Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Mart 2019

HdPKK kapatılacak

Evet PKK da Kürtçülük yapan partiler de kapatılacak. Hem de bizzat Kürtler tarafından kapatılacak. PKK ve Kürtçü (ırkçı) partiler, Kürtlerden istediği oyu alamayacağı için zamanla marjinalleşerek kapanacaklar. Bu işin bir boyutu.

Diğer boyuta gelince; seçimlerden sonra PKK ile arasına net bir mesafe koymazsa, HDP’yi kesinlikle kapatılma bekliyor. Devlet HDP’den, PKK’yı ve Abdullah Öcalan’ı tamamen reddetmesini ve şiddetle arasına mesafe koymasını isteyecek. HDP bunlara uymazsa kapatılacak.

HDP belediyeleri, seçimlerden sonra, ‘önceki yıllarda olduğu gibi’, yine PKK’ya eleman ve para göndermeye devam ederlerse, HDP’nin aldığı bütün belediyelere de yeniden kayyum atanacak.

Adında ırkçılık yani Kürdistan (Türkistan, Lazistan, Arabistan olamayacağı gibi Kürdistan da olamaz) olan partiler.

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TKDP) hakkında kapatma davası süreci Ekim 2017’de başlamıştı. Şimdi Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) de kapatılma riski altına girdi.

PAK, 19.10.2014’te kuruldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, önce 11.02.2015’te PAK’a ismindeki ‘Kürdistan’ ibaresini kaldırması; tüzük ve programını ilgili mevzuata uydurması yönünde ihtarda bulundu. PAK, ihtara konu olan talepleri reddedince Başsavcılık, bunun üzerine Anayasa Mahkemesi’nden PAK’ın kapatılmasına karar verilmesini istedi.

Bir Kürt aydını olarak HDP ve adında Kürdistan ibaresi bulunan partilere önerilerim;

1. PKK, ABDullah ÖCALAN ve şiddet ile aralarına mesafe koymaları. Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden yana olmaları.

2. Kürtlerin en büyük ve son devleti olan Türkiye’yi, kendi devletleri olarak kabul etmeleri ve Türkiye’yi bölme amacından vazgeçmeleri.

3. ‘Kürdistan’ kavramından, ırkçı ve aynı zamanda Türkiye’yi bölüp parçalayacak bir kavram olduğu gerekçesiyle vazgeçmeleri. Kürdistan zamanla; Türkistan, Lazistan, Arabistan, Çerkezistan sorununa da dönüşür. Bölünüp parçalanırız ve hepimiz kaybederiz.

Vatanımız, ülkemiz olan Türkiye’nin adı bellidir. Türkiye; ne Türkistan’dır, ne Lazistan, ne Arabistan, ne de Kürdistan.

Türkiye, sınırları dışındaki Kürtleri de kendisine bağlayarak büyük Türkiye olacaktır. Bu gerçeği herkes kabullenmelidir. Ne Kürtler Kürdistan peşindedir ne Türkler Türkistan peşinde. Türk de Kürt de ‘Büyük Türkiye’ hedefindedir. Türkistan’a da Kürdistan’a da ihtiyaç yoktur. Hepimizin devletinin adı Türkiye’dir.

Kürtler; 31 Mart yerel seçimlerinde, Anayasa Mahkemesi’nin PKK (HDP)’yı kapatmasına gerek kalmadan, PKK’ya oy vermeyerek, PKK’yı fiili olarak kapatma yolunu açacaktır.

***

PKK doğuda kaybedecek batıda kazanacak

PKK, Güneydoğu illerinde beklediği oyu alamayacak. PKK’nın bu boşluğunu da Saadet Partisi dolduracak. PKK (HDP) tabanının önemli bir kısmı, PKK ile devlet arasında sıkışmış durumda ve bir çıkış yolu arıyor. Şimdilik bu çıkış yolu Saadet Partisi. PKK’dan kopmak isteyip de bir kanal arayanlar, SP’ye oy verecek. PKK bu durumu fark ettiği için, yani kaybedeceği oylara bahane bulmak için, batıda da doğuda da her il ve ilçeden seçimlere girmedi.

Tabanının önemli bir kısmını kaybedeceği için, mecburi ittifaklara gitti. Aksi halde düşen oyları, yani bu hezimeti açıklayamayacaktı. Beklediği oyu alamayacağı için de başta Şanlıurfa olmak üzere bazı ilçelerde Saadet Partisi’ni destekleyecek. Kürtler yerel seçimleri, PKK’dan yerelde de kurtulma fırsatı olarak görüyor. Kürt halkı bu fırsatı değerlendirecek ve PKK’dan tamamen kurtulma yolunu açacaktır.

Fakat PKK, doğuda kaybedeceğini batıda CHP üzerinden tahsil etme yoluna gidiyor. CHP belediyelerinde ciddi söz sahibi olabilecek bir strateji ile hareket ediyor. PKK, Türkiye’yi doğuda karıştıramadı, batıda CHP (Aleviler) üzerinden karıştırma yolunu açmaya çalışacak. Bu yol da dış müdahale yolunu açmaktır. Çünkü Türkiye batı illerinde (İstanbul, İzmir, Aydın, Antalya, Bursa, Adana, Mersin) karıştırılmadan dış müdahale yolu açılamaz. Dış müdahale olmadan da Türkiye bölünmez.

Kürtler 31 Mart seçimlerinde vefa ile nankörlük arasında da bir tercih yapacak. Kürt Halkı vefalıdır. Allah’a vefalı bir halktır. Kendi ülkesine, devletine, ordusuna bağlı bir halktır. Tek bir Kürt dahi PKK’ya çocuğunu göndermezken, bütün Kürtler TSK’ya, yani peygamber ocağına çocuğunu asker olarak gönderir. Kürtler terörist değildir ancak, Kürtçüler teröristtir. Bu ayrım da iyi yapılmalıdır.

Kürt halkı, 31 Mart yerel seçimlerinde öyle bir tercih yapacak ki; HdPKK ve diğer Kürtçü/Irkçı partilerin yasal olarak kapatılmasına gerek bile kalmayacaktır. Kürt Halkı gereken dersi onlara verecek ve birlik ve beraberlikten yana olduğunu bütün dünyaya gösterecektir. PKK (HDP)’yı hukuk sisteminden önce Kürtler kapatacak.

***

Yeni TSK yapılanması

TSK yeni bir askerlik sistemi kuruyor. Ordunun millilik ruhunun devamlılığı için, her vatandaş mutlaka askerlik yapmalıdır. Yeni ordunun komuta merkezi (Milli Savunma Bakanlığı) de Van olabilir. TSK 13 Ordu sistemi ile yeniden yapılandırılabilir.

1- MERKEZ İL ADANA = UYDU İLLER: HATAY + KAHRAMAN MARAŞ + KAYSERİ +NEVŞEHİR + NİĞDE + OSMANİYE

2- MERKEZ İL ANKARA = UYDU İLLER : BARTIN + BOLU + ÇANKIRI + DÜZCE + KARABÜK + KASTAMONU + KIRIKKALE + KIRŞEHİR +ZONGULDAK

3- MERKEZ İL = UYDU İLLER: AFYONKARAHİSAR + BURDUR + ISPARTA

4- MERKEZ İL =UYDU İLLER: BALIKESİR + BİLECİK + ESKİŞEHİR + KÜTAHYA

5- MERKEZ İL EDİRNE = UYDU İLLER : ANAKKALE + KIRKLARELİ + TEKİRDAĞ

6- MERKEZ İL ERZURUM =UYDU İLLER: AĞRI + ARDAHAN +ARTVİN + BİNGÖL + IĞDIR + KARS + MUŞ + RİZE

7- MERKEZ İL İSTANBUL = UYDU İLLER: KOCAELİ + SAKARYA + YALOVA

8- MERKEZ İL İZMİR = UYDU İLLER: AYDIN + DENİZLİ + MANİSA + MUĞLA + UŞAK

9- MERKEZ İL KONYA = UYDU İLLER: AKSARAY + KARAMAN + KIBRIS + MERSİN

10- MERKEZ İL MALATYA = UYDU İLLER: ADIYAMAN + DİYARBAKIR + ELAZIĞ + GAZİ ANTEP + KİLİS + MARDİN + ŞANLI URFA

11- MERKEZ İL SAMSUN =UYDU İLLER: AMASYA + ÇORUM + ORDU + SİNOP + TOKAT + YOZGAT

12- MERKEZ İL SİVAS = UYDU İLLER: BAYBURT + ERZİNCAN+GİRESUN+GÜMÜŞHANE+ TRABZON + TUNCELİ

13- MERKEZ İL VAN = UYDU İLLER: BATMAN + BİTLİS + HAKKARİ + SİİRT+ ŞIRNAK

TSK’nın şimdilik, NATO’ya olan bağımlılığı azaltılmalıdır. 13 merkez ile göre bir sistem kurulabilir. Yeni TSK 13 Ordu şeklinde yapılandırılabilir. Hem her bölgeye tam hakim olunur hem de askeri darbe olasılığı tamamen ortadan kalkar. TSK ve bütün devlet kurumları (bakanlıklar, MİT, Diyanet, Emniyet) yeniden bu 13 merkeze göre yapılandırılabilir. Türkiye TSK’yı, NATO’dan ayrılıp, yeni bir dünya kurma üzerine inşa etmelidir.

***

Haftanın twitleri:

Galip İLHANER‏ @SelamveAdalet 6 Tem 2017, Kemal KILIÇDAROĞLU''nu PKK ile yürütebilen güç ileride Kılıçdaroğlu (CHP) ve Temel KARAMOLLAOĞLU'nu (Saadet Partisi) da birlikte yürütebilir

***

Galip İLHANER‏ @SelamveAdalet 1 Haz 2018, Zamanı gelir bu güç; PKK ile Hizbullah'ı HDP ile HÜDA-PAR'ı bir araya getirerek, birleşmek zorunda bırakabilir.