Dolar (USD)
32.41
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2434.90
BIST 100
9984.55
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

09 Ocak 2024

​İki karpuz bir koltuğa sığmaz...

Değerli okurlarım, Murat Kurum'un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasından sonra, tartışmalar doğru noktadan başladı.



Yani Hizmet Siyasetiyle, Slogan Siyasetinin karşılaştırılmasından bahsediyorum. Ben bu karşılaştırma, 31 Marttan sonra, İstanbul'un lehine olur derim.


Eğer bu seçimde, ayağı yere basan projeler yarıştırılırsa, İstanbul kazanır. Tabi bu konuda ilk görev, biz gazetecilere düşüyor. İkinci görev ise, sosyal medya kullanıcılarına...


İddiayla yazıyorum... Seçim sürecinde esecek rüzgar, Hizmet üzerinden estirilirse... Bu durum mevcut belediye başkanının değişmesini de sağlar.


Maalesef kendisinin tek derdi İstanbul değil... Zihninin bir köşesinde de CHP Eş Genel Başkanlığı var.


Dolayısıyla, kendisi diğer bölgelerdeki belediye başkan adaylarına da kafa yormak durumunda...


Kendisinin uzun vadedeki hayali ise, Cumhurbaşkanı seçilmek... Peki İmamoğlu'nun zihin dünyasındaki sıralamada, İstanbul kaçıncı sıradadır?


Niyet okuyuculuğu yapmadan; tamamen gözleme dayalı söylüyorum. O sıralamada, İstanbul'un yeri, hayallere ve hedeflere ulaştıracak basamaktır.


Ecdat böyle durumlar için, "İki karpuz bir koltuğa sığmaz" demişler. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'daki hizmet performansına baktığınızda, gerçekten sığmadığını görüyorsunuz.


Son cümle: Yerel seçimler, Ekrem Bey'in koltuğunun altındaki karpuzların birini düşürecek veya onu karpuzsuz bırakacak...