Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2441.45
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


​İşte 2021 yılında Google'da en çok arananlar!

Google'ın insan hayatındaki yeri kelimelerle anlatılamaz. Her yaştan her türden insan Google'a aklında ne olduğunu soruyor. COVID-19 salgını devam ederken, 2021'in Google'da en çok aranan kelimeleri de belli oldu. Her yıl düzenli olarak açıklanan liste bu yıl da enteresan gelişmelere sahne oldu. Google'ın uzun süredir devam eden "Yılın Araması"nı her yıl yayınlama geleneği, platformda en çok aranan konuları merak edenler için bir norm haline geldi. 8 Aralık Çarşamba günü Google, tüm dünyada büyük ilgi gören arama platformunda en çok aranan terimlerin en güncel listesini paylaştı. CNN'nin raporuna göre teknoloji devi, "koronavirüs" kelimesinin ABD tablosunda en çok trend olan terim olarak ortaya çıktığını kaydetti.

Amerika’daki aramalar dikkat çekti!

Google’ın çarşamba günü yayınladığı listeye göre "NBA" ABD'de en çok aranan terimdi, ancak bunun nedeni henüz belli değil. Amerika’da en çok aranan kişi Kyle Rittenhouse oldu, en çok aranan oyuncu bir film setinde vurularak öldürülen Alec Baldwin oldu ve en çok aranan sporcu ise yılın başlarında bir trafik kazasında ağır yaralanan Tiger Woods oldu. En çok aranan film Black Widow olurken, en çok aranan müzisyen/grup rapçi Travis Scott oldu. Scott geçtiğimiz günlerde Kasım ayında verdiği konserlerden birinde 10 kişinin ölmesi ve yüzlerce kişinin yaralanmasıyla ilgi odağı haline gelmişti. 2020 aramalarına COVID-19 pandemisi hâkim olsa da, bu yılki listeye girmekte zorlandı.

Filmler ve oyunlarda enteresan sonuçlar…

Yılın en çok aranan 5 filmi arasında Eternals, Black Widow, Dune, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ve Red Notice yer alıyor. Squid Game, Bridgerton, WandaVision, Cobra Kai ve Loki de dahil olmak üzere yılın en iyi beş TV programı olarak listede kendisine yer buldu. Oyunlarda da dikkat çeken veriler mevcut… Google en üst sıraları PopCat, FIFA 22, Battlefield 2042, Monster Hunter Rise ve Resident Evil Village'a veriyor. Google, bu yıl kıtlıklara ayrılmış bir kategori oluşturdu. Burada ilk 5 arama gaz, klor, ketçap, gıda ve talaş kıtlığını içeriyor.

Türkiye’deki aramalarda değişen sonuçlar…

Türkiye’de en çok arananlar listesinde sırasıyla EBA Girişi, Squid Game, AÖL (Açık Öğretim Lisesi), Mesut Özil, Elmalı Vakası, MHRS Randevu, Okulun İlk Günü, Vefasız, Sezai Karakoç, HES Kodu Arama yer aldı. En çok aranan isimlerde de sporcuların varlığı dikkat çekti. Fenerbahçe’ye transfer olan Mesut Özil başta olmak üzere, Ebrar Karakurt, Mahmut Özer, Burak Elmas, İrfan Can Kahveci, Miralem Pjanic, Gedson Fernandes, Nihal Yalçın, Batuhan Karacakaya ve Zehra Güneş bu listenin ilk 10 sırasında kendine yer buldu.

Kim kategorisinde de dikkat çekici aramalar hemen göze çarpıyor. Bu başlıkta; Survivor Kim Elendi, Masterchef Kim Kazandı, Şampiyon Kim, Camdaki Kız Hayri Kim, Galatasaray Başkanı Kim Oldu, Yeni Milli Eğitim Bakanı kim, Boji kim, Andımızı Kim Yazdı, Elektriği Kim Buldu, Emniyet Genel Müdürü Kim sorularına cevap arandı. Ne zaman sorusunda da ilginç aramalar göze çarpıyor. Okullar Ne Zaman Açılacak, Kabine Toplantısı Ne Zaman, Yasaklar Ne Zaman Bitiyor, Tam Kapanma Ne Zaman, Kafeler Ne Zaman Açılacak, Bilim Kurulu Toplantısı Ne Zaman, DGS Tercihleri Ne Zaman, YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2021, Okullar Ne Zaman Kapanacak, Türkiye Maçı Ne Zaman aramaları yapılmıştır. Eğitim ve koronavirüs temasına yönelik aramaların sıklığı gündem konusunda da bizlere bilgileri aktarmaktadır.