Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Kasım 2015

HAYDİ HAYIRLISI İNŞAALLAH

Biz istesek de istemesek de günler vızır vızır geçiyor.Zamanı durdurma şansımızda yok. İnsanoğlunun hüsranda olduğunu açık seçik beyan etmiş Rabbimizin sesine kulak verende yok .Eneler kin ve ihtiraslar birbiri ile çarpıştırılıp duruyor.

Kimse kendini düzeltmeden bahsetmiyor.Hep başkalarını düzeltip başkalarını yola getirmekle meşgulüz.Aynalar uzunca bir zamandır ortak düşmanımız haline gelmiş durumda .Ağzını açan Allah dan Peygamberden bahsederek kendi haklılığını ispatla meşgul. Önderimiz layık olduklarınızla idare edilirsiniz derken vermek istediği mesajıda takanımız yok. Hep benu2026Benu2026Ben.

Hazreti Ömerin adaletinden,Hazreti Peygamberin Emniyetinden dem vuranlar kendini sahabe yerine koyduğunun farkında bile değil .Asrı saadetten bahsedebilmek için azıcık empati yapabilsek günümüzle o günleri kıyaslama gafletimizi anlayacağız. Ama nerde o akıl nerde o feraset.

Malum Ülkemizde yarın Rabbim nasip ederse bir seçim var. Seçime farklı sıfatlarla farklı pencerelerden bakan mozaik bir toplumuz.Birimizin ak dediğine diğerimiz kara yaftasını yapıştıracak kadarda akıldan izandan yoksunlaşmış bir toplum.Aklı selim ise uzunca bir zamandır tatile çıkmış.Ne haliniz varsa görün der gibi.

Birbirimizi düzeltmek için harcadığımız beyhude enerjinin yarısını kendi hırsımızı dizginlemede kullansak diyorum. Aynalarla kısada olsa tekrar dost olup onun karşısında bir süre kalmaya dayansak ne dersiniz .Aynalar yalan söylemez derler. Onun söylediği doğrulara tahammül edebilirmiyiz ki?

Değerli dostlar, amacım kafalarımızdaki şeytanımsı cinlerin cinnetinden sıyrılarak aklı selimlerimizi esir alan kin nefret cehalet gibi kötü duygulardan arınmamız. Yoksa bizi bir damla suda boğacak donanıma sahip yerli yabancı ihanetin bedelini ödemekle karşı karşıya kalacağımızdan korkuyorum.

Et ve kemik olmuş bir millet temel değerlerde rotasını şaşırdığında ki şu anda bu temin edilmeye çalışılıyor. Acılardan acı beğenecek duruma gelebiliriz .Zillete hiç düşmemiş milletimize bu çağda zillet yaşatma yarışına bizler girmeyelim bari. Aklı selim maymuncuklarımız burada bu ihanete fırsat vermesin.

Ülkemiz kör topal eksikleri ile de olsa bir çok ileri sıfatlı ülkeden daha özgür daha demokratik ve daha insaflı .Gözlerimize batırılan ufacık çör çöp ihanet şebekelerinin gözlerindeki merteği görmemizi engellemesin. Yakın tanıdığım bir dostumun benimle paylaştığı cümleleri beni can evimden vurduğu için bugünkü makalem biraz duygusal ve karamsar.Özür diliyorum.

Bir ömür boyu aklım başımda olduğu sürece unutamayacağım sözler acı ama sizlerle paylaşarak ızdırabımı acımı bir nebzede olsa azaltmak istiyorum. Dostumun kulaklarımda yankısı içimde burukluğu gitmeyecek ok gibi batan sözlerinin özeti: Ali Hocam bu sefer reyim Demirtaşau2026Benim neden dememe fırsat vermeden devam etti.Başımızdakini dualarla yok edemedik.Belaları def edemedik.Bunun hakkından ancak o gelir dedi ve ben donup kaldım. Adeta kanım dondu .Şaşkınlığımı anlamış olmasına rağmen devam etti. Gerisini tam dinleyecek dikkatim ve motivasyonum aklım kalmadığı için hatırlamıyorum.

Bundan ikibuçuk ay önce Şemdinlinin sıkıntılı günlerinde ordan bir hastam gelmişti.Kızının tedavisini düzenledikten sonra yöre insanı olduğu için birkaç soru sormak istemiştim.Sorduğuma soracağıma pişman eden açıklamaları ile bu dostumun ağzından çıkan cümlelerin paydası aynı olunca oyun kurucuların aklına hayran kalmamak mümkün değil. Oyun kurucuları Rabbimiz kitabında açıklarken onların tüm oyunlarını bozacağını ne güzelde beyan etmiş.

Her ne kadar karanlık dehlizlere doğru yol almaya devam ediyorda olsak şunu hiç unutmayalım derim.İnnemel amalu binniyat.Evet niyetler çok önemli.İnsan niyeti ile kestiği hayvan murdar olmuyor.Niyeti ile aile yaşamı zina olmaktan çıkıyor.Niyetleri ve gayretleri ile bizleri hayal dahi edemeyeceğimiz bugünlere getiren devletimizi idare eden samimi insanlara reylerimizle sahip çıkalım.

Samimiyet duygusundan yoksunlaşmış ,gözleri kin bürümüş ,kan kokusuna hasret güruhlara fırsat olmasın reylerimiz.Son pişmanlık hiçbir zaman fayda vermemiş ve vermez de.Kendimiz edip kendimiz bulmayalım değerli dostlar.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.