Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
35.05
Gram Altın
2470.85
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


İDRİS BAL'IN ETTİĞİ

Kütahya Ak Parti Milletvekili İdris Bal hemen her konuda kahraman edasıyla sahneye çıkar, partisinin politikalarına zıt laflar ederdi. Sanki partinin yetkili kurullarında tartışılıp pişirilen kararlar hep yanlıştı da ancak İdris Bal'ın dedikleri isabetliydi.
Sayın Bal dershaneler konusunda da zıt fikirler etti. Olabilir böyle düşünebilir. Şöyle savunmuş kendini; "Kapatabilirsiniz, param varsa dert değil, tutarım özel hocayı evlatlarım daha iyi eğitim alır. Peki asgari ücretle çalışan kardeşlerim ne yapacak?"
Soruyorum bu çokbilmiş mebusumuza, asgari ücret alan biri dershaneye nasıl çocuğunu gönderecek? Dershanelerin cep yakan fiyatlarını bilmiyor mu?
Şimdi Fatih Altaylı'nın yazısından öğreniyoruz ki İdris Bal, Başbakanımızın dışarı sızmaması ikazıyla yaptığı gruptaki konuşmasını gizlice kaydederek kendi kafasındaki gazeteye sızdırmış. Bu yüzden partinin yetkili organlarınca ihraç isteğiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş. Ahlaki açıdan kendisine yakıştıramadığımız bu davranışını kınıyor, güle güle diyoruz.
ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI
Bütün haberleri Başbakanımız aleyhine iftira ve hezeyanlarla çıkan bir gazete, "Putin, Erdoğan'ı hizaya getirdi" şeklinde başlık atmış. Şu rezilliğe bakın ki Erdoğan karşıtlığından Türkiye'nin rakiplerini ülkemiz liderine tercih ediyorlar. Zalim Esed'i üstte tutuyor, gidip kanlı elini öpüyorlar. Bir bakıyorsunuz Obama'ya Başbakanımızdan uzak durması için yalvarıyorlar. Molla deyip aşağıladıkları İran'la bile yakınlık kuruyorlar. Ne ibretli, ne acınacak hallere düşüyorlaru2026
ÇOCUK GELİNİN ACISI
Evet kanunlar 18 yaşından küçüklerin evlenmesini yasaklamış olabilir. Kızlarda 16 yaşından 18 yaşına kadar da ailesinin izni ve hakim kararıyla evlilik mümkün diyebilir. Ama 15 yaşında olup iki tarafın ailelerinin rızası ile evlendirilen bir kadının kocasını, zorlama falan da yokken nasıl olur da cezaevine atarız?
Isparta'da olmuş hadise; Alev 15 yaşındayken rızası ile ve ailelerin oluruyla 22 yaşındaki sevdiğiyle evlenmiş. Ancak kocasını "küçük yaştaki kızı zorla alıkoymak" suçundan hapse atmışlar. Kanunlar evlenenlere bile zorla alıkoyma suçunu uygun görüyormuş. Yanlış değil tam 6 yıldır mahpustaymış eşi. 10 yıl ceza aldığı için daha yıllarca yatacakmış. Genç kadın yaşlı gözlerle kocasının cezaevinden çıkmasını bekliyormuş.
İdarecilerimize sesleniyorum: Lütfen bu akıl dışı kanunu değiştirin. Bu genç, ne cinayet işledi ne de birilerinin namusuna göz dikti. Hapse girmeyi gerektirecek ne suçu var ki? Bir yandan daha küçük yaşta cinselliği teşvik eden öte yandan evliliklere ağır cezalar getiren ülkemiz. Ne oluyor böyle?
AÇMAYIN ELLERİNİZİ
Gazetelere demeç veren, röportaj yapan bilge insanlarımız ellerini açarak ve uzatarak poz vermesinler. Sıktı ve gına geldi artık. Onları gazetecinin zorladığını biliyorum. "Daha inandırıcı olsun, konuşuyormuş gibi görünün" diye böyle fotoğraf alıyorlar. Kim beyanat verse aynı tip resim çekiliyor. Bence de sırıtıyor ve kötü izlenim veriyor. Onun yerine normal poz versinler.