Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Helal ve sağlıklı gıda

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES), Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve World Halal Council (WHC) desteğinde CNR EXPO'da 11-12 Ekim tarihleri arasında Uluslararası 3. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı düzenlendi. Helal gıda ve içecekten kozmetiğe, medikal ürünlerden tesettür giyim ve hac malzemelerine kadar çeşitli ürünler fuarda sergilendi. Fuarın bir özelliği çok sayıda ülkenin de katılmasıydı. Ayrıca bu fuarda bir ilk yaşandı ve katılımcı firmalar, doğru alıcılarla randevulu bir sistemde bir araya getirildi.

Özellikle gıdada helal olma çok önemlidir. Dini boyutu bir yana kişi yediğinden şüphe ediyorsa, haram olup olmadığı konusunda emin değilse o yemekten yeterince lezzet alamaz. İçine vicdan azabı ve suçluluk duygusu çöker. Buna bir de sağlıklı olmayı katarsak, besinlere itina etmek çok daha önem kazanır.

Konu bu kadar önemliyken nedense toplum olarak çok özen göstermedik. İşte 3.sü düzenlenen fuarda helal ve sağlıklı gıdanın önemini bir kere daha anlamış olduk, bu konuya dikkatimizi yönelttik. İnşallah bu bir örnek olur ve dalga dalga bütün topluma ve diğer gıdalara yayılır.

Hele fuarda bir takım yeniliklerin sergilenmesi bu organizasyonu daha bir ilginç, daha bir görülesi kılmıştır. Her sene merak ve heyecanlı gittiğim fuarı bu yıl da ziyaret etmek nasip oldu. Mesela bu yıl istibra için dizayn edilen iç kıyafet ilgimi çekti. İstibra konusunda problemi olan bazı hassas hastalarıma ve dostlarıma tavsiye edebileceğimi düşündüm.

Gazetemiz Milat'ın da katıldığı fuar için GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer Bey'e çok teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl düzenlenecek fuara da katılmak nasip olur.

YEŞİLAY'DA YENİ EKİP

1920'den beri faaliyette olan ve ülkemize büyük hizmetlerde bulunan Yeşilay 31.10.2012'de yaptığı kongre ile yeni bir sayfa açarak yeni bir kadroyu yönetime getirdi. Prof. Dr. İhsan KARAMAN'ın başkanlığında hepsi birbirinden kıymetli ve hizmete hazır yönetim kurulu seçildi.

Yeşilay'ın 24 yıllık yönetim kurulu üyesi ve son 20 yıldır Genel Başkan Yard. Olarak görev yaptıktan sonra bu güzide cemiyeti ehil ve azim dolu arkadaşlara teslim etmek gerçekten benim için mutluluk vericiydi. Kendilerine başarılar dilerim.