Dolar (USD)
32.30
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2397.72
BIST 100
10247.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Aralık 2023

Gazze bize ne söyler?

Gazze iki milyon insanla, hayvanatı ve nebatatıyla yekpare olmuş, konuşuyor. Gazze, bize diyor ki, hakikate râm olursanız sizden üstünü yoktur. O tam manasıyla teslim olduğunuz inanç hâlesi sizi öyle bir kuşatır ki, sabrınız, direnciniz, metanetiniz, sevginiz, uhuvvet hisleriniz aşkın bir şekilde dim dik ayakta kalırsınız, yeter ki hakikate râm olun.

Gazze bize diyor ki, modern, postmodern zamanlarda bile yaşasanız, Facebook, Twitter, İnstagram, Tik Tok gibi her biri kelepçe hüviyetinde sosyal medya paganları her gün yeni üyeler devşirse bile, isteklerin ve arzuların önüne milyonlar ket vurmadan dahi yaşasa böylesine kara bir çağda bile insan eğer isterse sahabe gibi yaşayabilir. İnsan isterse, ailesiyle birlikte, tüm dünyadan azade, bir sahabe gibi rol model bir hayat sahası kurabilir ve orada da örnek bir hayat sürebilir.

Gazze bize diyor ki, çocuklarınızı tabletlere, sosyal medyaya değil Allah’a kul olarak yetiştirin. Onlarla konuşun. Soyut diye uzak tuttuğunuz her mevzunun anahtarı çocuğun içinde, fıtratında. Çocuklarınızı Allah’a kul yetiştirdiğinizde bakın nasıl şehit çocuklar oluyorlar. Çocuktan şehit olur mu? İnsan isterse yaşarken bir şehit olan, şahitliğini sürdüren nesiller yetiştirebilir.

Gazze bize diyor ki, hiçbir zaman direniş için mazeret olmaz. Adanmış, sağlam hazırlanmış, muhkem iman dağlarını kalbinin orta yerine yerleştirmiş nice az topluluklar Allah’ın izniyle büyük toplulukları galebe çalabilir. İnanıyorsanız, hakikaten inanıyorsanız sizden üstünü yoktur. Ama’ların, fakat’ların, lakin’lerin hükmü yoktur. Kurşunla kaynatılmış saflar oluşturursanız zarar görürsünüz ama dağılmazsınız. Muhkem inanç siperleri kurmaya, kurşunla kaynatılmış saflar oluşturmaya bakın.

Gazze bize diyor ki, ölüm öldürülebilir mi? Hem de nasıl! İnsan ahirete inanıyorsa, bu his hakkaniyetli bir inançsa ve hazırlıkları tamamsa ölümden neden korksun ki. Sonsuz ahiret yurdunda kevserin başında oturma, liva-ül hamd altında nimetlere durma vaadini niçin kabul etmesin? İnsan ölümden korkuyorsa, hazırlıklarında eksiklikler olduğu için korkuyordur. Çeki düzen vermek gerekir o halde. Şehit olmak için evinde sırasını bekler Gazze halkı. Gazze’nin %70’i yıkıldığı halde, bombardımanlarda evlerinde şehid olan insanlar, sıralarını evlerinde ailecek beklerken can verirler. Tarihe geçen, sonraki yüz yıllarda insanlığa ilham olacak bir teslimiyet örnekleridir yaşananlar.

Gazze bize diyor ki, ahlâk he zamanda ve her zeminde korunmalıdır. Ahlâksız savaş da olmaz direniş de. Yapacağınız her eylemde ahlâkı gözeterek yapın, neye mal olursa olsun İslam’ın vaaz etmediği, cevaz vermediği şeyler yapmayın diyorlar. Evleri başlarına dahi yıkılsa, şehirleri yok bile olsa, her gün biner biner şehid dahi verseler direniş ahlakından taviz vermeyerek klas duruş sergiliyorlar.

Gazze bize diyor ki, her halükârda doğru sözlü olun ve doğrunun dışında başka bir algı peşinde olmayın. Düşmanınız ne kadar yalanı bir alet olarak kullansa da sürekli tekrar edilen yalanlara inanan milyonlar olsa da asla ve asla doğrudan vaz geçmeyin. Bugün yeryüzünde yaşayan insanlar Gazze’de yaşanan olaylara ilişkin Netenyahu’nun mu yoksa Ebu Ubeyde’nin mi sözüne güveniyorlar? Elbette Ebu Ubeyde. Gazze’de yaşanan gelişmelere alenen Siyonist rejimi destekleyen ajans sahipleri de dâhil herkes Ebu Ubeyde’nin asla yalan konuşmayacağını, yalan algı oluşturmaya tenezzül etmeyeceğini biliyor. Doğru sözlü olmak bir müminin şiarıdır.

Gazze, örneklikler sergileyerek tüm insanlığın yüzüne yüzüne konuşmaya devam ediyor. Avrupa’da her gün bu örneklikten ilhamla insanlar Müslüman oluyor. Halkı Müslüman coğrafyalar silkinip kendine geliyor. Müslümanlar, Kur’an’ı tekrar baştan okumaya başlıyor. Bugün 23 Aralık 2023, Dünya Şehit Çocuklar Günü olarak kabul ettik Rim sayesinde. Halid Nabhan ve güzeller güzeli torunu Rim’in sevgisi, bağlılığı ve muhabbeti milyonların kalbine işlendi. Bu muhabbetin hayırlı sonuçları olmaz mı? Domino taşlarından oluşan küresel düzen devrilmeye başladı. Her gün yeni bir taş başka bir taşı deviriyor. Günler aramızda evrilip çevriliyor. Gazzelilerin pak kanları boş yere akmıyor. Bir şeyler oluyor…