Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Kasım 2023

İncirlik kapatılmalı

Türkiye, kadın ve çocukları katleden İsrail ile tüm ilişkilerini kesmeli. ABD’nin İncirlik ve Kürecik üsleri TBMM tarafından kapatılmalıdır. İncirlik hem Türkiye, hem Orta Doğu için tam bir çıban başıdır. ABD, izlediği Türkiye aleyhindeki politikalar sonucu İncirlik’in eninde sonunda kapatılacağını hesapladığı için son yıllarda Yunanistan’daki üslerini artırdı ve güçlendirdi.

İsrail, hastanelerden sonra hafta içi Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurup masum sivilleri katletti. Ertesi gün de kampın ortasına çok güçlü askeri unsurlara karşı kullanılmak üzere üretilen bir ABD bombası bıraktı. Masum kadın ve çocuklar yok edildi. Bu bombalar günlük olarak ABD uçakları ile düzenli şekilde İsrail’e taşınıyor.

Cibaliye’nin iki gün üst üste bombalanmasına Angelina Jolie bile isyan etti. Sosyal medya hesabından “Gazze açık hava hapishanesiydi, hızla toplu mezarlığa dönüşüyor” diye yazan Jolie, küçük bir alandaki kampta 116 bin mülteci yaşadığını hatırlatarak, “Öldürülenlerin yüzde 40'ı masum çocuklar. Aileler katlediliyor” diye masum insanların feryadını dile getirdi. Jolie gibi Batılı vicdanlı sanatçılar İsrail’in Filistin katliamına dikkat çekiyor.

***

İsrail, Müslüman nüfustan kurtulmak istiyor. 2023 itibariyle İsrail’in nüfusu 9 milyon 700 bin civarında. Bu nüfusun 7 milyon 145 bini Yahudi, 2 milyon 48 bini Müslüman, 535 bini ise Hıristiyanlardan oluşuyor. İsrail’e Yahudi olmayanlar göç edemiyor. 1948 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından İsrail’e göç edenlerin sayısı 3 milyon 300 bini geçti.

Gazze’de 56 yıllık bir esaret var. Etrafı yüksek duvarlarla çevrili, denizden de abluka altında. 2 milyon 300 bin Müslüman yarım asırdır İsrail’in esiri olarak yaşıyor. Batı Şeria’da da durum farklı değil. Tüm dünya Ukrayna’daki savaşa dikkat kesildiği için İsrail zulümleri gözden kaçıyordu. O yüzden Hamas mücahitlerinin 7 Ekim’deki kalkışması, İsrail’in son 50 yılda inşa ettiği algıların tamamını yerle bir etti.

ABD ve AB ateşkes bile istemiyor. Küfrün tek millet olduğu ABD Temsilciler Meclisi’nin, İsrail'i kayıtsız şartsız destekleyen kararı ile bir kez daha ortaya çıktı. ABD Meclisi 10 milletvekilinin hayır oyuna karşı, 412 oyla İsrail katliamına desteği kabul etti. Gazze’ye ABD’nin katil paralı asker şirketleri de girmeye başladı.

***

Genelde Filistin’in, özelde Gazze’nin durumu katliamın da ötesine geçti artık. Tüm insanlığın her türlü imkânı kullanarak ABD ve İsrail’i telin etmesi ve frenlemesi şart. İslam ülkeleri olsun, diğer devletler olsun İsrail’in cinnetin ötesine geçen vahşetine tepkilerini gün be gün artırmalı.

Libya Parlamentosu, İsrail'in Gazze'de Hamas’la mücadelesinde ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya'yı hedef alarak İsrail zulmünü “destekleyen” ülkelerin büyükelçilerinin ülkeden ayrılmasını talep etti. Cezayir Parlamentosu da İsrail’le savaş için Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’a savaş yetkisi verdi.

İsrail ve ABD’nin amacı önce Gazze’yi, sonra Batı Şeria’yı Müslümanlardan temizleyip işgal etmek. Buradaki nüfusu da başka ülkelere göç ettirmek. Bu yüzden Müslüman ülkeler acilen Batıya petrol ve gazı kesmeli. İsrail'e ABD kadar destek veren Yunanistan’ın dev tankerleri devre dışı bırakılmalı. ABD çok seviyorsa İsrail’i 51. Eyaleti olarak Arizona’ya taşısın. Ama Filistin’in işgalini ve yerli halkın katliamını artık bıraksın!