Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2402.69
BIST 100
10336.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Ağustos 2013

İnsanlık bitti mi?

Çoğu bebek ve çocuk olmak üzere 1360 ölüm. Kimyasal silahlarla gerçekleştirilmiş. Görüntüleri bile insanlıktan utandırmaya yetiyor. Vahşet. Barbarlık. Zalimlik. Kelimelerin hiç biri katliamı tarife uymuyor. Bu yeni mi? Daha önce köyleri, şehirleri havadan, karadan bombaladı. Beşir Esed zerre acıma duymadan yerleşim birimlerini dümdüz etti. İran, Rusya ve benzeri ülkeler buna rağmen destek oldular. Esed de bu alçaklığa vardırdı katliamını.

General Sisi %51'le seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'yi askeri darbe ile devirdi ve hapse attı. Sonra insan kıyımına başladı. Demokratik gösteri hakkını kullanan insanları tankla tüfekle taradı. Kamyonlara doldurup ateşe verdi. Diri diri yaktı. Binlerce kişi hayatını kaybetti.

Buna rağmen batıdan ve içimizdeki batılılardan ses çıkmadı. Bazıları açıktan darbeci Sisi'yi ve zalim Esed'i desteklemeye devam ettiler. Esed'i Hz. Hüseyin'e benzetenler bile oldu.

Bazı gazeteler 1360 insanın kimyasal silahlarla öldürülmesini haber değeri bile bulmayarak sayfalarında yer vermediler. Kimileri de imalı yorumlarla çarpıtma derdine düştüler.

Yapılan zulümlerden de ağır geldi bu bize.

Irak'ta, Pakistan'da, Afganistan'da benzeri olaylar sürüp gidiyor.

İnsanlığın bittiği andır bu an. İnsanların insanlıktan utanmaları gereken andır, sözün bittiği andır.

İnanın kalemim bir şey yazmak istemiyor. Yerin dibi her halde böyle yeryüzünden hayırlıdır.

Dua edelim. İnfak ve sadakalarla belayı savuşturmaya bakalım.

Ve başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sağlık, selamet ve güç versin Yüce Allah'ım.

Rabbim yar ve yardımcımız olsunu2026