Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2430.95
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Aralık 2021

İnsanlık 'etten robot' taliminde

SABRİ GÜLTEKİN

[email protected]

Dünya, 31 Aralık 2019’dan beri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının tahakkümü altında yaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verdiği direktiflerle nefes alıp vermeye çalışan insanlık, âdeta sevdiklerinden bütün ünsiyetini kopartarak “etten robot” talimi ile yeni “çağdaş kölelik” eğitimine tâbi tutuluyor. Sonunun nereye varacağı koca bir muamma!..

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Alfa, Beta, Gamma, Delta, Epsilon, Zeta, Eta, Teta, Iota, Kappa, Lambda ve Omicron varyantlarıyla, ekonomik buhranlarla, küresel felaketlerle, iç savaşların yollara döktüğü büyük göçlerle yeni testlere hazırlanırken, “eğitim zayiatları” dünyayı birer birer terk ediyor.

Bu illete karşı aşı geliştirebilen 9 ülkeden birisi de Türkiye oldu. Türkiye’de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının görülmesinin ardından geliştirme çalışmalarına Nisan 2020’de başlanan ve “Acil Kullanım Onayı” verilen TURKOVAC, dün itibariyle insanlığın kullanımına sundu.

Kovid-19 pandemisinin ortaya çıkışının ikinci yıldönümünde dünyada 5 milyon 545 bin kişi hayatını kaybederken, bu sayı Türkiye’de 82 bini geçti.

***

Dünyayı sarsan Kovid-19’un yanına bir de Türkiye’ye has vakalar var.

Aralık ayı itibariyle “ölümüne içilen sahte içki”den vefat edenlerin sayısı dün itibariyle 84’ü buldu. Bu sayının yılbaşı kutlamaları ile daha da vahim boyutlara ulaşmaması için emniyet 81 ilde “sahte içki operasyonu” yapıyor.

Boş hayallere kanıp, dünyayı hem kendine hem çevresindekilere zehir etme teşebbüsüne yeltenenler; hayat çok güzel, lütfen intihar etmeyin!..