Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

01 Nisan 2023

Güle güle Bay Kemal

Türkiye solu uzun süredir lider sıkıntısı çekiyordu. Partilerin başına geçenler yapışıp kaldığı için onca seçim kaybetmesine rağmen Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs seçimlerine parti başkanı ve yedili masanın cumhurbaşkanı adayı olarak giriyor. Ancak Muharrem İnce, CHP’nin kemikleşmiş yüzde 24 - 25 oyunu ikiye bölerek, CHP’li olup da milli duruş sergileyenleri kendi cephesinde toplayacak.

2018’de alamadığı CHP genel başkanlığı yerine bu kez Bay Kemal’e kerhen oy verenlere sandıkta bir fırsat sunacak. CHP’den dışlanan Kemalistler ile Sol görüşte olup da milletine ve devletine bağlı kesimleri kendisine çekecek. Son on yılda, Ak Parti’den ayrılıklar yaşandı, MHP bölündü, sıra CHP’de...

Bay Kemal, “birleşe birleşe” diyerek gidip HDP / PKK’lılarla ittifak yapınca Millet İttifakı içinde milli değerlere bağlı kesimlerin desteğini kaybetti. ABD’liler, PKK’lılar, FETÖ’cüler ve tüm marjinal örgütler Bay Kemal’e desteğini açıkladı, bir bakıma tüm Türkiye düşmanları sardı çevresini.

***

Seçimler ilginç komikliklere de sahne oluyor. Hani, “Görmemişin çocuğu olmuş….“ diye bir atasözümüz var ya, Yedili Masa’ya monte edilen bir belediye başkanı kendisini “Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı” olarak tanıtıyor. Gel de gülme… Aslında ABD onu kukla başkan olması için hazırlıyordu, olmadı, bulduğu ile yetiniyor.

İstanbul’da metroların yürüyen merdivenleri iki gün üst üste çalışmıyor, İstanbullu sürekli aksayan hizmetlerden dolayı inim inim inliyor, o meydan meydan dolaşıp nutuk atarak yardımcılık için destek istiyor. İyi de oy istemeye yüzün var mı? Dört yıldır şehrin Avrupa ülkelerinden daha büyük dev bütçesi ile depreme nasıl bir hazırlık yaptın? Şehir sallanmaya başladığında insanlar hangi alanlarda toplanacak? Ne içecek, ne yiyecek, ne giyecek?

Muhaliflerin içlerini öylesine bir kin ve nefret bürümüş ki… CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı, bilinçaltını şöyle dışa vurmuş: “Hesaplaşacağımız kitleler var. 20 yıllık bir iktidarın üzerine geleceğiz ve ondan sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranacağız. Niye bize oy versinler ki? Biz hesaplaşacağız!”

***

Onlarca CHP’li İktidar olmaları durumunda ellerine giyotini alıp önlerine geleni biçeceklerini açık açık söylüyor. Milleti kin ve nefrete, ayrıştırmaya götüren ifadeler gırla gidiyor. Bazıları kinini açık açık seslendirirken, bir kısmı seçimden sonraya bırakıyor. Davutoğlu, Babacan ve Karamollaoğlu’nun kini ve hıncı ise ayrı birer psikiyatrik vaka.

Muharrem İnce, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayıydı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı adayı oldu, Memleket Partisi ile seçime giriyor diye adama demediklerini bırakmadılar.

Allah’tan Türkiye’yi aklı başında bir iktidar yönetiyor. Seçimleri yapmak kanunla Yüksek Seçim Kurulu’nun görevi. Yani kontrol hukukta. Türkiye, güvenlik açısından dünyanın en güçlü teşkilatlarından birine sahip.

Bay Kemal, beş partiyi kucaklayıp “Hendekteki arkadaşlar”ına koşunca ipler koptu. 2018 seçimlerinde “Gel bakalım Muharrem” diye sahneye çağırdığı İnce, onu tıpış tıpış ayağına getirtti. Sonra da tarihe geçen bir sözle, “Hoş geldin, güle güle” diye uğurladı. Görünen o ki, asıl rövanşı 14 Mayıs günü Kılıçdaroğlu’nu siyasi arenanın dışına iterek alacak.