Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2434.06
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Eylül 2021

Kandil İttifakı mı kuruluyor?

Kandil İttifakı mı geliyor?

PKK, Millet İttifakı’nı bitirip, AK Parti ve Erdoğan’a daha fazla zarar verecek bir ittifak kurulması kararı mı aldı?

Bunu, 27 Eylül’de PKK’nın tutum belgesi bizzat PKK’lı Pervin Buldan tarafından açıklandığında, daha açık bir şekilde göreceğiz.

*

Kürt sorunu, PKK’ya bir devleti kurma sorunudur

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu durup dururken, Türkiye’nin tamamen bitirdiği bir sorunu, hiç bitmemiş gibi tekrar gündeme getirerek KÜRT SORUNU kavramını kullandı.

PKK’nın yerel seçimlerde verdiği desteğin diyeti midir? Erdoğan ve Ak Parti nefreti midir? Türkiye’yi bir iç savaşa sürükleme isteği midir? PKK’ya devlet bir kurma kararlılığı mıdır?

CHP heyetinin (Barzani ile görüşmeye gittiğinde), Kandil’den gelen PKK heyetiyle yapılan görüşmede (böyle bir görüşme yapıldı mı?) PKK’ya verilen sözlerden biri midir? Nedir bunun sebebi?

Türkiye’nin Kürt sorunu mu kaldı? Kemal bey durup dururken Kürt Sorunu kavramını neden kullandı? Dersimli Kemal bu sorunun bittiğini kabul etmiyor mu yoksa? Sorunun devam etmesini mi istiyor?

*

Kemal Kılıçdaroğlu 2. Dersim İsyanını mı başlattı?

Kemal Kılıçdaroğlu Dersim dağlarına çıkarak; 2. Resneli Niyazi mi olacak, yoksa 2. Seyit Rıza mı olacak?

İç savaş mı (Türk-Kürt Savaşı) istiyorsun Kemal bey? Beni (Kürtleri) isyana teşvik edip, Türkiye’nin Suriye gibi olmasını mı istiyorsun? Kürt sorunu, PKK’ya bir devleti kurma sorunudur. Bunu beyni olan herkes biliyor siz mi bilmiyorsunuz?

Neden PKK ve FETÖ ile mücadele edeceğiz diyemiyorsunuz Kemal bey? CHP, PKK (HDP)'ya bir devlet mi kurmak istiyor Kemal bey?

*

Kemal Kılıçdaroğlu (CHP) Türkiye’yi bir arada tutamaz.

Abdullah Öcalan PKK’yı bıraktı, PKK da Abdullah Öcalan’ı bıraktı.

PKK’lılar bile PKK’yı bıraktı, Osman Öcalan bile PKK’yı bıraktı, ama CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu PKK (HDP)’yı bir türlü bırakmıyor. Bunun sebebi sadece PKK oylarını almak olamaz.

*

Kürtlerin oyunu Kürtlerden iste, PKK’dan değil.

Muhalefet hala bunu öğrenemedi. Kürtlerin oyunu Kürtlerden istemek yerine, Kürtlerin oylarını PKK (HDP)’dan istiyorlar. Böyle bir strateji Kürtleri PKK’ya itmekten, Kürtlere ve Türkiye’ye zarar vermekten başka neye yarar?

*

Kürt sorunu da CHP’nin bir ürünüdür.

Kürt sorunu, Kürtleri sorun yapmak, CHP’nin tek parti dönemi ve Türkiye’nin olağanüstü dönemlerinde, darbe süreçlerinde toplumun önemli bir kısmına (Kürtlere biraz daha fazla) yapılan baskılar sonucu ortaya çıkan olgulardan biridir.

Türkiye demokratikleştikçe sorunlarının önemli kısmını çözmüştür. Türkiye, demokratikleşme adımlarıyla Kürt sorununu da çözmüştür.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kürt sorununu tamamen çözmüş ve bitirmiştir. Biten bir sorunu tekrar gündem yapmak, sorunun çözülmediğini göstermez. Türkiye’nin bir Kürt sorunu yoktur.

Kürt sorunu demek, artık Türkiye’yi bölüp bir başka devlet kurma sorundur. PKK’ya toprak verme sorunudur. PKK’ya yöneteceği bir devlet kurma sorunudur.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde PKK (HDP)’nın birkaç oyunu almak için, yeni bir Kürt sorunu uydurmak, Kürtleri sorun olarak görmek ve göstermek, Türkiye’yi büyük bir maceraya ve iç savaşa götürür. Türkiye’yi Suriye gibi yapmaktan başka hiç bir amaca hizmet etmez.

Birkaç oy uğruna memleketi iç savaşa sürüklemek sağlıklı bir ruh hali de değildir.

PKK’lılar bile bir Kürt sorununun kalmadığını söylerken, Kemal beyin yeniden bir Kürt sorunu icat etmesi neye hizmettir. Ne demek Kürt sorunu Kemal bey?

Siz PKK’ya bir devlet mi kurmak istiyorsunuz? O halde Dersim dağlarına çıkın, 2. Resneli Niyazi olun, 2.Seyit Rıza olun, çocuklarınızı Kandil’e PKK’ya gönderin olsun bitsin. PKK (HDP)’yı bu kadar düşünüyorsanız, PKK için bir fedakarlık yapın. Çocuklarınızı PKK’ya gönderin Kemal bey.

*

PKK (HDP) liderliğinde Kandil İttifakı geliyor

PKK (HDP)); CHP, İYİ Parti, DP,… Saadet Partisi’nden ne istiyor?

PKK (HDP) 27 Eylül’de bir tutum belgesi açıklayacak. Kandil’de hazırlanan bir ‘Kandil Bildirisi’, Millet İttifakı’ndan çekilme, Millet İttifakı’nı bitirme bildirisi açıklanacak.

(Yazımı Pazartesi günleri öğleden önce gazeteye gönderdiğim için, tutum belgesi açıklanmadan önce, Kandil Tutum Bildirisini değerlendiriyorum.)

HDP, PKK'dan aldığı talimatla, CHP ve İYİ Parti'ye açık ittifak yapalım diyecek. İYİ Parti ve CHP açık ittifak yap(a)mayacağı için, PKK (HDP), CHP ve İYİ Parti ittifakı bitecek. Böylece PKK (HDP), yeni bir ittifak kurma girişiminde bulunacak. Bundan Cemil Bayık’ın adamı PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın da, Cemil Bayık’ın da haberi var.

PKK'nın yeni ittifak dayatması: HDP (PKK) liderliğinde; HDP, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi, ... gibi partilerden oluşacak. Bu ittifak, AK Parti'ye olabildiğince zarar verme ittifakı olacak.

Belki de HDP (PKK), CHP'nin de bilgisi ve isteği ile, CHP ve İYİ Parti ile olan ittifakını bilerek bitirip, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi ile bir ittifak kurup, AK Parti'ye daha fazla zarar verecek bir ittifak kurmayı planlıyor.

CHP ve HDP'ye bir de sorum olacak. CHP Heyeti, Barzani ile görüşmeye gittiğinde; CHP heyeti ile Kandil'den gelen PKK heyeti bir görüşme yaptı mı? Bu görüşmeden kimlerin ve hangi partilerin haberleri var?

Bu görüşmede, AK Parti'ye daha fazla zarar vermek için, CHP, İYİ Parti HDP ittifakını bitirip, yeni bir ittifak (Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi) kuralım konusu görüşüldü mü? PKK, yeni bir ittifak mı kuruyor?

2023 seçimleri en çok PKK (HDP) için önemli. PKK için son mu, yoksa yeni bir başlangıç mı olacak? 2023 seçimlerine PKK, yeni bir ittifakla girme kararı mı aldı? PKK, CHP ve İYİ Parti'yi PKK yükünden kurtarma ittifakı ile mi seçimlere gidecek?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri;

1. Cumhur İttifakı (AK Parti, MHP, ...)

2. Millet İttifakı (CHP, İYİ Parti, ...)

3. Kandil İttifakı - PKK (HDP) İttifakı (HDP, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi, ...)

4. ... arasında yapılacak.

***

Haftanın Mesajı

Kürt Halkı olarak 2013’te; Kemal beye de, PKK (HDP)’ya da Kürt Sorunun bittiği ve sorunun ne olduğu cevabını vermiştik.

''Benim adıma silah kullanma'' kampanyası başlatan Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner, ''PKK, demokratikleşmenin önündeki en büyük engeldir ve Kürt halkı PKK''ya silah bıraktıracaktır'' dedi

Daha önce ''Benim Adıma Kan Dökme'' ve ''Benim Adıma Savaşma'' adıyla çalışmalar yapan ve 120 binin üzerinde imza toplayarak ses getiren Selam Anadolu Bilimsel Araştırmalar Derneği Başkanı Galip İlhaner, ''Benim Adıma Silah Kullanma'' sloganıyla yeni bir imza kampanyası başlattı. www.pkksilahbiraksin.com adresinde bir site kurarak imza toplamaya başlayan İlhaner hükümetin üzerine düşeni yaptığını ve bundan sonra sıranın Kürt halkında olduğunu belirtti.

SORUN ARTIK PKK

Cesur çoğunluğun silahı bırak diyeceğini ifade eden İlhaner, ''Kürt sorunu artık bitmiştir. Kürt halkı olarak, Kürt sorununun bittiğini ilan ediyoruz. Artık Kürt halkının en büyük sorunu PKK''dır. PKK, demokratikleşmenin önündeki en büyük engeldir ve silah bırakmaması için tek bir neden dahi yoktur. Kürt halkı PKK''ya silah bıraktıracaktır. PKK, silah bırakmadan barışın gelmesi zordur'' ifadelerini kullandı.”, https://www.yenisafak.com/gundem/benim-adima-savasma-574780 , 20 Ekim 2013

*

Haftanın twitter mesajlarım

“Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'e soruyorum:

CHP heyeti Barzani ile görüşmeye gittiğinde

Kandil’den gelen PKK heyetiyle de bir görüşme yapıldı mı?

PKK (HDP)'nın Millet İttifakından ayrılıp,

AK Parti'ye daha fazla zarar verecek bir KANDİL İTTİFAKI kurulmasına karar verildi mi?”, 26 Eylül 2021

*

“PKK (HDP) 27 Eylül'de, 'Kandil Tutum Belgesi' açıklayacak.

Kandil'de hazırlanan bu bildiri ile, Millet İttifakı'ndan çekilip, AK Parti ve Erdoğan'a daha fazla zarar verebilecek KANDİL İTTİFAKI mı kurulacak?

3. İttifak mı kurulacak?

Kandil İttifakı'ndan CHP haberdar mı Kemal bey?”, 26 Eylül 2021

*

“HDP (@HDPgenelmerkezi)'ye soruyorum:

CHP heyeti Barzani ile görüşmeye gittiğinde,

PKK (Kandil) heyeti ile CHP heyeti Irak'ta gizli bir görüşme yaptı mı?

Bu görüşmede; Millet İttifakından çekilip, AK Parti'ye daha fazla zarar verebilecek bir Kandil İttifakı kurma kararı alındı mı?”, 26 Eylül 2021

*

“Kandil İttifakı, 2023 seçimlerinde PKK (HDP) liderliğinde;

HDP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, ... gibi partilerden mi oluşacak?

CHP, HDP ve PKK (Kandil) heyetleri arasında, bunu kararlaştıran bir gizli görüşme ve görüşme sonucunda bir mutabakat sağlandı mı?”, 26 Eylül 2021