Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2424.09
BIST 100
10055.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


İşletme hesaplarının güvenliği nasıl sağlanır?

Sosyal medya hesaplarınızı istenmeyen bilgisayar korsanlarından korumak için bu ipuçlarını izleyin. Sosyal medya, bir şirketin pazarlama stratejisinin önemli bir parçasıdır. Sosyal hesapları güvende tutmak marka bütünlüğünü korur. Güçlü parolalar ve değişen parolalar genellikle sayfaları güvenli hale getirmenin iki yoludur.

Sosyal medya hesaplarını korumak için işletmeler, şirket çapında politikalar ve sorunları ele almak için bir emir komuta zinciri geliştirmelidir. Sosyal medya her işletme için önemlidir, ancak hesaplarınız ele geçirilirse, işinize ve itibarına ciddi zararlar verebilir. Hesaplarınızı güvende tutmak ve bilgilerinizi güvende tutmak önemlidir. Doğru adımları atarsanız, sosyal medya hesaplarınızı istenmeyen bilgisayar korsanlarından koruyabilirsiniz. İşte izlenecek en iyi 5 uygulama:

1. Güçlü bir şifre seçin

Bir sosyal medya hesabını güvence altına almanın ilk adımı, güçlü bir şifre oluşturmaktır; "password123" kesmeyecek. Fundera sosyal medya yöneticisi Katie Campbell, "Tipik olarak rakamlar, semboller ve büyük harfler içermesi gereken güçlü bir şifre seçin, ancak hatırlayamayacağınız kadar karmaşık olmadığından emin olun" dedi. "Her hesap için aynı şifreyi kullanmaktan kaçının; bu, bilgisayar korsanlarının sosyal medya profillerinize girmeye çalışırken deneyecekleri yaygın bir taktiktir."

2. Parolalarınızı sık sık değiştirin

Hem kişisel hem de iş sosyal medya hesaplarınızın şifrelerini sık sık değiştirmeniz önerilir. Parolalarınızı en az üç ayda bir ve bir çalışan şirketten ayrıldığında değiştirmelisiniz. Ignite Sosyal Medya hesap yöneticisi Taryn Canedo bir blog gönderisinde, "Çalışanlarımızdan herhangi biri ayrılırsa, erişim sahibi olabilecekleri tüm hesapların şifrelerini derhal değiştiririz," diye yazdı. "Geçmişteki çalışanlarımızın sayfaları bozmasını beklemesek de... Biri ayrıldığında şifreleri her zaman hemen değiştirmeye özen gösteriyoruz ve siz de alışkanlık edinmelisiniz."

Bir parolayı değiştirdiğinizde, yeni parolayı ekibin geri kalanıyla paylaştığınızdan emin olun, ancak bunu e-posta yoluyla yapmayın. Canedo, "Her seferinde güçlü bir şifre seçtiğinizden emin olun ve güncellenmiş şifreyi ihtiyacı olanlara iletirken, e-posta göndermiyorsunuz; sizi arıyorsunuz" diye ekledi.

3. İki faktörlü kimlik doğrulama kullanın

Comparitech'in gizlilik savunucusu Paul Bischoff, bir hesabı güvende tutmanın en iyi yolunun iki faktörlü kimlik doğrulama olduğuna inanıyor. "Bir çalışan yeni bir cihazdan giriş yaptığında, hesap sahibine bir uygulama, SMS veya e-posta yoluyla gönderilen bir PIN kodunu girmeleri gerekiyor" dedi. "Bu yalnızca sizi çalınan şifrelerden korumakla kalmaz, aynı zamanda hesaplardan sorumlu olan kişinin yeni cihazlarda oturum açarken hazır bulunmasını sağlayabilir."

Bazı sosyal medya hesapları, yeni bir cihazla oturum açtığınızda otomatik olarak iki faktörlü kimlik doğrulama gerektirir. Ancak hesaplarınızı oldukça güvende tutmak istiyorsanız, birisi hesapta oturum açtığında iki faktörlü kimlik doğrulaması ayarlayın.

4. Sayfa rollerini ve hesaplara kimin erişimi olduğunu inceleyin

Hesaplarınıza kimin erişimi olduğunu her zaman bildiğinizden emin olun. Canedo, "Kimin erişime sahip olduğunu görmek ve tüm rollerin uygun şekilde atandığından emin olmak için hesabınızı periyodik olarak taramalısınız" dedi. Hesaplarınıza erişimi olan kişi sayısını sınırlamanız gerekse de, parolayı birden fazla kişinin bilmesi gerekir. Yalnızca bir kişinin bir hesaba erişimi varsa ve şirketten ayrılırsa, hesabın kontrolünü yeniden ele geçirmek zor olacaktır.

5. Bilgilerinizi çevrimdışı saklayın

Campbell, "İnsanlar genellikle kullanıcı adınızın, e-postanızın ve şifrenizin internette kaybolmasına izin vermenin ne kadar kolay olduğunu unutuyor" dedi. Bilgilerinizin internette bulunmasını önlemek için Campbell, işiniz bittiğinde hesaplarınızdan çıkış yapmanızı, onları kullanmayı tamamladıktan sonra uygulamaların tüm izinlerini kaldırmanızı ve şifrenizi kopyalayıp yapıştırmamanızı tavsiye etti.