Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

05 Eylül 2023

İsilay

Sanırım sizler de zaman zaman yaşadığınız ortamı değiştirme ihtiyacı duymuşsunuzdur. Özellikle son yıllarda yaşanılan siyasî ve magazin havasından bir nebze de olsa uzak kalarak gençlik yıllarınızda olduğu gibi sohbet ortamında bulunmayı arzu etmişsinizdir. Güzel bir kararla kadim dostum Ziya Badur ile hafta içinde Ankara Balgat’ta kısa adı İSİLAY olan ‘İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı’na yolumuzu düşürdük.

Hani şu geçtiğimiz günlerde mütevelli heyeti başkanı Lütfi Doğan hakkında asılsız iddialarla medyada dikkat çeken İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı’ndan söz ediyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da iştirak ettiği Saadet Partisi’nin tertip ettiği büyükelçiler iftarında Lütfi Doğan hocanın da bulunduğu tenkit edilmişti ya, işte o vakfın merkezindeydim.

O günlerde asılsız haberler sonrası vakıftan ülkemiz için yürütülen hayırlı çalışmalarda, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında oldukları ve milletimizin âli menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirilen tüm projelerle dua ettiklerini beyan eden açıklama yapılmış olan vakıftaydım.

İslami ilimlerin araştırılması ve yaygınlaştırılması gayesiyle kurulan İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı İSİLAY’ın ülkemizde ilmî ve akademik anlamda önemli şahsiyetlerin yetişmesine katkıda bulunarak çalışmalarına devam ettiğinden hiç şüphemiz bulunmamaktadır.

Ömrünü milletimizin akl-ı selimi ve İslam ümmetinin maslahatı neredeyse, orasıdır ilkesiyle sürdüren 1930'da Gümüşhane dünyaya gelmiş Lütfi Doğan, müftülük, vaizlik, DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı yapmıştır.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın daveti üzerine siyasete girerek Milli Selamet Partisi’nden 1973-1980 arasında 2 dönem Erzurum Senatörü, 1991'den itibaren 3 dönem Gümüşhane Milletvekili olarak TBMM'de yer almıştır.

1987'de İSİLAY'ı arkadaşıyla faaliyete geçiren Lütfi Doğan o günden sonra aksatmadan Balgat’taki vakıf merkezinde ders ve sohbetlere devam etmektedir. Vakfa gelen misafirleriyle bizzat ilgilenmekte ve kendisine yöneltilen dinî anlamdaki sualleri de cevaplamaktadır. Kendisi ile birlikte emekli müftü ve din âlimi Ali Küçüker’in de vakıf çalışmalarında bulunduğunu söylemeliyim.

Ziyarette Lütfi Doğan hocamızın telif ve tercüme eserlerinden Mutluluğun Kazanılması, Toplumun Temelini Sarsan Belli Başlı Problemler, İslam Ahlakının Esasları ve Kitap ve Sünnette Zikredilen Dualar ve Tercümeleri ile Ali Küçüker hocamızın 3 cilt olarak basılan fıkhî hükümler ve ilmî çözümler açısından Kur’anıkerim’in İzahlı Meali ile günü bereketli kılmış olduk

Sıklıkla uğrayacağımı düşündüğüm mekâna yolu Ankara’ya düşenlerin uğramasında yarar olduğunu söyleyelim ve’s-selam.