Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Eylül 2023

​İletişim Başkanlığı

Milletimizin kahir ekseriyetinin tercihi ile geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde taşlar yerine oturmuştur. Bu açıdan kurum ve kuruluş yeniden yapılandırılarak yeni sistemde asli görevlerini icra etmektedir. Bunlardan birisi de Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’dür ki, Prof. Fahrettin Altun’un başkanlığında İletişim Başkanlığı adıyla devam etmektedir.

Türkiye markasını güçlendirmek hedefiyle yola çıktıklarını, devletin tüm kurumları ile koordineli iletişim çabalarının sürdürdüklerini; ülkemize değer katan diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalıştıkların sıklıkla dile getiren Fahrettin Altın’ın başında bulunduğu kurumla kırk yılı aşan süredir basın-yayın dünyasında yönetici ve kalemimizle yer aldığımız halde yolumuzun kesişmedi. Daha önceki adıyla kurumun yayınları ve etkinliklerinden haberdar edilmiş, serhat şehrimiz Edirne’de tertiplenen yerel medya sempozyumunda TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevimizden dolayı katkı vermiştik. Yeniden yapılanan İletişim Başkanlığı’nın hiçbir etkinliğine davet edilmediğimiz gibi talep ettiğimiz halde basılı ve görsel materyallerinden de mahrum bırakıldığımızdan sitemimizin hoş görüyle karşılık bulmasını dileriz. Aklıma gelmişken Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın daveti üzerine katıldığım bir etkinlikte Altun’a Ak Parti’nin ilk yıllarında Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beraber yürüdüğümüz günlerden bahsettiğim AK’SATMADAN kitabımı imzalayıp takdim etmiştim.

Başkanlığın temel faaliyet alanlarından birinin iletişimi gerçekçi, sürdürülebilir ve sağlıklı bir zeminde yürütme ile ulusal ve uluslararası kamuoyları ile her düzeyde anlama, anlatma, anlam ve değer katma çabalarının oluşturması gerektiğini sayfalarında okuduğum kurumun yeni Türkiye’nin ilerleyişine ve anlaşılmasına katkı sağlayacak hizmetleri öncelediğinin altını çizebiliriz.

Basın kartı ve akreditasyon gibi rutin işlemlerin ve bu süreçlerin geliştirilmesinin yanı sıra; yerel, ulusal ve uluslararası medya pek çok açıdan Başkanlıkla ilişkili olan kurumun vatandaşın soru ve sorunlarının çözümüne de cevap bulmasının sorumluluk alanına girdiğini söylemeliyiz. Bu arada medya mensuplarının eğitimleri, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kitle iletişim araçlarında eğitici, öğretici, içeriklerin artırılmasına dönük çabalar da İletişim Başkanlığı görev alanındadır.

Meslek hayatında Sabah, Akşam, Daily Sabah, Kriter, Anlayış ve Yöneliş gibi gazete ve dergilerde yazar ve yayın yönetmeni görevlerinde bulunmuş Fahrettin Altun’un görev alanının arttığını görüyoruz.

Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde “Türkiye Yüzyılı” başlığı ile milletimize anlattıklarının İletişim Başkanlığı marifeti ile uygulandığını söylemeliyim. , Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamaları kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikler İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülmektedir. Kurtuluş mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak, istiklalden istikbale köprüler kurmak adına hem ülkemizin dört bir yanında hem de yurt dışı temsilciliklerimizde etkinlikleri ve projeleri büyük bir coşkuyla hayata geçireceğiz.

Başkanlık bunları anlatmak ve daha geniş kitleye duyurmak adına yeni bir internet sayfasını açarak dijital hizmetine devam etmektedir. Sayfaya şöyle bir göz attığımızda ülkemizde son yıllarda yapılanlar arasında unuttuğumuz çok şeyleri hatırlamış olduk.

Sizler de göz atın düşüncelerinizi paylaşın diyelim.