Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2428.98
BIST 100
9981.48
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Hekimoğlu İsmail Ağabeyle Hatıralar

Hekimoğlu İsmail Ağabeyin hayatımdaki yeri çok önemlidir. Hangisini anlatayım ki?

Daha lise yıllarındaydım. Bir arkadaşım ağabeyin Maznun adlı romanını okumam için verdi. Çok kolay okunan, akıcı üslu00fbpta, çabucak bitirmek istediğiniz bir kitaptı bu. Çok etkilendiğimi söyleyebilirim. İşte benim inançlı bir kişi olarak hayatıma yön vermeme etkili olan eser budur. Daha sonra Minyeli Abdullah adlı romanını da bulup büyük hevesle okudum. Kendisinden Allah razı olsun

Üniversite yıllarında başka eserlerini okuduğumu, yazılarını takip ettiğimi hatırlıyorum. Ondan çok yararlandım. Hatta memleketim İskenderun'a konferansa geldiğini ve salonu dolduran hemşerilerimle ilgiyle takip ettiğimizi unutamıyorum.

Üniversiteyi bitirip psikiyatri ihtisasına başladığımda yazı yazmak istedim. Aklıma hemen beğenerek takip ettiğim Hekimoğlu İsmail Bey'in çıkardığı Sur Dergisi geldi. İlk yazımı hazırladım ve dergiye gittim. Abimiz öyle mütevazi bir insandı ki ne randevuya gerek vardı, ne de kapıda beklemeye . hemen yanına gidip yazımı uzattım. Okudu ve "enteresan şeyler yazmışsın, yazmaya devam et" dedi. Kendisine bir iki yazı konusu daha söyledim, onları da kaleme alıp getirmemi istedi.

Sur Dergisi'nin yeni sayısını heyecanla bekledim. Çıkan sayıda yazımı görünce mutluluğum anlatılamazdı. Hekimoğlu abimiz gibi zirve bir yazar yazımı yayınlamıştı. Daha sonra Sur'a yazı göndermeye devam ettim. Yani o ilk yazımın Hekimoğlu Bey tarafından beğenilmesi beni yazarlığa teşvik etmişti. Çok bugünlere geldik.

Yine o yıllarda çıkan bütün kitaplarını okumaya karar verdim. Su gibi okudum. Gerecekten çok yararlandım. Mesela diyordu ki, "Öfke iyi bir şey değildir, ancak boşuna da yaratılmamıştır. Elbette gereksiz yere hiddet ve öfke yanlıştır. Ama haksızlık, inanç düşmanlığı gibi durumlarda elbette öfkelenmeliyiz."

Buna benzer bizi rahatsız eden duyguların ve huyların faydalı yönlere kanalize edilebileceğini ondan öğrendim. Üstelik bu bakış tarzını halen hastalarıma uyguluyor, tavsiye ediyorum.

Sözgelimi aşırı şüpheci olan bir öğrenci hastam mı var? Ona diyorum ki bu şüphe ve merakını derslerine yönelt. Böylelikle daha iyi öğrenebilir ve daha parlak notlar alır.

Hekimoğlu İsmail Ağabeyi hep ziyaret ettim, sohbetlerinden yararlandım. Bir gün geldi rahatsızlandı, hastaneye yattı. Felç olmuştu. Bu sefer onunla hasta olarak ilgilendim. Çok şükür bugün ayakta, önemlisi de yazmaya devam ediyor. Bu sevindirecek bir husustur. O güzel yazılarını zevkle okumaya devam ediyoruz. Çıkardığı kitapları heyecanla takip ediyoruz.

Hekimoğlu İsmail Ağabey bu kadar yıllık hayatımda hayran olduğum nadir insanlardandır. Yazdıklarıyla yaşadığı uyuşan muhteşem bir insandır. Kendisine hayırlı ve hizmet dolu nice yıllar diliyorum. Üzerimdeki emeğinden ve faydalarından dolayı ona müteşekkirim.