayıplara dönüşebiliyor. Hele bu acı Filistin’in acısı ise zararı daha fazla olacaktır diye düşünüyoruz.

Yapılan ajitasyonla İsrail’e duyulan kin ve öfke bir anda, Filistin davasına etle tırnak gibi bağlı olan sembol isim Erdoğan’a yönlendirilmiş oldu.

Sokaklar karıştı. 28 Şubat’ın mağdurları bile 28 zulmüne son veren Erdoğan’a karşı Sol marjinal guruplarla aynı fotoğrafta poz verdiler. Bu resim, ajitasyon yapan kişinin deklanşöründen çıkmadır.

Soralım, Filistin ajitasyonu kimin işine yaradı, başka bir ifadeyle kimlerin değirmenine su taşınmış oldu dersiniz?

Önce kendi değirmenini döndürdü. Sonra, DEM ve CHP ortaklığının değirmenine su taşındı. PKK ve FETÖ başta olmak üzere marjinal gruplar Ak Parti kaybetti diye sevindi. Halaylar çekildi.

Başka..?

Soykırımcı İsrail, Erdoğan karşıtlarından cesaret bularak bulanık suda balık avlamaya çalıştı. Seçim sonuçlarının etkisiyle o gece, hedef farklı da olsa Şam’ı vurdu. Bu hamleyle Türkiye’ye gözdağı verdi. Arz-ı mevut hayalim devam ediyor dedi.

Bir soru..

Eğer Sayın Erbakan, Filistin davası konusunda samimi olsaydı CHP liderinin, “Hamas bir terör örgütüdür” suçlamasına sessiz kalmazdı. Bu sessizliğin nedenini merak ediliyoruz.

Eğer Rahmetli Erbakan hocamız yaşadaydı, “Ey evlat bil ki, Filistin’in mücadelesi bir kurtuluş mücadelesidir. Hamas ise, bizdeki Kuva-i Milliye rolündedir” diye oğluna nasihatta bulunurdu. Buna çok eminim.

Bilinmez mi ki; zalime destek onun zulmüne ortak olmaktır. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Şu da bilinmeli ki yalan, yalancı bahar gibidir. Bir süre güldürür, sonrası yalandan medet umanlar için karakıştır. Yani…

Yanisi şu; sağduyu sahibi milletimiz, Saadet Partisi’nin yaptığı istismar ve yanlışların hesabını sordu. Son seçimde aldığı oy sıfırın biraz üstünde kaldı.

Milletimiz, duygu ve hassasiyetlerini, dini ve milli değerlerimizi istismara yeltenenlerden hesap sormaya devam edecektir.

Net. Filistin dramı üzerinden milletimizin saf ve halis duyguları istismar edilmeye kalkışılmıştır. Umarız bu son olur. Umarız bu bir huy haline gelmez. Umarız yakıcı ve yıkıcı günlerin kapısı aralanmaz.

Şundan da ders alınır mı bilmiyorum. Kurt, kuzuyu yiyene kadar kuzunun dostu görünür. Sonrası malum…

Önemli bir uyarı daha…

Bu coğrafyada yalan rüzgarı, ihanetler çok sert eser. Arkasına alanı bir süre taşır. Gerçekler ortaya çıkınca da çok sert yere bırakır.

Evet onlarca ihanet, onlarca tuzak ve kalkışma girişimi şu birkaç yılda oldu. Hedef Erdoğan’dı ama asıl amaç, Türkiye’dir.

İnancımıza göre; dostluk ve kardeşlik imanımızın bir gereğidir.

Biz de, uyarılarımızı dostluk ve kardeşliğimizin gereği olduğu için yapıyoruz.