Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2430.95
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Nisan 2020

İngiltere Türkiye Sevkiyatını Bekliyor

Türkiye koronavirüs salgınından dolayı zor günler geçiriyor olsa da Osmanlının verdiği paylaşma ruhu ile herkese yardım elini uzatmak istiyor. Birçok ülkenin üretimi dururken, Türkiye dünyada ben varım diyerek zorda kalan ülkelerin yardımına yetişiyor.

Dünyadaki tekstil devlerinden biri olan Türkiye’nin bu tür yardımları yapması uzmanlar tarafından medikal ve tekstil üretiminin tam hız çalıştırdığının göstergesi olarak yorumlanmakta. Medikal maske, tulum, dezenfektan ve temizlik ürünlerinin üretimi konusunda uzmanlaşan Türkiye birçok gelişen ülkenin umudu oldu. Bu ülkelerin sağlık sistemi ve tıbbi üretimi hastalığı bertaraf etmeye yetmiyor… Bu ülkelerden biri de İngiltere… Koronavirüs salgını ile hastalananlar İngiltere’de her geçen gün artarken sağlık sisteminin tıkanma noktasına geldiği belirtiliyor. Hastaneler bir yandan dolup taşarken diğer yandan artan vaka sayıları İngiltere’yi bezdirmiş durumda.

Türkiye İngiltere’ye umut oldu

Koronavirüs salgınında hastalıktan hayatını kaybedenlerin sayısı İngiltere’de ciddi boyutlara ulaşırken sağlık çalışanları tıbbi malzeme çareleri arıyor... kendi sağlık görevlilerine tıbbi ekipman bulamayan İngiltere Türkiye’den gelecek yardımı beklemeye başladı. Türkiye’den gönderilecek olan malzemeler de dâhil olmak üzere büyük bir sevkiyat gerçekleşeceği İngiltere sağlık bakanı tarafından açıklandı. Bu haber ülke gündeminde ciddi bir etki oluştururken İngilizler Türkiye’den gelecek olan ekipmanı tartışmaya başladı. Türkiye’nin göndereceği malzemeler ülke basınında sıkça yer alırken İngilizler şimdiden malzemelerin yolunu gözler oldu. Bu durum Türkiye’nin gelişmiş ülkelere de umut olduğunu gösteriyor

Türkiye’den 400 bin adet Önlük

İngiltere hükümetine karşı eleştiriler her geçen gün artarken ğlkede sağlık çalışanlarının kullanacağı malzemelerin kalmaması büyük tepkilere neden oluyor... Sağlık çalışanları tıbbı malzemelerin bulunmaması durumunda hastalara müdahale edilemeyeceği eleştirilerinde bulunurken en büyük eleştiri hükümete yönelik. Bunun üzerine harekete geçen İngiltere Sağlık Bakanlığı Türkiye’den gelecek olan 400 bin adet koruyucu önlükle birlikte büyük bir sevkiyatın geleceğini ifade etti.