Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2438.63
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Aralık 2023

İsrail istihbaratı neler yapmış neler!

Türk İstihbarat Teşkilatı’nın millileşmesi ile birlikte yakın zamana kadar Türkiye’de istediği gibi at oynatan Mossad ise artık kımıldayamıyor… Düşünebiliyor musunuz, 1960’lar ve 70’lerde Türk istihbaratçıları maaşlarını ABD’den alıyor, bunun sayesinde CIA ve Mossad, Türkiye’de istediği gibi cirit atıyordu. MİT millileşti, işler değişti.

ABD’nin müttefik gözüküp İsrail ile birlikte Türkiye’ye kurduğu tuzaklar yazılırsa ansiklopedi olur. Bunu ilk fark edenlerden biri Uğur Mumcu olmuştu. Hayatı ile ödedi. Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, Mumcu suikastını İsrail’den Mersin’e gelen 5 kişilik Mossad timinin yaptığını açıkladı. Karakuş’un ifadesi ile timin Esenboğa’dan yurt dışına çıkışını ise CIA/FETÖ sağlamış.

***

Türkiye’nin ilgisi hepten Gazze’ye yönelince CIA ve Mossad, Kuzey Suriye’den taşıdıkları YPG’lilerle 12 askerimizi şehit ettiler. Yıllarca Türkiye dışarıyla ilgilenmesin diye PKK’yı kullanmışlardı. Bu kez oyunları tutmadı. Türk insanı İsrail’in katliamını lanetlerken, Türk askerinin katillerine karşı da yekvücut hale geldi.

İsrail Başbakanı Netenyahu, 7 Ekim’de Gazze’de sivil katliam başlatırken, özelde Hamas’ı, genelde Filistini haritadan silmeyi amaçlıyordu. Tam tersi oldu. Hamas, sadece Filistinliler nezdinde değil İslam ülkelerinde ve tüm dünyada güçlendi. Şimdi dünya gençliği, Hamas’la aynı hisleri paylaşıyor; bir çağrıda Hamas’ın safında savaşacak milyonlarca gönüllü çıkar.

Batı ülkeleri dâhil herkes özgür bir Filistin devleti istiyor. 7 Ekim, İsrail esaretinin bitmesi için bir milat oldu. Hamas’ın Gazze direnişine Lübnan’da Hizbullah, Yemen’de Husiler açık destek veriyor. Bu da ABD ve İsrail’in planlarını bozmaya başladı bile...

***

İsrail ordusu tam bir haçlı koalisyonu gibi… Ülkesinin tüm silah depolarını İsrail’e açan ABD, asker desteği de veriyor. ABD’nin 2.584, İngiltere’nin 3.142 askeri İsrail için savaşıyor. 3.804 Fransız, 2051 Alman, 1.720 Hintli, 1.580 Etiyopyalı, 1462 Güney Sudanlı, 1158 Polonya ve Ukraynalı, 945 El Salvadorlu asker İsrail ordusunda görevli. Bunların önemli kısmı da çifte vatandaşlığa sahip.

İsrail için savaşan paralı asker sayısı ise bilinmiyor. İspanyol El Mundo gazetesi, İsrail’in haftalık 3.900 Euro karşılığında küçük bir paralı asker ordusuna sahip olduğunu yazdı. Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail saflarında savaşan vatandaşlarını yargılanıp vatandaşlıktan çıkaracağını ilan etti. Fransız radyosu Europe 1’in, 4.185 Fransız-İsrail ortak vatandaşının Gazze’de savaştığını duyurması ortalığı karıştırdı.

ABD, İsrail’e yanaşmışken Türkiye’de boş durmamalı, Kuzey Suriye’deki PKK/YPG’yi silip atmalı; 40 bin TIR ve 4 bin uçak dolusu silah ve mühimmata da el koymalıdır. İsrail ve ABD, ancak bu dilden anlar.