Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2400.56
BIST 100
10060.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

27 Haziran 2023

Güneşten yararlanalım

Artık yaz geldi ve güneş gökte parıltısıyla bizleri ısıtıyor, aydınlatıyor.

Kapalı alanlar ise bulaşıcı hastalıkların yayılımını artırıyordu. Ortamın havalandırılması ile tehlikenin önüne kısmen geçiliyordu. Ayrıca kış aylarında evde geçirilen süre arttıkça fiziki aktivitenin de azalması bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiliyordu.

Bu yüzden güneş ışığından yararlanmak çok önem taşıyor. Güneşin aşırıya kaçmamak şartıyla sağlığımız üzerine pek çok faydaları var, bazılarını sıralayalım:

*Daha zinde ve enerjik olmamızı sağlıyor.

*Yararları saymakla bitmeyen D vitamininin sentezi güneş ışığı ile oluyor. *Bağışıklığımızı güçlendiriyor. Oto-immun hastalıklara karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

*Depresyona, moral bozukluğuna iyi geliyor. Mutluluk veriyor.

*Tansiyonu düzenlemede etkili olduğu biliniyor.

*İltihabi durumlara, yaraların iyileşmesine fayda verdiği gibi mikrop öldürücü etkisi de var.

Güneş doğarken veya ikindi sonrası saatlerde açık ve güneşli havada yapılan bir yürüyüşün insan sağlığı üzerinde son derece olumlu etkileri vardır. Tertemiz ve güneş ışığının mikroplardan arındırdığı hava, ciğerlerimiz için bulunmaz bir nimettir. Ayrıca bu gezintilerin ruh sağlığı üzerindeki etkileri de inkâr edilemez. Moralimizi yükseltir; kendimizi daha iyi, daha zinde, daha uyanık hissetmemizi sağlar. Üstelik gerçekten canlanmış, zindeleşmiş, enerji dolu bir hale gelmişizdir.

Bu yüzden sokağa çıkma yasağı olmaz da güneş ışığından yararlanmanın fırsatını daha çok buluruz. İnşallah ümit ederiz de yasak bittiğinde yeşil alanlar, su kenarları ve kırlar yürüme için daha serbest hale gelir. Böylelikle hastalıklara ve güçsüzlüklere karşı tedbir alıyor, korunmuş oluyoruz.

Lütfen güneşli günlerin kıymetini bilelim…