Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2440.11
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

18 Mart 2015

İbrahim Tatlıses'in Son Durumu ve İdo'nun Telefonu

Dün akşam saatlerinde telefonum çaldı. Meşguldum ve şöyle gözucuyla baktım. Kafamı toparlayıp öyle cevap vermek istiyordum. Arama ısrarla devam edince açtım. Telefonun diğer ucunda İdo Tatlıses vardı.

Malum, uzun zamandır tartışılan ünlü kişilerin mahremiyeti ne kadar mahrem olabilir sorusuna herkesin kendince cevabı var. Belirli hukuki sınırlama yok ancak ahlaki olarak kimisi, mahremiyet karinesi herkese olduğu kadar ünlüler için de geçerli olmalı görüşünde.

Çoğunluğun ortak kanaati ise, eğer ünlü kişi kendi lehine yapılan yayınlardan nemalanıyorsa, en azından memnun oluyorsa, aleyhine yayınlara da aynı mesafede olmalıdır.

Gazetecilik dersi vermeye yahut kurallarını burda tekrar etmeye gerek yok. İki hususu beyan, özellikle benim açımdan ölçüdür. Birincisi haberin doğruluğu. İkincisi de bunu gazetecinin doğrudan ayrılmadan değerlendirmesi, yorumudur.

Gazetecinin ve bağlı olduğu kurumun yayın politikası içinde yine olayın doğruluğundan ayrılmadan yorumlama hakkı uluslararası hukukla güvence altındadır.

Geçen hafta boyu ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ile ilgili malesef sevenleri için çok üzücü haberler, gerek sosyal medyada gerek gazete ve televizyonlarda paylaşıldı. Konu Tatlıses ve de sağlık durumu olunca, elbetteki ilgi olacaktır ve her gazeteci de haber yapmak istiyecektir. Hele ailesinden ve menajeri Eyup Kanat'dan tatmin edici haber gelmeyinceu2026 Aslında söylenti çıkana dek hiç haber verilmemişti!

Kamuoyunun bilgilenme hakkı var hatta ihtiyacı var ve eğer gerekli kişiler açıklama yapmazsa bu durum her tür dedikoduya açıktır. En yakın örnek Rus Devlet Başkanı Putin! Kimi öldü dedi, kimi ölmedi ama çok ağır hasta dedi. Kimi yeni doğan çocuğuyla ilgileniyor vesaireu2026 hatta müslüman olup umreye gitti diyen bile çıktı!

Ben de bu refleksle konuya daldım ve Tatlıses'in bulunduğu hastaneyi aradım. Yorum dahi katmadan bana söyleneni, tıpkı twitter hesabımda paylaştığım gibi aktarıyorum.

"Hastanın kritik durumu stabil ve hala yoğun bakımda." u2013'The patient is in stable critical condition and he is in intensive care.'

İdo Tatlıses o an konuşmak için müsait değilmiş ve hemşire daha sonra arıyacaklarmış dedi ve telefonu kapattık.

Allah için kibar bir insan. Aradığında bana en büyük sitemi, 'olumsuz haberlerin sevenlerini üzeceğini bunun da kimseye faydası olmadığını' söyledi.

'İnşallah İbrahim bey 3, 4 gün içinde uyanacak ve söz ilk röportajı kendisi bizzat sizinle yapacak' diyerek iyi niyetini ortaya koydu. Ben de kendisine 'Bir fotoğraf paylaşsanız belki hem söylentilerin önüne geçilir hem sevenleri rahat eder' dedim. Ancak kendisi şu an için bunun mümkün olmadığını belirtti.

Son durum bundan ibarettir efendim. İbrahim Tatlıses özelinde tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim.