Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2439.43
BIST 100
10000.11
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Aralık 2019

Gel tezkere, bitsin bu hasret

Saraya giden CHP’li, Mansur Yavaş’a verilen rüşvet, Kanal İstanbul tartışmaları arasında Türkiye’nin Libya’ya asker gönderip göndermemesi gündemin en sıcak maddesi haline geldi.

Türkiye’nin Afrika açılımı yeni değil, 1998 yılında başlayan Afrika açılımı. 2005 yılında ivme kazandı. Sovyetlerin dağılmasıyla doğan Orta Asya fırsatını FETÖ’ye feda ettiren Türkiye Afrika’da elini daha sıkı tutarak, dünya ticaretinin kaydığı ana eksen doğu-batı ekseninde olduğu gibi kuzey-güney ekseninde de gücünü gösteremezse Akdeniz’i ve Anadolu’yu Türklerden ve Müslümanlardan arındırma politikalarına teslim olur. 3. Boğaz Köprüsü’nün Londra-Pekin hattı için önemi ne ise Kanal İstanbul’un Kuzey-Güney hattı Deniz ticareti için önemi odur. Onun için bizdeki adına muhalefet koyarak emperyalist uşaklığı yapanların aksine Rusya Kanal İstanbul’u destekliyor.

Türkiye’yi tezkereden vazgeçirmek maksadıyla, DEAŞ gibi CİA’nın Afrika kolu olan Eş-Şebab terör örgütü harekete geçerek Mogadişu’da ABD üretimi sadece devletlerin sahip olabileceği (RDX) patlayıcısıyla 2’si Türk 90 kişi öldürüldü. Milli savunma bakanlığı gönderdiği askeri uçakla ağır yaralıları Türkiye’ye getirdi.

Hafter’in saldırıları, Rumlar’ın ve AB’nin uluslararası hukuku hiçe sayan yaklaşımları, MOSSAD-CİA’nın provakatif eylemleri üzerine 8 Ocak’ta TBMM’ye sunulması beklenen Libya Tezkeresi’nin erkene alınarak 2. Ocak’ta 2 Tabur Mehmetçiğin Libya’ya gönderilmesinin yolu açılacak.

Tezkerenin gündeme gelmesiyle FETÖ’nün sözcülüğüne soyunan CHP Genel Başkanı, “Tezkereyi desteklemeyeceğiz. Askerimizin kanının Arap çöllerinde dökülmesini istemiyoruz. Daha önce silah gönderiyorlardı, yetmedi şimdi de “Asker göndereceğiz” diyorlar. Kendisini kefenle karşılayanlar vardı onlar sonra paralı asker oldular, onlar gitsin. Libya halkının bölünmesine katkı vermek doğru değildir. Erdoğan’ın İhvan aşkı yüzünden Türkiye’nin dış politikası felakete sürükleniyor.” İfadeleriyle Türkiye’nin bölgede ikinci bir Sisi oluşmasına göz yummasını bekliyor.

CHP Genel Başkanı’nın ihvancılıkla suçladığı Mursi, Akdeniz’de Türkiye ile yakınlaştığı için başına gelmedik kalmadı. Kılıçdaroğlu’nun temsilci gönderdiği Esed’in katliamları hala vicdanları kanatıyor. Kılıçdaroğlu’nun Türk kamuoyunda aklamaya çalıştığı tescilli CİA ajanı olan Hafter ise Rus Wagner güçlerine de sırtını dayayarak, Türkiye ile Libya’nın emperyalizmin oyununu bozan anlaşmasını hükümsüz kılmak için Rumlar, Yunanistan, AB, Mısır, BAE ile her türlü flörtü ediyor.

Türk askeri acaba ilk defa mı yurt dışı görevine çıkıyor. Halen 10 ülkede fiili olarak görev yapan Mehmetçik için bu on birinci dış görev olacak. KKTC’de 40 bin, , Suriye’de 5 bin, Irak’ta 2,500, Somali’de 2 bin, Afganistan’da 2 bin, Kosova’da 400, Katar’da 300, Bosna’da 250, Lübnan’da 100, Azerbaycan’da 100, Arnavutluk’ta 24, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 17, Gürcistan, Filistin’in El Halil ve Sudan'da halen 11 askeri personel görev yapıyor. Kısaca 50 binin üzerinde Türk askeri yurt dışı görevi yapıyor. Libya’ya gidecek 2 tabur Mehmetçik, terörü manivela gibi kullanarak milyonlarca insanı yerinden yurdundan eden emperyalizmin önünde en büyük engel olacaktır.

Libya’daki ani değişikliklerle Trablus hükümetinin sıkıntıya girmemesi için Türk askerine caydırıcı güç olarak ihtiyaç var. Türk askeri Libya’ya gitmez ve Avrupa Birliği’nin bölgeye uçuş yasağı koyarsa, Türkiye-Libya mutabakatı otomatikman delinmiş olur.

Rusya Devlet Başkanı Putin 8 Ocak’ta Türkiye’ye geliyor, bu ziyaret öncesinde İdlib Saldırıları da Libya’da Wagner’in desteklediği Hafter saldırıları da yoğunlaştı. 2 Ocak’ta Mehmetçik Libya’da olursa Erdoğan-Putin görüşmelerinin rengi Türkiye’nin istediği kıvamda olacaktır.

Devrin otomobili ile sükse yapan Türkiye, soğutma ekipmanları sözleşmesi de imzalanarak son aşamaya gelen ve 2020’de devreye girecek Akkuyu ile enerjide de kendisine vurulan prangayı kıracaktır. Türk’ün İstanbul’a vuracağı Kanal mührü sömürgeci ve uşaklarının boğazlarına takılacak bir tasma olacaktır.

Ekonomik ve siyasi başarıları Mehmetçiğin süngüsü ile taçlandırmak için Libya, Mehmetçiği bekliyor. Libyalılar, Gel tezkere, gel tezkere bitsin bu hasret nameleriyle yüzlerce yıllık hasretin bitmesini istiyor. Vesselam….