Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Ocak 2019

Irkçılık bitiyor

Allah (c.c.) Hucurat Suresi 13. Ayetinde şöyle buyuruyor: “Ey insanlar, sizi, bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizle tanışmanız için milletlere ve kabilelere ayırdık. Allah indinde en üstününüz, takvada en ileri olanınızdır.” Takva, Allahü teâlâya inanıp, Onun emir ve yasaklarına riayet etmektir. Kısacası haramlardan sakınmak demektir. Üstün olmanın yolu ırktan ve ırkçılıktan değil, haramlardan sakınmaktan geçer.

Lanetli mikrop/virüs, ırkçılık

Irkçılık aslında bir hastalık. Tarihin ilk hastalığı. Şeytan ile başlayan bir üstünlük taslama hastalığı. İnsanlık tarihini etkileyen en büyük hastalık, üstünlük ve kibir virüsünün sebep olduğu ırkçılık hastalığıdır. Irkçılık yüzünden nice savaşlar çıkmıştır ve çıkmaya da devam ediyor. Irkçılık mikrobu hemen her insanda az çok vardır. Kiminde fazla kiminde az.

Henüz ulus devletler ve ulusçuluk çağı bitmiş değil ama dünya gittikçe melezleşiyor. Ulus devletlerden yeni bir evreye geçiyoruz. Ulus devletler, modern (sanal) imparatorluklara dönüşüyor melez nüfuslarıyla. Yeni üst kimlikler oluşuyor. Göçmenler, ulus devletlerin nüfus yapılarını melezleştirerek değişime zorluyor. Saf ırk anlayışı bitmeye doğru gidiyor. Diller de değişiyor, gelenekler de. Yeni kültürler oluşuyor. Bir nevi asimile (entegre) oluyor dünya insanlığı. Bu asimile daha çok zorunlu bir entegrasyonla oluşuyor. Yeni ve hızlı bir entegrasyon (asimilasyon) süreci bu. Bütün dünya gönüllü ya da zorunlu olarak asimile oluyor. Devletler, halklar bütün dünya asimile olup melezleşiyor. Ülkelerin nüfus yapıları hızla değişiyor.

Bugünü (1 Ocak 2019) ırkçılığın bitiş tarihi olarak belirleyebiliriz. Bütün dünyaya ilan ediyorum. Artık ırkçılık anlayışının sonuna gelinmiştir. Her kesimi (Türk, Kürt, Arap, Fars) gönüllü asimilasyona (entegrasyon) davet ediyorum. Türkiye’de de yeni bir ulus inşa süreci başlamıştır. Türkiye’nin yeni üst kimliği ‘Anadolu Milleti’ olabilir. Benim önerim bu. Anadolu Milleti. Yeni üst kimlikler ortaya çıkacak. İnsanlar yeni üst kimlikler kullanacak. Irka dayalı üst kimlikler anlamını ve önemini yitirecek. Ortak ve kapsayıcı değerlerde buluşalım. İslam adaleti en büyük paydamız olabilir.

İnsanlar artık ırkçılık yapamayacak

Gün gelecek, ırkçılık son derece komik, saçma, gereksiz bir anlayış olarak değerlendirilecek. Şu anda ırkçılık yapanlar, nesli tükenmekte olan insan tipine dönüşecek. İnsanları bir arada tutacak olan ırklar değil adalet olacak. Bu adalet de elbette ‘İslam Adaleti’ olacaktır.

Dünyanın rejimi (İslam/Şeriat/hukuk)

Dünya tek devlete (İslam) ve tek rejime (adalet/İslam) doğru gidiyor. Devlet sınırları artık anlamsız olacak. Uzay devletleri çağına gidiyoruz. Yeni imparatorluklar çağına gidiyoruz. İmparatorluk demokrasilerine doğru gidiyoruz. Dünya birkaç federasyona/konfederasyona dönüşebilir. Bazı ülkeler zaman içerisinde federasyon/konfederasyon değişikliği bile yapabilir.

Dünyanın başkanı (Halife) ve dünya parlamentosu

Dünyanın bir başkanı ve parlamentosu zamanla oluşacak. Bugün BM olarak faaliyet gösteren yapıya alternatif daha büyük ve daha kapsayıcı bir yapı oluşturulabilir. Anadolu (Dünya) Parlamentosu gibi bir dünya meclisi kurulabilir. Doğrudan (İslam Adaleti) demokrasi gittikçe doğrudan (İslam adaleti) demokrasiye doğru gidiyoruz. Dünyanın dini ve dili değişecek, dünyanın dini büyük ölçüde İslam olacaktır. Anadoluca dili (tek dünya dili),yeni diller ortaya çıkacak. Binlerce dili aynı anda anlayıp konuşabileceğiz yapay zeka teknolojisi ile. Tercümanlık artık tercüme aletlerine bırakılacak.

Uluslararası ilişkiler şekil ve mahiyet değiştiriyor. Türkiye uluslararası ilişkileri yönetecek temel aktör olma yolunda stratejiler geliştirmelidir.

Anadolu İmparatorluğu

Türkiye ‘Anadolu İmparatorluğu’ olma yolunda gidiyor. Türkiye’de gittikçe bir imparatorluk nüfus yapısı oluşuyor. Gelen göçlerle birlikte nüfus gittikçe melezleşiyor. Türkiye’nin buna hazırlıklı olması gerekiyor. Geleceğin dünya lideri Türkiye, entegrasyon modeli olmalıdır.

Anadolu (dünya) bayrağı

Dünya insanlığı Mezopotamya (Anadolu/İslam Coğrafyası) merkezlidir. Dünyanın merkezi Anadolu’dur. Anadolu Bayrağı aynı zamanda dünya bayrağıdır. Türkiye, dünya bayrağı tasarlamalıdır.

Anadolu (dünya) tarihi

Dünya (insanlık) tarihi de Mezopotamya merkezlidir. Türkiye, dünya tarihini Anadolu merkezli olarak yeniden yazmalıdır. Dünya tarihi komisyonu kurulmalıdır. Üniversitelerimiz artık bütün dünyayı ilgilendiren ve geleceğin dünyasını şekillendirecek projeler üzerinde çalışmalıdır. Dünyanın okuyacağı (100 temel eser, 1000 temel eser gibi) kitapları Türkiye yazmalıdır. Gerçek tarihi yeniden yazmanın zamanı gelmiştir. Dünya başkanlığı ve dünya parlamentosuna doğru gidiyoruz. Doğrudan İslami demokrasi ile dünya başkanını seçeceğimiz bir dünyaya doğru gidiyoruz.

Ve tarihin sonu son insan (Müslüman)

Küreselleşmenin sonu yeni bir insan tipi üretecektir. Bu insan da tarihin son insanı olacaktır. Kıyametin kopmasına yakın insan, son insandır. İnsanlar bütün duygularının tatminine az çok ulaşacaktır. Dünya insanlığı sonuçta dine dönüş yapacaktır. İslam ve Hristiyanlık (Yahudi destekli) mücadelesinden İslam üstün çıkacaktır. İslam’ın adalet ve akıl anlayışı, İslam’ı üstün yapacaktır. Bütün dünya insanlığı adalette birleşmek zorunda kalacaktır.

Silah üretimini denetleme kurumu (BM nezdinde) kurulmalı

Türkiye, silah üretiminin kontrol altında olması için stratejiler geliştirmeli. BM nezdine bir komisyon kurulmalıdır. Üretilen silahlar denetim altına alınmadan dünyada terör bitmez. Silahların üretimi sadece devletler tarafından yapılmalıdır. Silahların özelleştirilmesi uygulaması kaldırılmalıdır. Aksi halde terör bitmez.

Milli Savunma Bakanlığı VAN’a taşınmalı

Türkiye, dünya liderliği yolunda ilerliyor. Dünyanın ihtiyaç duyduğu adil ve güçlü ülke Türkiye’dir. Bunun için savunmanın da güçlü olması gerekiyor. Milli Savunma bakanlığı VAN’a taşınarak yeniden yapılandırılmalıdır. Ay Yıldızlı ve Osmanlı armalı büyük bir bina inşa edilmelidir. Artık dünyaya yön verecek savunma bakanlığı PENTAGON değil, VAN olmalıdır.

Amazon Tekeli

Amazon dünya internet devi Türkiye’de de faaliyet göstermeye başladı. N11, Hepsiburada, Gittigidiyor gibi büyük ölçüde yerli olan firmalarımız için ciddi bir tehdittir Amazon. Gittiği hemen her ülkede tekel oluşturarak yerli firmaları bitirmektedir Amazon. Yerli firmaların korunması gerekmektedir. Amazon tekelini engellemek için gerekirse devlet bazı tedbirler almalıdır. N11, Hepsiburada, Gittigidiyor gibi yerli firmalar da Amazon’a karşı yeni stratejiler belirlemelidir. Mağazalardan aldıkları fazla komisyon paylarında indirime gitmelidirler. Kendilerini Amazon’a karşı koruyacak önlemler almalıdırlar. Aksi halde Amazon neredeyse tek başına kalır. Bu konuya ileride daha geniş bir şekilde tekrar değineceğiz.