Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Ekim 2022

Hilalin dünyaya açılımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vizyon sahibi bir lider. Cumhuriyet’in 100. yılı için uzun süredir üzerinde çalışılan çok ciddi bir program hazırlattı: Türkiye Yüzyılı. Detaylarını dün haberlerde dinlediniz, bugün gazetelerde okuyacaksınız. Muhalefet partileri, daha Cumhurbaşkanı adaylarını bile belirleyemeden AK Parti, Türkiye’nin geleceğini planlayan programı hazırlayıp duyurdu.

Türkiye Yüzyılı, uzun süredir üzerinde konuşulan bir kavram. İlk ifade edelerden biri de, Türkiye’nin önünü açan liderlerden rahmetli Turgut Özal’dı. 21. yüzyılın Türkiye’nin yüzyılı olacağını sık sık dile getirmişti. Bu öylesine söylenmiş bir söz değildi. Genç ve dinamik nüfusu ile Türkiye, yeni yüzyıla en iyi hazırlanan, en donanımlı ülke.

Önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bu gerçeği dile getirmesi boşuna değildi. Yakından tanıdığı Türk Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan övgüyle bahsetti ve Türkiye’nin dostluğunu öne çıkardı. Asırlar boyunca Batının bizi Rusya ile karşı karşıya getirdiği ve iki gücü birbirine kırdırdığı dikkate alınırsa, günümüzde Türkiye - Rusya dostluğunun değeri daha iyi anlaşılır.

***

Türkiye Yüzyılı programı ilk işaretini hazırlanan logo ile verdi. Hilalin güneşe dönüştüğü ve dünyayı aydınlattığı bu logo tek başına aslında çok şey ifade ediyor. ABD öncülüğünde zulüm, haksızlık ve sömürünün zirve yaptığı bir dönemde hakkın, adaletin ve yardımlaşmanın sembolü olarak Türkiye’nin öne çıkması Allah’ın insanlığa bir ihsanıdır.

Türkiye artık tek başına Türkiyede değildir. Müslüman olsun olmasın, tüm dünya ülkelerinin sesi ve nefesidir. Türk devleti, yeni yüzyılda tüm mazlumların, mağdurların, hakkı yenilenlerin yanında olacak, onların haklarını savunupellerinden tutacaktır. Parayı ve çıkarı değil hakkı, adaleti ve merhameti öne çıkaran bir medeniyetin öncülüğünü yapacaktır.

ABD ve Avrupa, sistemleri sömürüye dayalı insanlığın kanını emen birer vampirdir. Her geceden sonra gündüzün gelmesi gibi Türkiye de bu sömürü sistemine başkaldırının öncüsüolacaktır.

***

Geldiğimiz noktada 2023’ün çok renkli ve hareketli geçeceği belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o kadar çok yatırımın bitme tarihini 2023’e göre planladı ki, açılışlara yetişmek bile mümkün olmayacak. Pandemi sonrası Rusya-Ukrayna savaşındaizlenen akılı başında politikalarla şans Türkiye’ye gülmeye başladı. Türkiye’nin Avrupa ve Rusya ile ticareti patlarken, batılı şirketler ürünlerini Türkiye üzerinden Rusya’ya göndermeye başladı.

Kış boyunca Türkiye’nin tüm otelleri belki de tarihinde ilk kez yüzde yüz doluluk oranı ile hizmet verecek. Bunlar yakın plandaki kazançlar. Türkiye’nin asıl kazancı ise ileri teknolojiye yaptığı yatırımlar oldu. Ülkenin dört bir yanında hizmet veren yerli ve milli iki binin üzerinde 4,5 G baz istasyonundan sonra 5G’ye de kenditeknolojisi ile girecek. Savunma Sanayii fuarında uluslararası anlaşmalar birbirini izliyor.

Asıl heyecan ise uzun uğraşlar sonucu Türkiye’nin otomobili projesinin ortaya çıkması oldu. Türk insanı nezdinde inanılmaz bir heyecan oluşturan TOGGprojesinde hiç şüpheniz olmasın ki mevcut fabrikaya yenileri eklenecektir. Ama asıl itici güç, değişimi ve dönüşümü teşvik etmesi olacaktır. Türkiye Yüzyılı, tüm insanlık için hayırlı olsun.