Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2447.01
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Nisan 2020

İnsanlığın Virüsle İmtihanı

Koronavirüs hepimize insanlığımızı yeniden hatırlattı. İnsanlık olarak büyük bir sınavdan geçiyoruz. İnsanlık derken kulluğumuzu. Bu sınavda Allah adına insanlığı yönetmek isteyen tağutun kurduğu plan kötülük mü? Yoksa rabbimiz Allah’ın bize emrettiği iyilik mi kazanacak? Nuh tufanı dahil bütün büyük imtihanlarda Rabbim mesajını net bir şekilde vermiş, alan almış almayan sapkınlara da mühlet verilmiştir. Bu kıyamete kadar böyle sürüp gidecektir.

Koronanın dijital evrimi hızlandıracağını gören Google ile Apple güç birliği yaparak bize yaklaşan koronalıyı haber verecek bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu arada 7 farklı aşı çalışmasına 1.5 milyar dolar ayıran Bill Gates salgının 2021 Nisan ayından önce bitmeyeceğini söylüyor.

Korona salgınından çıkar elde etmek isteyenler virüsün kaynağı hakkında adeta algı savaşı yürütüyorlar. Trump, Çin virüsü tezini desteklemeyen Dünya Sağlık Örgütünü ödeneklerini kesmekle tehdit ederek meydan okudu. Derin Amerika’nın gazetesi NYT, virüsün ABD’ye Çin’den değil Avrupa’dan yayıldığını yazdı. Avrupa’nın bu teze cevabı gecikmedi. İngiltere’de Cambridge Üniversitesi dünyada 3 çeşit virüs olduğunu. A tipi virüsün Amerika ve Avustralya’da yaygın olduğunu, Virüsün kaynağının Amerika olduğunu raporladı. Aralık ayından itibaren Çin’de görülen virüsün mutasyona uğramış B tipi virüs olduğunu, Avrupa’ya ise Singapur’dan yayılan C tipi virüsün geldiğini yazdı.

Problem, Çin-ABD ticaret savaşı veya Rusya-ABD çekişmesinden çok daha derin. Ok yaydan çıkdı. Bu artık Amerika için varlık yokluk meselesi haline geldi. Amerikayı jandarması olarak kullanan İngiltere merkezli Yahudi sermaye artık Çin’in yanında saf tutuyor. Trump’ın ulusalcı söylemlerini kendilerine tehdit olarak gören bu zevat ilaççılar-silahçılar kavgasında ilaççıların yanında yer alıyor. Yani dijital dönüşümlerini vahşi liberal ABD yerine, baskıcı Çin eliyle yapacaklar. Korona mücadelesinde PKK/PYD’ye gönderdiği yardımı New Yorklulardan esirgeyen Trump’ın önümüzdeki dönem seçilmesi artık bir hayal. Bundan sonraki süreçte Federal hükümet yerine düşmanları Çin ve Rusya’dan yardım alan birçok eyalet sistemi sorgulayacaktır. Siyahların ve Güney Amerikalıların ölmelerini veya işsiz kalmalarını umursamayan bir sistem daha fazla ayakta kalamayacaktır.

Kaynağı ne olursa olsun bizim gerçekliğimiz insanlığın ortak düşmanı olan bu virüsle mücadelede başarılı olmaktır. Hakkın, hakikatinin varisi olan Türkiye bir yandan içerde virüsle mücadele ederken diğer yandan da renk, ırk, dil, din gözetmeksizin bütün insanlığa elinden gelen yardımı yapıyor. Filistinlilerin katili olan, Akdeniz, Suriye ve Irak’ta bize düşmanlık yapan İsrail’e bile tıbbi malzeme yardımı yaptık. Her 24 Nisan’da dünyayı aleyhimize terörize eden Ermenistan bile yardım istiyor. Türkiye’nin parçalanması için plan kurucu olan İngilizler bugün yaptığı yardımdan dolayı Osmanlı hatırlatmasıyla Türkiye’ye teşekkür ediyorlar. Salgın sırasında, Çin, İtalya, İspanya, Macaristan, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova’ya tıbbi yardımlar ulaştırdık. Sivil toplum örgütlerimiz, Azerbaycan’ı, Türk cumhuriyetlerini, Libya’yı, Suriye’yi, Filistin’i, İran’ı, Irak’ı unutmadı. Yardım alan bütün ülkeler Türkiye’ye dua hükmünde teşekkür ediyorlar. Yani Hristiyanların paskalyası, Yahudilerin hamur günü ve Müslümanların ramazan bayramında insanlığın eli Türkiye’ye dua için Allah’a açılacak.

İnsanların paraya ne kadar ihtiyacı olursa olsun, köpeğin önüne attığında parayı yemiyor. İnsanlar Allah’ın yerden bitirdiği gökten yağdırdığı nimetlerle besleniyorlar. Tarım ve tedarik zinciri bu serüvende sosyolojik kaynaşmanın bir başka nirengi noktası olacaktır. Türkiye’nin bu alandaki gücü de herkesin malumu.

Korona’dan önceki Türkiye üzerinde oynanan oyunlara bir daha göz atarsak, Nükleer enerji konusunda müjdeli haberler çok yakın, bağımsızlık irademizin sembolü haline gelen S-400’lerle ilgili süreç tamamlanıyor. ABD, Irak’ta bir çok üssünden askerlerini zorunlu olarak çekiyor. Türkiye’nin Akdeniz’de petrol aramasını önlemek için Kıbrıs’a gönderilen Fransız Charles De Gaulle uçak gemisi korona yüzünden çekildi.

Salgın sebebiyle Türkiye’den sabun ve tıbbi malzeme yardımı isteyen ABD, Türkiye’yi F-35 programından resmen çıkardı. Türkiye’deki motor bakım tesisleri ise Hollanda ve Norveç’e kaydırılıyor. Türkiye’nin alması gereken F-35’ler ise İsrail, Almanya gibi ülkelere verilmesi hesaplanıyor. F35 Programının Aralık 2019 itibariyle maliyeti, enflasyon düzeltmeleriyle 428,3 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. ABD, toplam 2.456 F-35 almayı hedefliyor. Ancak, birçok birlikten F-16’ların yerine gelişmiş İHA’ların, F-15EX, F/A 18 E/F uçaklarının fiyat üstünlüğü sebebiyle tercih edilmek istenmesi bu projeyi çöp sepetine de gönderebilir.

Gelişen süreçte 333 milyonluk 50 eyaletinin tamamında olağan üstü hal ilan edilen ABD’nin parçalanacağı, Çin’in sermaye ve üretimin yeni merkezi olacağı, Türkiye’nin ise 2 milyar İslam dünyasının lideri olarak insanlık imtihanında merkez rolü oynayacağı bir dönem başlıyor. Vesselam.