Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2441.45
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 May 2023

​Haydi inşallah…

Kurduğunuz ahlaklı fikir, kurduğunuz akıllı düzen, kurduğunuz kaliteli kurum ve birlikler geleceğin teminatıdır. Her türden sorununuzun, dört başı mamur oluşunuzun çaresidir.

Dört başı mamur bir hayat için insanın güçlü, insanlığın kavi olması lazım. İnsan ve insanlık için lazım olanlar çoğalıyor ancak zaman ölüme doğru su gibi akıp gidiyor. Akan zaman içerisinde ise insan tamamen aciz, insanlık tamamen zayıf görünüyor.

Bugün bir tarafta tıka basa doldurulmuş mideler ve midelerden daha fazla doldurulmuş endişelerle bedenimizi, ruhumuzu, aklımızı, sağlığımızı zorluyor, acziyetimizi çoğaltıyoruz.

Diğer yandan açlık ve susuzluktan kırılan, bir günde 50 sent, 1 dolar kazanamayan milyarlarca insan var.

Beri tarafta savaştan, adaletsizlik ve edepsizlikten kırılan, sakat kalan milyonlarca insan var.

Ve hepsi aciz insanın, yetersiz insanlığın vicdanlarında kayboluyor.

Bundan daha acı, bundan daha zor bir dünya nasıl olabilir ki?

Mutlu, huzurlu, yardımsever ve hayırlı düzen kurmayı beceremeyen insandan daha aciz kim olabilir ki?

Dünya gelirinin yarısını sadece birkaç yüz aile elinde tutarken, diğer yarısının yüzde doksanını yine çok az sayıda insan alıyor ve oradan arta kalan yüzde beşini ter ve emek döken, ciğeri sökülen bütün dünya insanı paylaşıyor. Ve bu büyük çoğunluktaki insanlar dünyanın en mutsuzları, dünyanın en huzursuzları.

Sürekli endişe içerisinde yatağa girip sürekli endişe ile uyanan ruhlar hep bu çoğunluktakiler.

Biz, bir şey anlatmak istiyoruz ama asıl anlatmak istediğimiz mesele ne?

Dünya gelirinin tamamına yakınını ellerinde tutan bir avuç çok mutlu azınlık… O bir avuç çok mutlu insan, bilgiyle dünya akıl ve zekâsının yaklaşık tamamını kullanıyor.

O bir avuç insan; neredeyse dünyanın tamamını avuçlarında tutabilecek, istedikleri yöne yönlendirebilecek berbat bir düzen kurmuş.

Çağdaş Deli Dumrul köprüleri, kurumları hazırlamış, geçenden üç akçe, geçmeyenden beş akçe alıyorlar.

Çok güçlü kurumlar, çok güçlü birlikler kurmuş ve şu an dünyayı kötü bir şekilde yönetiyorlar. Bundan da büyük keyif alıyorlar. Ölümler, açlıklar, susuzluklar,.. vesaire kendilerini zerre ilgilendirmiyor.

Evimdeyim, işimde gücümdeyim… Okuyorum, olayları takip ediyorum… Köşeme çekilmiş, hiçbir kötülük yapmadan günümü tamamlıyorum diyorsunuz…

Gerçekten de şahsen hiçbir kötülüğe imza atmıyor, kötü işler yapmıyorsunuz amma...

Dünyanın düzenini bozanlara ne diyorsunuz? Sizin insanlar ve insanlık için daha adil bir iddianız yok mu?

Kötülüğü zaten onlar yapıyor da.. dünya gelirinin neredeyse tamamına yakını ellerinde tutanlar durmaksızın tüm kötülükleri yapıyor da...

Peki, durmaksızın bu kötülükleri yapanlar, azıcık bir terle bu bozuk düzeni yürütenler, HİÇBİR ŞEY YAPMADAN DURDURULABİLİR Mİ?

Dünyanın yaşanabilir bir yer, daha adil bir yer, daha paylaşımcı bir yer olması HİÇBİR ŞEY YAPMADAN SAĞLANAMAYACAĞINA göre sizden öncekilerin BAZI ŞEYLER YAPARAK başardıkları bilindiğine göre kalkıp ayağa kalkma ve BİRÇOK ŞEY YAPMA zamanı değil mi?

Geldi de geçmedi mi?

Aslında Yüce Allah’ın yardımıyla acziyetimizi güçlü, insanlığımızı da kavi yapmak, DAHA YAŞANABİLİR, DAHA PAYLAŞIMCI VE DAHA ADİL BİR DÜNYA kurmak gayet akıllıca değil mi?

Haydi inşallah…