Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2385.52
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Temmuz 2012

Halkın Sesi AK Parti

Meselenin evveliyatından, yaşananlardan bahsetmeyeceğim. Bilen biliyor ve bunların sürekli konuşulmasından ne memlekete ne de kişilere hayır gelmez.

Ancak eski partisinden ayrılma sürecinde Numan Kurtulmuş, İstanbul'da gazetecilerle bir istişare toplantısı yapmıştı. "Yeni bir parti kuralım mı, kurmayalım mı?" sorusuna yanıt aranıyordu. Ben de o toplantıdaydım.

Camianın önde gelen gazeteci ve yazarlarından bazıları, muhakkak bir parti kurulması gerektiğini, buna ihtiyaç duyulduğunu fakat kendilerinin oylarını AK Parti'ye vereceklerini söylediler açık yüreklilikle.

Toplantıya katılan birçok insan ise AK Parti var iken yeni bir partiye ihtiyaç olmadığı yönünde sözler sarf etti.

Toplantı sonrasında ben de, Numan beyin birikiminin, vizyonunun, medeniyet perspektifinin, emek-adalet ve Hak merkezli söylemlerinin AK Parti tabanında çok büyük bir karşılık bulacağını, yeni bir partiyle bu söylemleri toplumsallaştırabilmenin çok zor olduğunu söylemiştim.

***

Fakat toplantının hemen akabinde Halkın Sesi Partisi kuruldu.

Sonra seçimlere kısa bir süre kala benim de içinde bulunduğum bir ekiple Dünyaya Yenisöz Gazetesi'ni çıkardık. HAS Parti ile gönül bağı olan gazetemiz maalesef, o ekonomik ve siyasal atmosferde ancak yetmiş gün dayanabildi.

Seçimlerin ardından HAS Parti'nin ve Kurtulmuş'un, konjonktürün de azizliğine uğrayan ve toplumsallaşamayan söylemlerinin önemli olduğunu ve seçim sonuçlarına bakarak bunun akamete uğramaması gerektiğini söyledim.

***

Özellikle Kurtulmuş'un, sosyolojik bir genellemeye ve tepkiye neden olan "Sol" kavramını, dillendirmeme hassasiyetine rağmen, HAS Parti de bu tepkiyi anlamsız bularak tam da bu noktadan iktidar eleştirisi yapanlar oldu.

Ben, içeriği, programı, düşmanlığı değil rekabeti önemseyen ve samimiyeti ile Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu tarzda siyaset üreten Kurtulmuş'un, AK Parti zemininde bu uzlaşmacı siyaseti sürdürmesi gerektiğini defalarca HAS Partili dostlarımla paylaştım.

***

Kendini dev aynasında gören, "Dostluğumuzu kaybedenin siyasi hayatı biter, sandığa gömülür!" şantajında bulunanlara karşı Erdoğan'ın Kurtulmuş'a yaptığı "Birleşme" çağrısı, oyunları bozmuştur.

Yakın, orta ve uzun vadede bu birleşmenin, bu toprakların çıkarına olduğunu dost-düşman herkes anlayacaktır.

***

Kimi zaman iftiralara, kimi zaman şiddete, kimi zaman da ekonomik sıkıntılara fedakarca göğüs gererek Halkın Sesi için, yılmadan usanmadan çalışan HAS Parti teşkilatlarının da bu onurlu davet karşısında liderleriyle birlikte hareket edeceğine inanıyorum.

***

İlk günden bu yana yeryüzünde var olan haksızlığa, zulme, emperyalizmin sömürü çarkına dikkat çekerek kurulu dünya sisteminin insani ve sürdürülebilir olmadığını söyleyen Numan Kurtulmuş'la AK Parti'nin, daha kuvvetli bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Çünkü AK Parti de zaten son 10 yıldır benzer kaygıların kağıt üzerindeki teorisyenliğinden elini taşın altına koyan pratisyenliğine soyunduğunu göstermiştir.

Bu birleşmiş güç, Kürt sorunundan bölgesel ve uluslararası sorunlara kadar birçok derdimize çok daha güçlü ve insani çözümler sunacaktır. Allah hakkımızda hayırlı etsin!