Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2428.61
BIST 100
9981.41
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Aralık 2023

​İhtimal

Dünya kritik bir evreden geçiyor. Zaten epeyce bir süredir bu gidişatın, 2. Dünya Savaşı öncesi döneme benzediği çoğumuzun malumu. Belki de BİR AKIL, “KÜRESEL BİR HERCÜMERÇ” ile yeni düzenin kurulmasını hızlandırmak istiyordur, kim bilir? Zira geçmişte Pandeminin giriş, gelişme, sonuç serüveninin HALA BOŞLUKLARLA DOLU olması, bu noktada insanın aklına deli sorular getirmiyor değil. Hatta her şey rayına girmeye başladığında, makul bir yol bulması gerekenlerin, aksine Zelensky’i Rusya ile alenen SAVAŞA İTMESİYSE oldukça manidar. Nitekim devasa artan enerji fiyatlarının (elektrik, doğalgaz, petrol) Pandemi dönemindeki açmazlarla (kaos, tedarik zorluğu, enflasyon…) çarpan etkisi yaparak, birçok ülkede hayatı nasıl olumsuz etkilediğine (hayat pahalılığı, huzursuzluk…) bu vesileyle yakından şahitlik ettik. Derken birde bunun üzerine İsrail’in hedef ayırmaksızın giriştiği katliamlar da eklenince, tedirgin olmamak için hiçbir engel kalmadı insanların zihninde. Çünkü bu tablonun BÖLGESEL YAYILIM tehlikesini beraberinde getirdiği gibi, ARZ-I MEVUD temelinde biçimlendiği itirafı da fazla söze hacet bırakmadı.

Hal böyle olunca büyük savaşın tarihi, yeri ve tarafları hakkında, herkesin bir takım çıkarımlar yapması gayet doğal aslında. Bu minvalde eldeki verileri tarih, strateji ve vicdan ile yorumlayanlara bir lafımız olmaz/olamaz da. Kaldı ki takip ettiklerimiz de mevcut bunların içerisinde. Lakin bunu FARKLI EMELLER için kullananların olabileceğinin de, göz ardı edilmemesi elzem. Belki de o yüzden DIŞARIDAN Nostradamus yâda Baba Vanga adıyla servis edilen kehanetlere, CİA ve benzeri teşkilatların PARMAĞI OLABİLECEĞİ için ehemmiyet vermedim çoğu zaman. Egemenlerin “HER ŞEYİ BİZ YÖNETİYORUZ” propagandasını yapan, belli DERGİ KAPAKLARINA itibar etmekten de daima kaçındım. Yanlış anlaşılmasın sakın! Uluslararası kurumların başında adamları olduğunu, medya ile bağlantılarını, küresel para sistemine hükmettiklerini ve bazı ülkelerde kendilerine hizmet edecek kişiler devşirdiklerini… zaten bilmeyenimiz yok. Fakat bu durumun, “her şeye güçleri yetecek” manasını taşımadığı da aşikâr. Şayet öyle olsaydı şimdiye kadar MÜSLÜMANLARA ve dahi TÜRKLERE, NE İÇECEK BİR DAMLA SU, NE DE YAŞAYABİLECEK BİR AVUÇ TOPRAK bırakmayacaklarını kim inkâr edebilir ki?

Özetle şuan yaşananlara geniş çerçevede baktığımızda, büyük bir savaşın tetiklemesi muhtemel görülebilir ilk etapta. Ancak farklı bir bakış açısıyla, bunun TERSİ İHTİMALLERİ de kati surette yok sayamayız. Mesela Devletimizin başından beri sergilediği diplomatik çabanın, Dünyada Filistin lehine bir KAMUOYU OLUŞTUĞUNUN hakkını vermek lazım. Şu sıralar sıkıntılı günler geçiren Avrupalıların da, liderlerinin aksine ayaklanarak bu hususta bir BASKI ARACI oldukları yadsınamaz. Keza tüm bunların arkasına İsrail’in Gazze’de MADARA olması ve kendi askerlerince “ANNİBAL PROTOKOLÜ' itirafı da gelince, içerdeki muhalif hareketlenmenin başka bir iklimi doğurduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla hadise, Batılı liderlerden ÇATLAK SESLER yükselmesi ve Biden’ın; “NETANYAHU’NUN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR" ifadelerine kadar ulaştı malumunuz üzere. Zira ABD’de yaklaşan seçimlerde, Filistin konusunun belirleyici olacağını bilmemeleri imkânsızdı. Tabi ki Ukrayna meselesinin de… O sebeple ister zorunluluk deyin isterseniz de kendi çıkarları, ABD’nin ÜÇ VAKTE KADAR NETANYAHU VE ZELENSKY’ İ GÖNDERME İHTİMALİ hiç abartılı olmayacaktır kanaatindeyim. Peki, “yerlerine getirilecekler çok mu iyi olacak” derseniz? Bunu kimse iddia edemez elbette… Öyle ki fitne odaklarının uygun bir anı kollayacağı, kesinlikle şüphe kaldırmaz. Ama olası bu FLU SÜREÇTE, kalıcı çözüm adına bize her zamankinden daha çok FIRSAT doğacağı net. Anlayacağınız tek düze düşünmemek gerekiyor kısaca. Neticede farklı ihtimaller de söz konusu. Hem de küreselcileri ters köşe edebilecek seviyede… Ne diyelim! Bekleyip görelim. Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak?