Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Ağustos 2015

Geç Bunları

Helal olsun Erdoğan'a. Nasıl da çözmüş tıynetlerini. Nasıl da hesaplarını, daha doğrusu hiçbir hesaplar olmamasını bozdu.

45 günlük süre üzerine nasıl atlıyorlar ve bunun üzerinden Erdoğan'a, güya saydırıyorlar da sanki 45 değil 90 gün versen birşey değişecek, koalisyon filan kuracaklar! Daha ilk günden sözde %60'lık blok tezi yıkıldı. Bahçeli 'ne oynarım, ne oynatırım' tavrını ortaya koydu. Üstelik ne menem şeyse, bir de CHP-AKP koalisyon kurmalı bilmemne çıkışlarıyla 'şeref' kendi kendine oyunları oynuyor! HDP keza, PKK haydutlarının bile gerisinde, kendilerine YDG dedikleri parmak kadar çoluk çocuğun elinde oyuncak olmuş.

Ee?

Esi tekrar sandık!

AKP bu seçim stratejisinde geçmişteki hataları tekrarlamamalıdır. Hele 'şımarık ve kibirli' tavırlar zinhar terkedilmeli.

Kürt meselesi yaklaşımına yeni bakışı, artan terörü iyi tahlil ederek ele almalı ve mutlaka bölge halkının 'güven' talebini karşılamalıdır.

Gerçekten samimi olarak bu terörü dert edinenler şunu iyi bilmeliler ki bu işin başı sonu hep 'dış mihrakların' elindedir. Günlerce atıp tutsanız, saatlerce tahliller yapsanız, kütüphaneler dolusu kitaplar yazsanız da boş. Eğer bu hakikati görmezden gelirseniz ancak boş laftan öte bir itibarı yoktur. Ha, köşeniz dolar, cebiniz dolar, ekran şöhretiniz olur, ha bir de 'uzman' falan yazılırsınız o ayrı. Ona sebep başta dedik ya gerçekten bu işi dert edinenler diye!

Bakın hele çevrenize, hangi coğrafyada hangi farklılıklar karıştırılırken hangi, rüyalarında bile bir araya gelemeyecekler aynı yatağı paylaştırılıyorlar! Yani hakim güçlerin 'güdümü, denetimi, selahiyeti ve izniyle'. Yok Kürtmüş, yok Sünnimiş, yok Aleviymiş hem de bilmem ne! Geç bunları anam babam geç bunları!

Çare şuymuş da buymuş da 'barışmışmış' da falan. Sen istersen can ciğer kuzu sarması ol ve gerekirse zamkla birbirine yapıştır, seni yine birbirine kestirirler. İstersen gırtlak gırtlağa sarıl seni isterlerse yine aynı yatağa sokarlar!

Evvela bunu gör de ondan sonra söyle bana çözümünü 'uzman' kardeşim, abim, ablam ve saireu2026

Yok efendim 40 yıldır bölgedeymiş, yok sahadaymış, yok 'paradigma' bilirmiş, şöyle olmalıymış da böyle olmamalıymış! Sen ister her şeyi bil yahut hiçbir şey bilme, sadece ama sadece Selahattin Demirtaş'ın gözlerine bak ve 'çaresizliği' gör kafi!

AKP, umalım ki bu resmi iyi görmüştür. Kimse CHP ve MHP için talepte bulunamaz, çünkü bölgede esameleri yok! Ya HDP ya AKP. HDP, gönül isterdi ki eline geçen fırsatı keşke 'sazdaki mahareti' ölçüsünde değerlendirsin. Ama bir iki kısık, cılız ses harici resmen ve alanen teröre arka çıkmıştır.

AKP bölge insanın gerçek temsilcileriyle seçim çalışmalarını, 'güven ortamının' altını çizerek yürütmelidir. Burda sade endişe seçim sonucunda çıkabilecek bu ve benzeri tablonun ötesinde ülkenin ve halkın istikbali endişesidir ki bu da hiçbir siyasi hesaplara feda edilemez!

Yoksa FETÖcüler gibi, içeri tıktığı 'Cübbeli'si, gazetecisi, akademisyeni, subayı kadar bile onur gösteremeden sıvışırsın!


@yusufserce twitter.com/yusufserce